30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN 99. YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI
GÜNDEMSebiha ARSLAN : 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz' u anmak için kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın bu yıl 99. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ,ilçemizde de düzenlenen törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanında saat 10:00 da başlayan törene; Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Garnizon Komutanı Hilmi Özkan, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Savcısı İsmail Güler ,kamu kurum ve kuruluşlarının mülki amir ve müdürleri, siyasi partilerin meclis üyeleri ve ilçe başkanları, gaziler, dernek temsilcileri, mahalle muhtarlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Tören, Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Belediye ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin sunumuyla başladı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı okundu.Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Zafer Bayramı'nın anlam ve önemine ilişkin konuşmayı hava savunma üsteğmen Salih Doğan yapıldı.
Günün anlam ve önemiyle ilgili şiiri, Yılmazlar Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Deniz Yılmaz' seslendirdi.
Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Garnizon Komutanı Hilmi Özkan, Cumhuriyet Savcısı İsmail Güler ve Belediye Başkanı, törene katılan vatandaşların bayram tebriklerini kabul etmesi ile tören sona erdi.
Ayrıca her milli bayram öncesi yaşadığı evin sokağını Atatürk posterleri ve bayraklarla donatan Aycan Koç' bu bayramda’da görsel bir şölen sundu.
İlginizi Çekebilir