BU NE VİCDANSIZLIK! BAL İSİMLİ SOKAK KEDİSİNİN AYAĞINI KIRDILAR!
GÜNDEM
Sebiha ARSLAN-
Datça Zeytindalı sitesi 3.kısım civarında yaşayan Bal ismindeki sokak kedisinin ayağını kırdılar.Kötülüğe inat yine de güzel insanlar var! İlk yardımı ve tedaviyi de onlar yaptılar, yaptırdılar.
Dün (07.10.2020) Vicdansızlar, Zeytindalı Sitesi 3.kısım civarında yaşayan, sokak kedilerinden birinin ayağını kırdılar.
Kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından ağır yaralanan talihsiz kediyi gören çevredeki güzel insanlar, yaralı kediyi Veteriner Hakkı Kafalı' ya götürmüşler.
Veterinerin ilk bulgularına göre, kedinin ayağı sert cisimle veya tekme atılarak çatlamış ,kırılmış olabileceği.
Geçtiğimiz aylarda da, yine Zeytindalı 3. kısım civarında yaşayan 4 yavru sokak kedisi, kimliği tespit edilemeyen, kişi ya da kişiler tarafından alınarak, başka başka yerlere götürülmüş, atılmış. Bunu öğrenen oralarda yaşayan 53 yaşındaki Haluk C. isimli bir hayvan sever, tüm Datça sokaklarını adım adım arayarak, bu yavrulardan birine ertesi gün ulaşmış. Bunu hemen koruması altına almış.
Asıl acıklı bir durum var ki, gerçek olmasını istemiyoruz. Bu Datça'ya hiç yakışmıyor!
Zeytindalı 3. Kısımda yaşayan bazı hayvan sevmez kişiler site yönetimine başvurmuş;
''Sitemizin içerisinde sokak hayvanlarını istemiyoruz'' denilerek, site yönetimine başvuru yapmışlar. Neyse, site içinde yine de vicdanlı insanlar varmış ki, bu başvuruyu, şu hale getirmişler” Hayvan bakıp, besleyenler, mamalarını da, sularını da kendi evinin önüne bıraksın “ yani hayvan besleyenler hayvanı sahiplensin denmiş. Sokak kedilerine mama su yok tabi, onlar için yiyecek mama site sınırlarının dışında!.
Zeytindalı 3.kısım site sakinlerinin kimilerini ayrı tutuyoruz. Güzel insanların da olduğunu gördük. İyi ki varlar!. İddia edildiği gibi, kedilerin sitelerine girmesini engellemek isteyenleri de kınıyoruz.
Bu olayı duyan ve gazetemizi telefonla arayan, duyarlı Hayvan severler
“Daha üç gün önce Dünya Hayvanlar Günü'nü kutladık. Unutulmasın ki, hayvanlar olmazsa hep bir yanımız noksan kalır. Onların da yaşamaya hakkı var.
Kaldı ki bahsedilen bir kedi. İnsana ne çok faydası olan bir hayvan.
Dünyanın bir çok ülkesi farelere karşı kimyasal kullanmıyor. Onun yerine kedi besliyor evinde, sokağında.
Bu kediye ve hayvanlara zarar verenlerin , Datça Savcılığımızca takip edilip, ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Çünkü bu ilk değil sonda olmayacak. Hemen hemen her gün komşular arasında bağırış çağırış sesleri duyuyoruz .Bu sokak hayvanını sen alıştırdın ,sen getirdin, neden yemek ,su verdin kovala gitsin. Site içerisinde görmek istemiyoruz gibi gibi bir sürü çevre gürültüsü. Kimse hayvan sevmek zorunda değil. Ama hayvanlara düşmanca davranmak, onlara karşı kin beslemek insanlık değildir.''
TÜM HABERLER