© DATÇA HABER

DATÇA’DA YARIM ASIR SONRA KAR SÜRPRİZİ

Sebiha ARSLAN: Dün akşam (24 Ocak Pazartesi) sa­at­le­rin­de et­ki­li olan kar ya­ğı­şın­da, Betçe bölgesi olan, Me­su­di­ye ve Pa­la­mut­bü­kü ma­hal­le ara­sın­da yol­lar ka­pan­dı. Yarım asır önce yağış gören Datça’da Bazı va­tan­daş­lar ge­ce­nin ka­ran­lı­ğı­na ve soğuk ha­va­ya al­dır­ma­dan, kar ya­ğı­şı­nın ol­du­ğu alan­la­ra çı­ka­rak kar se­vin­cini ya­şa­dı.

Pa­zar­te­si günü akşam sa­at­le­rin­de et­ki­li olan kar ya­ğı­şın­da Betçe bölgesi olan, Me­su­di­ye  ve  Pa­la­mut­bü­kü ma­hal­le ara­sın­da yol­lar ka­pan­dı. Yarım asır önce yağış gören Datça’da
Bazı va­tan­daş­lar ge­ce­nin ka­ran­lı­ğı­na ve soğuk ha­va­ya al­dır­ma­dan, kar ya­ğı­şı­nın ol­du­ğu alan­la­ra çı­ka­rak kar se­vin­cini ya­şa­dı.

Akşam sa­at­le­rin­de baş­la­yan kar ya­ğı­şı il­çe­nin yük­sek ke­sim­le­rin­de­ki ma­hal­le­le­rin­de et­ki­si­ni art­tı­ra­rak devam etti. Böl­ge­ye gelen Jan­dar­ma, AFAD ve MAG-AME ekip­le­ri yolda önlem alır­ken, Betçe bölgesine, tra­fik akışı ka­pa­tıl­dı . Olası bir durum için am­bu­lans böl­ge­de hazır bek­le­di.
Kar ya­ğı­şı Hı­zır­şah ve Sındı Ma­hal­le­le­ri ile Hava Radar mev­ki­in­de de devam etti. Muğla Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, ve Datça Be­le­di­ye ekip­le­ri ka­pa­nan yo­la­rı açma ça­lış­ma­sı baş­lat­tı.
Salı günü’ de devam eden kar ya­ğı­şın­da, Datça - Mar­ma­ris ka­ra­yo­lu ula­şı­ma bir süre ka­pan­dı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER