DATÇALI ÖĞRENCİLER, EĞİTİM İÇİN ÇEK CUMHURİYETİ'NE GİTTİ
GÜNDEMSebiha ARSLAN : Datça ortaokul öğrencileri, Erasmus+ Okul Eğitimi kapsamında AB uyumlu 'İlk Yardım ve Temel Afet Eğitimi' programı için Çek Cumhuriyet'inde eğitim alacak.
grupları da katılacak. 'Erasmus+ Okul Eğitimi' kapsamında Türkiye Ulusal Ajans koordinesinde yürütülen 'New-First Aid in the School Teaching and Training' isimli proje ile Çekya' ya gidecek olan
öğrenciler ile ailelerine yolculuk öncesi, Yılmazlar Ortaokulu 3D Salonu'nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda veli ve öğrencilere program ile ilgili bilgiler aktarılırken, bilgi kitapçığı dağıtıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal yaptığı konuşmada, "Sevgili öğrencilerimizin gözlerindeki heyecan benim de aynı şekilde heyecan duymamı sağlıyor. Yaşayacakları deneyim ve alacakları eğitimin onlar için çok anlamlı olacağına inanıyorum. Biricik evlatlarımıza bu deneyimi kazandırmak için azimle çalışan proje koordinatörü İngilizce ögretmeni Halil İbrahim Gül'e ve okul yöneticilerimize teşekkür ederim. Eminim ki öğrencilerimiz, Datça'mızı ve Türk çocuklarını çok iyi temsil edeceklerdir. Verimli, güzel anılar birikmiş bir eğitim ve iyi yolculuk geçirmenizi diliyorum" dedi.
Çek Cumhuriyeti'ne gidecek olan 9 kişilik kafile daha sonra Müdür Aldal ile birlikte Kaymakamı Mesut Çoban'ı makamında ziyaret etti.
Kaymakam Çoban, Erasmus+a programına Datça'dan katılımın yüksek olmasından dolayı duyduğunu memnuniyet belirterek, başarılı çalışmalarından dolayı İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne, koordinatördeki okul idareci öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti. Kaymakam Çoban, öğrencilerin ailelerinden ve yaşam alanlarından uzaktayken geçirecekleri bu zaman diliminde hem güzel bir eğitim alacaklarını hem de sorumluluk bilinçlerinin gelişeceğini belirterek, gelişmiş bir sosyal çevrede unutamayacakları bir deneyim kazanırken, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını söyledi..
İlginizi Çekebilir