MUHTARLAR GÜNÜ DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI
GÜNDEMSebiha ARSLAN : Datça’da 19 Ekim Muhtarlar günü kutlandı.Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Kaymakam Mesut Çoban ,İlçe Emniyet Müdürü İsmail Toygun ,İlçe Jandarma Komutanı Necmettin Erdoğan ve muhtarlar katıldı.
Saat 9:00 da Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Muhtarlar Derneği başkanı ve İskele mahalle muhtarı Metin Karadağlı günün anlam ve önemini belirten konuşmasında muhtarlığın öneminden bahsetti. Karadağlı özetle "Muhtarlar toplumumuzun tarihsel ve geleneksel niteliklerini içeren öz kültüründen doğan bir kurumdur. Biz muhtarlara çok önemli görevler düşmektedir. Kamuya ve vatandaşa yardımcı olmamız, daha çok çalışmamız birlikte hareket etme kabiliyetimizi artırmamız gerekmektedir" dedi.
Muhtarlar Çelenk sunma töreni sonrası , Datça Kaymakamı Mesut Çoban ev sahipliğinde saat 10:00 da Değirmen restoran' ta kahvaltıda bir araya geldi. Kaymakam Çoban Muhtarların gününü kutlayarak '' hayırlı başarılı hizmetler inşallah birlikte yaparız. Tekrar gününüzü kutluyorum'' dedi.
İlginizi Çekebilir