© DATÇA HABER

SATIŞA ÇIKARILAN ZEYTİNLİK ALICISI OLMADIĞI İÇİN İPTAL OLDU

Sebiha ARSLAN : 21 Nisan Salı günü Datça Belediyesinde gerçekleşen Cumalı mahallesindeki zeytinliğin satışı, katılan olmadığı için gerçekleşmedi.

Datça Be­le­di­yesi , İlçe­miz Cu­ma­lı Ma­hal­le­si Ka­ba­bağ Mev­kii 276 ada 64 par­sel­de ka­yıt­lı içe­ri­sin­de 117,14 m2 bina bu­lu­nan, 3874,56 m2 zey­tin­lik vas­fın­da­ki ta­şın­ma­zı, 1,250,000,00' ye (bir mil­yon iki­ yü­zel­li bin TL) açık art­tır­ma tek­lif usu­lüy­le satışa çıkarmıştı.
Satış yapılacağını  öğrenen Cumalı Mahalle sakinleri ve  mahalle Muh­ta­rı Semih Çukadar, mahallelerindeki arazinin satışının iptal edilmesini talep ettiklerini belirterek , gazetemize yaptığı açıklamada ''Özel­lik­le­de genç­le­ri­miz ma­hal­le­miz­de bu­lu­nan bu ara­zi­nin ma­hal­le­miz ya­ra­rı­na bir faa­li­yet' te kul­la­nıl­ma­sı­nı is­ti­yor. Ma­hal­le­mi­zin çok ek­sik­lik­le­ri var. O ara­zi­ye park, me­si­re yeri, ka­dın­la­rı­mı­zın, genç­le­ri­mi­zin ve ço­cuk­la­rı­mı­zın kul­la­na­bi­le­ce­ği bir alan ya­pıl­ma­sı­nı is­tiyoruz.​Yarın o ara­zi­yi alıp be­to­na çe­vi­ren kişi bizim ta­vu­ğu­mu­za ,ine­ği­mi­ze ke­di­mi­ze kö­pe­ği­mi­ze laf edecek, is­te­me­yecek. Daha önce ör­nek­le­ri­ni ya­şa­dık. Cu­ma­lı Ma­hal­le sa­kin­le­ri ola­rak, Mahallemizde bu­lu­nan ara­zi­mi­zin sa­tı­şı­nı is­te­mi­yo­ruz. O alanı ma­hal­le­miz ve mi­sa­fir­le­ri­mi­zin kul­la­na­bi­le­ce­ği bir alan ya­pıl­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz. Datça Belediyesine dilekçemizi ve  150 ' ye yakın imzamızı sunduk'' demişti.

21 Nisan Salı günü Datça Belediyesinde ihale usulü satışa sunulan içerisinde bina bulunan zeytinliğin satışı, katılan olmadığı için iptal oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER