© DATÇA HABER

DATÇA’ DA  FETÖ OPERASYONU: KAÇIŞ HAZIRLIĞINDAKİ 11 KİŞİ YAKALANDI, 10’U TUTUKLANDI

Sebiha ARSLAN : Datça, Palamutbükü koyu açıklarında, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya hazırlanan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı ile koordineli olarak 11 Eylül’de operasyon gerçekleştirdi. Polonya bayraklı bir tekneye yapılan baskında, 3’ü mürettebat, 8’i FETÖ/PDY şüphelisi olmak üzere toplam 11 kişi yakalandı.

Teknede yapılan aramalarda gümrük kaçağı 9 elektronik sigara, 90 paket elektronik sigara tütünü, 24 şişe bandrolsüz alkol, 4 gram skunk, 3 adet kenevir yağlı krem, 1 adet kenevir yağlı dudak kremi, 100 gram kenevirli kurabiye, 40 adet kenevir çayı, 2 adet kenevirli lolipop ve 3 tütün sarma kağıdı ele geçirildi.

Tekne kaptanı ve çalışanları “Göçmen kaçakçılığı” suçlamasıyla, teknedeki 8 kişi ise “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1’i serbest bırakılırken, 10 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER