© DATÇA HABER

Datça’da 5. Düzenlenen 4006 - B TÜBİTAK Bilim Fuarı heyecanı

Sebiha ARSLAN : Datça Yılmazlar Ortaokulu öğrencileri tarafından 4006 - B TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

29-30 Nisan tarihlerinde, Datça Yılmazlar Ortaokulu  bahçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Türkiye Yüzyılı Eğitimin Yüzyılı Olacak" vizyonu doğrultusunda, 4006 -B  Bilim Fuarı’nın  açılışına Kaymakam Murat Atıcı, Belediye Başkanı Aytaç Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yılmazlar Ortaokulu Müdürü Tülay Demirci Boğatemür, TÜBİTAK ‘ın desteğiyle bu yıl 5.sini düzenlediğimiz Tübitak 4006 - B bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz’’ dedi.

Proje yürütücüsü Fen Bilimleri Öğretmeni Ali Ergen yaptığı ise yaptığı konuşmada ‘’Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir.

Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.

Bu amaç doğrultusunda fuarımızda toplam 19 projede,  58 öğrencimiz, 19 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular.

Yılmazlar Ortaokulunun hazırladığı 4006 B TÜBİTAK Bilim Fuarı STEAM temelli projeleri kapsamakta ve disiplinler arası yaklaşımı esas almaktadır. 4006 B projelerinin 4006 A projelerinden en önemli farkı çoklu disiplini esas alması ve çok yönlü bakış açısını yansıtmasıdır.

 Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.

Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.

Değerli konuklar, proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunarken hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum’’ dedi.

Katılımcılar daha sonra Stant görevlisi öğrenciler tarafından sergilenen projeler ile ilgili bilgi verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER