HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFINDAN ÖĞRENCİLERE DESTEK DERSLERİ
GÜNDEMEsen YILDIZ KOCAOĞLAN: Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfının “Bilenin bilmeyene borcu vardır” sözüyle başlattığı ortaokul öğrencilerine yönelik destek dersleri başladı. Hacı Bektaş Veli’nin paylaşmayı, dayanışmayı ve bilgiyi çoğaltmayı öğütleyen anlayışından ilham alarak başlatılan destek derslerinin ilk günü, yoğun katılım ve güzel bir enerjiyle gerçekleşti.
Emekli Öğretmen Nuray Keleş tarafından verilen derslerde, okuma ve anlama becerileri üzerine çalışma yapıldı. Öğrenciler metinler üzerinden düşünme, yorumlama ve kendini ifade etme pratikleri geliştirirken; soru sormaktan çekinmeyen, merak eden ve öğrenmeye istekli halleriyle sınıf ortamını umut dolu ve üretken bir alana dönüştürdüler. Çocukların derslerinde daha sağlam adımlarla ilerlemelerini sağlamak ve özgüvenlerini artırmak amacıyla yapılan bu destek dersleri, öğrencilere birlikte öğrenmenin ve birlikte düşünmenin gücünü hissettirdi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı bünyesinde yürütülen tüm eğitim ve atölye çalışmaları Aygül Yıldırım Aksoy koordinatörlüğünde gerçekleştirilirken ilerleyen süreçte yeni atölye içerikleri de eklenerek çalışmaların kapsamı daha da genişleyecek.
Öte yandan vakfın sosyal medya hesabından; ‘’Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ve destek veren ailelerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Dayanışmayla büyümeye, bilgiyi paylaşarak çoğaltmaya devam edeceğiz.’’ paylaşımı yapıldı.
İlginizi Çekebilir