© DATÇA HABER

İLÇEMİZ KAYMAKAM'LIĞINDAN MAYIS AYI 2016 DÖNEMİ ASKERLİK SEVK İŞLEMLERİNİN BAŞLADIĞI BİLDİRİLDİ

İlçemiz Kaymakamlığından yapılan bir duyuruya göre 2016 yılı Mayıs ayı askeri celp döneminin başladığı ve ilçemizde askerlik görevini icra edecek vatandaş-larımızın bir an önce askerlik sevk işlem-lerini tamamlamaları gerektiği bildirildi.

0

Edi­ni­len bil­gi­le­re göre As­ker­lik sev­ki­ne tabi tu­tu­lan yü­küm­lü­le­rin 1. Grup celp ve sevk iş­lem­le­ri için 15 Nisan ve 5 Mayıs ta­rih­le­ri arası icra edi­le­ce­ği be­lir­til­di.Ve­ri­len bil­gi­ler kap­sa­mın­da 1996 do­ğum­lu ve bun­la­ra iş­le­me tabi er sta­tü­sün­de­ki asker aday­la­rı­nın ka­yıt­lı ol­duk­la­rı As­ker­lik Şu­be­sin­de genel celp dö­ne­mi­nin Mayıs 2016 olan­lar ve As­ker­lik celp dö­ne­mi 2016 ol­ma­dı­ğı halde Mayıs 2016 dö­ne­min­de silah al­tı­na alın­mak is­te­yen aday­la­rın ve bu ta­lep­le­ri uygun bu­lu­nan­la­rın sevke tabii ol­duk­la­rı bil­di­ril­di. Ay­rı­ca Yasal ne­den­ler ge­re­ği as­ker­li­ği er­te­le­nen ve sevk­le­ri tehir edi­len er­te­le­me ve sevk tehir şart­la­rı za­man­sı dolup kay­bet­tik­le­rin­den Mayıs 2016 dö­ne­mi er celp Hük­mün­de sevke tabi olan­la­rın­da sevk edi­le­ce­ği be­lir­til­di.
Va­tan­daş­la­rı­mı­zın er celp dö­ne­mi kap­sa­mın­da sevke tabi ol­duk­la­rı anda Nüfus cüz­dan­la­rıy­la e-dev­let in­ter­net ad­re­si üze­rin­den sevk bil­gi­le­ri ve hangi grup­ta silah al­tı­na alı­na­cak­la­rı 15 Nisan'dan iti­ba­ren as­ker­lik şu­be­sin­den veya e-dev­let si­te­sin­den öğ­re­ne­bi­le­cek­le­ri be­lir­til­di.1. grup­ta sevke tabi olan va­tan­daş­la­rı­mı­zın as­ker­lik şu­be­sin­den 15 Nisan ve en geç 5 Mayıs arası e-dev­let üze­rin­den­se 15 Nisan ve en geç 28 Nisan arası sevk iş­lem­le­ri­ni yap­tı­ra­bi­le­cek­le­ri bil­di­ril­di. 2. grup­ta sevke tabi olan­lar ise As­ker­lik şu­be­sin­den 1 Haziran ve en geç 10 Haziran arası e-dev­let üze­rin­den 1 Haziran ve en geç 6 Haziran arası yap­tı­ra­bi­le­cek­le­ri be­lir­til­di.
Ya­pı­lan du­yu­ru­lar so­nu­cu İlçe­miz­de 2016 er celp dö­ne­mi kap­sa­mın­da asker aday­la­rı­nın yol ve iaşe be­del­le­ri­ni PTT şu­be­le­rin­den veya PTT kart ile PTT Ma­tik­ler­den ala­bi­le­cek­le­ri bil­di­ril­di.
1. grup ve 2. Grup için be­lir­ti­len 15 Nisan – 5 Mayıs arası ve 1 Haziran ve 10 Haziran arası er celp dö­ne­mi ta­rih­le­rin­den iti­ba­ren sonra ya­pı­lan sevk iş­lem­le­ri­nin yol ve iaşe be­del­le­ri­ni as­ker­lik şu­be­le­rin­den ala­bi­le­cek­le­ri be­lir­til­di.
Şubat 2016 er celp dö­ne­mi 1. Grup­ta yer alan ve sevke tabi tu­tu­lan va­tan­daş­la­rın en geç 5 Mayıs 2016 ta­ri­hi­ne kadar 2. Grup­ta er celp dö­ne­mi­ne tabi tu­tu­lan va­tan­daş­la­rın ise en geç 10 Haziran ta­ri­hi­ne kadar sevk iş­lem­le­ri­ni yap­tır­ma­la­rı ge­rek­ti­ği be­lir­til­di. 
Sevk ev­rak­la­rı­nı al­dık­la­rı halde be­lir­le­nen ta­rih­ler ara­sın­da sevk iş­lem­le­ri­ni yap­tır­ma­yan va­tan­daş­la­rın 1111 sa­yı­lı As­ker­lik ka­nu­nu­nun 89. Mad­de­si ge­re­ğin­ce ba­ka­ya iş­le­mi­ne tabi tu­tu­la­cak­la­rı be­lir­til­di.
Kay­ma­kam Vehbi Bakır as­ker­lik gö­re­vi­ni icra edecek va­tan­daş­la­rı­mı­zın as­ker­lik sevk ve sevk iş­lem­le­ri için be­lir­le­nen ta­rih­le­re uy­ma­la­rı ko­nu­sun­da va­tan­daş­la­rı­mı­zı uyar­dı.(ALİ DOĞAN)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER