© DATÇA HABER

NU­ROL­BANK LORY­MA CUP YAT YA­RIŞ­LA­RI BAŞ­LA­DI

Sebiha ARSLAN : Palamutbükü ve Karaköy' ü de kapsayan , Nu­rol­bank Lory­ma Cup Yat Ya­rış­la­rı, Marmaris'te baş­la­dı. Or­ga­ni­zas­yo­na 15 ül­ke­den 43 yel­ken­li yat ile yak­la­şık 400 yel­ken­ci ka­tı­lı­yor.

Mar­ma­ris Ulus­la­ra­ra­sı Yat Ku­lü­bün­ce (MİYC) dü­zen­le­nen Nu­rol­bank Lory­ma Cup Yat ya­rış­la­rı­na Tür­ki­ye'nin yanı sıra Rusya, Uk­ray­na, Beyaz Rusya, Ro­man­ya, Le­ton­ya, Azer­bay­can, Ka­za­kis­tan, Es­ton­ya, Kır­gı­zis­tan, Lit­van­ya, Ka­ra­dağ, Lük­sem­burg, ve Al­man­ya ve Ve­ne­zu­ela'dan 43 yel­ken­li yat ile yak­la­şık 400 spor­cu ka­tı­lım sağ­la­dı.
Yel­ken­ci­ler, baş­ha­kem Ezgi Ka­lay­cı'nın ver­di­ği bri­fing ile bağlı bu­lun­duk­la­rı Net­sel Ma­ri­na'dan ay­rı­lan yat­lar, ilk yarış baş­la­ma­dan bir süre kör­fez­de ant­ren­man tur­la­rı attı.
Ka­lay­cı'nın rüz­ga­rın yönü ve şid­de­ti­ne göre be­lir­le­di­ği start za­ma­nı­nın ar­dın­dan sı­nıf­la­rı­na göre start alan yat­lar, yel­ken­le­ri­ni rüz­gar­la dol­du­rup Pa­la­müt­bü­kü' ne doğru deniz ve do­ğa­nın key­fi­ni sürdü.
IRC-0, IRC-1, IRC-2 ve IRC-3 sı­nı­fın­da ya­rı­şan yat­lar, ilk ya­rı­şın ar­dın­dan ikin­ci günü ser­best gün ola­rak ge­çi­recek.
Üçün­cü günde ikin­ci yarış Pa­la­mut­bü­kü' nden baş­la­yıp Kör­men' de bi­tecek. Dör­dün­cü gün üçün­cü yarış Kör­men' den baş­la­yıp Datça'da son bu­la­cak.
Son günün ya­rı­şı ise Datça'dan baş­la­yıp Mar­ma­ris'te ta­mam­la­na­cak.
Yat Ya­rış­la­rı, 10 Mayıs Cuma günü sona erecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER