Muğla
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

0
Geç­ti­ği­miz Cuma 1 Mayıs işçi ve emek­çi bay­ra­mı do­la­yı­sı ile İlçe­miz­de bu­lu­nan Çok sa­yı­da Kamu sen­di­ka­la­rı ve si­ya­si parti ku­ru­luş­la­rı Cum­hu­ri­yet mey­da­nın­da kut­la­ma­lar­da bu­lun­uldu.

Geç­ti­ği­miz hafta Cuma Günü 1 mayıs et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da İlçe­miz­de­ki kamu sen­di­ka­la­rı ve si­ya­si parti ör­güt­le­ri top­la­na­rak 1 mayıs kut­la­ma et­kin­lik­le­rin­de bu­lun­du.?Etkinlik­ler kap­sa­mın­da saat 13:00 ci­va­rın­da İlçe­miz Ata­türk Cad­de­si Şen­ka­ya Kav­şa­ğın­da Top­la­nan Emek­li sen.,Eği­tim sen.,Hacı Bek­ta­şi Veli Ana­do­lu Kül­tür Vakfı,Bir

­le­şik Ha­zi­ran Ha­re­ke­ti Datça Şu­be­si, CHP İlçe Teş­ki­la­tı üye­le­ri, HDP İlçe teş­ki­la­tı üye­le­ri ve çok sa­yı­da va­tan­daş bir araya ge­le­rek Cadde Bo­yun­ca Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı­na kadar Slo­gan­lar eş­li­ğin­de yü­rü­yüş yaptı. 

Tören kap­sa­mın­da edi­ni­len bil­gi­le­re göre Üç par­ça­dan olu­şan Tö­ren­de İl ola­rak 1977'de ölmüş olan İşçi kar­deş­le­ri­mi­zin anı­sı­na saygı du­ru­şuy­la baş­lan­dı. Ar­dın­dan İlçe­miz Emek­li sen. 
Sen­di­ka­sı­nın Ha­zır­la­mış ol­du­ğu Günün anlam ve öne­mi­ni be­lir­ten açı­lış Ko­nuş­ma­sı­nın ya­pıl­ma­sı ve son ola­rak Şar­kı­lar eş­li­ğin­de halay çe­ki­le­ce­ği be­lir­til­di.
Ya­pı­lan açı­lış Ko­nuş­ma­sın­da 1 Mayıs Bir­lik, Mü­ca­de­le ve Da­ya­nış­ma Günü Ter­tip Ko­mi­te­si adına se­lam­la Baş­la­nıl­ma­sı dik

­kat çekti. Ar­dın­dan 1977 yı­lın­da Ölmüş olan İşçi kar­deş­le­ri­mi­zin ha­tı­rı­na saygı du­ru­şu ya­pıl­dı.Ya­pı­lan açık­la­ma­la­ra göre Soma'da, Er­zu­rum'da ve daha bir­çok yerde ölen işçi kar­deş­le­ri­mi­zin ha­ya­tı­nın de­ğe­ri­ni önem­se­me­yen Bir zih­ni­yet ola­rak AKP hü­kü­me­ti­ne tep­ki­ler­de bu­lun­du­lar.

1 Ma­yıs­lar Yok­sul­laş­ma­ya, Sa­vaş­la­ra, Emek sö­mü­rü­sü­ne, Bas­kı­nın ve zul­mün her tü­rü­ne karşı “bu Düzen böyle git­mez” di­yen­le­rin gü­nü­dür, şek­lin­de açık­la­ma­lar­da bu­lu­nul­du.?Ar­dın­da Yta­ğan di­re­ni­şi­ne geçen ko­nuş­ma­da Ül­ke­miz­de Korku İmpa­ra­tor­lu­ğu ve fa­şizm­le İnsan­la­rın sin­di­ril­me­ye, top­lum­da din­ci-ge­ri­li­ğin yer­leş­ti­ril­me­ye ça­lı­şıl­dı­ğı Böy­le­si bir dö­nem­de He­pi­mi­ze Umut olan 447 gün süren Ya­ta­ğan Di­re­ni­şi'ne Selam olsun, şek­lin­de ifa­de­ler kul­la­nıl­dı.

Son­ra­sın­da Nük­le­er Sant­ral­ler ve Hes' lerin za­rar­la­rın­dan bah­se­den Kamu söz­cü­sü Vahşi ka­pi­ta­liz­min Bü­yü­me ve ener­ji üre­ti­mi adı al­tın­da “ ölüm” va­de­den nük­le­er sant­ral­le­ri­ne karşı Doğa düş­man­la­rı­nın, Nük­le­er­ci­le­rin, Yağ­ma­cı­la­rın üs­tü­ne yü­rü­yo­ruz.

Sinop'a nük­le­er sant­ral yap­tır­ma­ya­ca­ğız. Ak­ku­yu ve İnce­bu­run' daki pro­je­le­rin ha­ya­ta geç­me­si­ne izin ver­me­ye­ce­ğiz.Di­re­ne­ce­ğiz ve hap be­ra­ber mü­ca­de­le ede­ce­ğiz.
İç gü­ven­lik ya­sa­sı de­mok­ra­tik­leş­me adın­da ge­ri­le­me dö­ne­mi ya­sa­sı Kamu emek­çi­le­ri­nin İş gü­ven­ce­si­nin elin­den alın­ma­sı­na esnek, ku­ral­sız,gü­ven­ce­siz ve an­gar­ya ça­lış­ma­ya son ve­ril­me­si.?Ta­şe­ron ve söz­leş­me­li Ça­lış­ma­nın ya­sak­lan­ma­sı, her­ke­sin kad­ro­lu ve gü­ven­ce­li ola­rak is­tih­dam edil­me­si.
İşçi ci­na­yet­le­ri­nin, işten atıl

­ma­la­rın ve iş ye­rin­de psi­ko­lo­jik yıl­dır­ma olay­la­rı­nın son bul­ma­sı. Gelir da­ğı­lı­mın­da­ki eşit­siz­lik­le­rin son bul­ma­sı, eşit işe eşit ücret in­san­ca ça­lış­ma ve in­san­ca ya­şa­ma ta­le­bi­nin ger­çek­leş­me­si.

Sen­di­kal hak ve öz­gür­lük­le­rin önün­de­ki en­gel­le­rin kal­dı­rıl­ma­sı.em­per­ya­list sal­dır­gan­lı­ğa karşı Ül­ke­miz­de ve Or­ta­do­ğu'da ba­rı­şın sağ­lan­ma­sı, emek­çi­le­rin bir­li­ği ve halk­la­rın kar­deş­li­ği­nin sağ­lan­ma­sı. Ta­lep­le­riy­le bu gün bu hü­kü­met­ten is­tek­le­ri­miz ama gö­rü­yo­ruz biz bir­lik de­ğil­ken yavaş yavaş sin­di­ri­li­yor ve yok olu­yo­ruz.

Şimdi bu­ra­da ve tüm Ül­ke­de 1 Mayıs'ı Mü­ca­de­le çığ­lı­ğı­na dö­nüş­tü­ren, Ül­ke­si ve ge­le­ce­ği hak­kın­da söz sa­hi­bi biziz diyen mil­yon­lar­ca iş­çi­nin, emek­çi­nin se­siy­le hay­kı­rı­yo­ruz, “Artık yeter.”

Gök yüzü kap­ka­ran­lık so­pay­la,To­may­la ,teh­dit ve şan­taj­la Saray'ın sal­ta­na­tı baki kı­lın­ma­ya ça­lı­şı­lı­yor.Ancak böyle git­mez.?Gezi Tür­ki­ye'si büyük di­re­ni­şiy­le bunu gös­ter­di.Şimdi bu büyük di­re­ni­şin için­de bir Ülke kurma so­rum­lu­lu­ğu­muz var. Bi­li­yo­ruz ki biz bir­lik­te yü­rü­yün­ce zor­ba­lar kal­maz gider. Bu top­rak­lar nice za­lim­ler zor­ba­lar gördü ama halk hiç­bi­ri­ne tes­lim ol­ma­dı, açık­la­ma­la­rın­da bu­lu­nul­du.

Açı­lış ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan Ana­do­lu kül­tür vakfı Halk mü­zik­le­ri eş­li­ğin­den ha­lay­lar çe­kil­di. Ha­lay­la­rın ar­dın­dan top­la­na gu­rup­lar olay­sız bir şe­kil­de ay­rıl­dı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!