s
Muğla
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

15 yılı geride bıraktıK

15 yılı geride bıraktıK
Sebiha ARSLAN:2008 yılında Gazetemizin kurucusu ve onursal başkanı Rafet Laçin tarafından yayın hayatına başlayan Dadya Gazetesiyle çıktığımız bu zor ve gururlu yola, 2011 yılında Datça Haber Gezetesi adı altında halen devem etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İlkeli habercilik anlayışı ile yaptığı haberlerde doğrunun ve halkın yanında olmayı ilke edinen gazetemiz, 15 yılı geride bıraktı. 16'ncı kuruluş yıldönümü heyecanını yaşanıyor.
Yayın hayatına 2008 yılında başlayan gazetemiz,  siz değerli okurlarımızın desteğiyle,  bugün daha geniş kitlelere buluşurken, tüm 

ekonomik zorluklara rağmen dün olduğu gibi bugün de, yerel çizgisini bozmadan, kamuoyunu bilgilendirme ve olması gereken gazetecilik ilkeleriyle, Datça'nın  sesi olmaya devam ediyor.
Okuyucularımızdan aldığımız güçle, tarafsız, doğru ve ilkeli  habercilik anlayışını halkın menfaatleri doğrultusunda sürdüren Datça Haber Gazetemiz ayrıca, Datça'nın en uzun yayın hayatına sahip ve  uzun yıllardır da  süreli yayın yapan tek gazetesi.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Haluk Laçin, 16. Kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “Uzun yıllar kendi yerel gazetesinden yoksun olan Datça' mız  2008 yılında gazetemizin kurucusu ve onursal başkanı olan babam Rafet Laçin tarafından yayın hayatına başlayan, Dadya Gazetesiyle çıktığımız bu zor ve gururlu yola, 2011 yılında Datça Haber Gezetesi adı altıda halen devam etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İlçede bir açığı kapatan ve kısa sürede tüm Datça'nın teveccühünü kazanan gazetemiz  yeni yaşına girdi.
Datça Haber gazetesi kurulduğu ilk günden itibaren tarafsız bir yayın ilkesi ile yıllardır sürdürülebilen tek gazetedir. Datça'nın sahip olduğu tarihi dokusu, coğrafyası, iklimi ve yaşam tarzı ile özel bir yer olduğunu unutmamamız gerekir. Datça için bütüncül bir yapı içerisinde birlik ve beraberlik duyguları ve kardeşlik ruhuyla hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ve bu birlik ve beraberliğin sürmesi için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerekiyor. Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden aynı havayı soluduğumuz, aynı güneşi gördüğümüz, aynı gökyüzüne baktığımız başka bir yerin güzelliklerine imrenmektense kendi yaşadığımız ilçeyi yaşanılabilir mutlu bir yaşama çevirmeliyiz. Datça Haber Gazetesi olarak bizler üzerimize düşen tüm sorumluluğumuzu biliyoruz. Doğru haber, doğru yayıncılık ve kaliteli baskı her zaman önceliğimiz olmuştur. Bu anlamda sizlerinde bizlere yardımcı olması, önümüze çıkan engellerle birlikte mücadele etmeyi, doğru ve gerçek haber kaynaklarını kullanarak kişi yada kurumları zan altında bırakmadan habercilik anlayışının vatandaşlardanda olacağının en büyük belirtisidir. Datça Haber Gazetesi hiçbir şekilde siyasi bir partinin tekelinde yada vizyonunda değildir. Dışarıdan bakıldığında algı ve hassasiyetin en büyük duygusunu, Datça Haber olarak fazlasıyla hissediyor ve yaşıyoruz. Bizim amacımız ve en büyük beklentimiz farklı bir algı yaratılmadan herkese eşit olunabilen ve başta da belirttiğim gibi ötekileştirmeden gerek siyasi gerek ticari hiç bir kaygımız olmadan gazetemizi yaşatmaya devam edeceğiz. Bu yüzden sadece küçük gülümsemeler ve tebessümlerle merhaba diyebilmek çok zor değil

Datça Haber Gazetesi olarak 15 yıl içerisinde önemli bir mesafe kat ettiğimize inanıyorum. Yerel yayın politikasına özen göstererek, yayın hayatına başladığı günden beri sürdürdüğümüz tarafsız tavrıyla herkesin takdirini ka                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   zandık.
Okurlarımızın desteği ile güncel haberlerden tarıma, spordan, ekonomiye, siyasetten eğitim ve kültüre kadar her konuda bölgenin sesi olmaya çalışan gazetemiz 2206'cı sayıyı geride bıraktı” dedi.
Laçin ayrıca''  2022 yılında düzenlediğimiz, Datça Haber Gazetemizin 15. Kuruluş yıldönümünde bizleri yalnız bırakmayan sevgili dostlarımıza tekrar  teşekkürü borç biliriz. Bu yıl düzenleyeceğimiz 16. Kuruluş yıl dönümü Galamızı, İsrail'in Gazze'li sivillere yönelik, saldırı nedeniyle iptal etmiş bulunmaktayız'' dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!