Muğla
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

23 NİSAN ULU­SAL EGE­MENLİK VE ÇOCUK BAY­RA­MI COŞ­KUY­LA KUT­LAN­DI

23 NİSAN ULU­SAL EGE­MENLİK VE ÇOCUK BAY­RA­MI COŞ­KUY­LA KUT­LAN­DI
Sebiha ARSLAN : 23 Nisan Ulu­sal Ege­men­lik ve Çocuk Bay­ra­mı ve Tür­ki­ye Büyük Mil­let Mec­li­si'nin açı­lı­şı­nın 103. yıl­dö­nü­mü tüm yurt­ta ol­du­ğu gibi Datça'da da coş­kuy­la kut­lan­dı.23 Nisan'ın ilk kut­la­ma et­kin­li­ği saat 9:00 ' da Milli Ege­men­lik Yü­rü­yü­şü ile baş­la­dı. Re­şa­di­ye Kazım Yıl­maz Or­ta­oku­lu bando ta­kı­mı eş­li­ğin­de, öğ­ren­ci ve va­tan­daş­lar Şen­ka­ya kav­şa­ğın­dan Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı­na ve ar­dın­dan Amfi Ti­yat­ro­ya' ya kadar yü­rü­dü.

Çe­lenk Sunma Tö­re­ni
Cumhuriyet Meydanı'nda çe­lenk Sunma tö­re­ni ve ar­dın­dan kut­la­ma prog­ra­mı Amfi Ti­yat­ro­da ger­çek­leş­ti. Saat 9.30'da İlçe Milli Eğitim Müdürü Er­do­ğan Başer tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başlayan tören, Ulu Önder Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk ve ebe­di­ye­te in­ti­kal eden şe­hit­le­ri­mi­zin ma­ne­vi hu­zu­run­da saygı du­ru­şun­da bu­lu­nul­ma­sı ve İstik­lal Mar­şı­mı­zın söy­len­me­si ile sona erdi.

 Kut­la­ma ve Gös­te­ri­ler
Cum­hu­ri­yet Mey­da­nın­da­ki çe­lenk sunma tö­re­nin ar­dın­dan kut­la­ma ve öğ­ren­ci­le­rin ha­zır­la­mış ol­du­ğu gös­te­ri­ler saat: 10.00 'da Amfi Ti­yat­ro'da ger­çek­leş­ti.

Tören, Ulu Önder Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk ve ebe­di­ye­te in­ti­kal eden şe­hit­le­ri­mi­zin ma­ne­vi hu­zu­run­da saygı du­ru­şun­da bu­lu­nul­ma­sı ve Re­şa­di­ye Kazım Yıl­maz or­ta­oku­lu müzik Öğ­ret­me­ni Ömer Faruk Güzel yö­ne­ti­min­de İstik­lal Mar­şı­mız söy­len­me­si ile baş­la­dı.

Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan ve Milli Eği­tim Ba­ka­nı Mah­mut Özer' in me­saj­la­rı­nın okun­ma­sı ile devam etti.

Günün anlam ve öne­mi­ne iliş­kin ko­nuş­ma­yı, İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü Er­do­ğan Başar yaptı.

Zü­bey­de Hanım Ana­oku­lu 5 yaş grubu öğ­ren­ci­le­ri, öğ­ret­men­le­ri Ebru Kı­zıl­han ve Berna Ke­çe­ci yö­ne­ti­min­de “Vatan” şar­kı­sı eş­li­ğin­de ront gös­te­ri­si ile Kazım Yıl­maz İlko­ku­lu 3. Sınıf öğ­ren­ci­le­ri Ege Yö­re­si­ne ait folk­lor gös­te­ri­le­ri al­kış­lar­la iz­len­di.

İmam Hatip Or­ta­oku­lu 6.sınıf öğ­ren­ci­si Amina Azra Çetin ,”23 Nisan “adlı şi­iri­ni ses­len­dir­di.

Re­şa­di­ye Kazım Yıl­maz İlko­ku­lu 4. sınıf öğ­ren­ci­le­ri Öğ­ret­men­le­ri Ha­ti­ce Kat­mer­li­ka­ya, Gülay De­mir­ci ve Bahar İnce yö­ne­ti­min­de vals gös­te­ri­le­ri­ni ser­gi­le­di.

Kazım Yıl­maz İlko­ku­lu 3-D sı­nı­fı öğ­ren­ci­le­ri öğ­ret­men­le­ri Seçil Bulut yö­ne­ti­min­de “Ata­türk'ün son vals' i , Sarı Zey­bek” dan­sı­nı ser­gi­le­di.

Ka­bak­lar­lı İlko­ku­lu Sınıf Öğ­ret­me­ni İmge Sezen Yiğit ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan 3-A Sı­nı­fı 10. Yıl Marşı'nı ha­zır­la­dık­la­rı ront eş­li­ğin­de ser­gi­le­di.

Yıl­maz­lar Or­ta­oku­lu 6.sınıf öğ­ren­ci­si Zey­nep­gül Ay “Dünya Çocuk Bay­ra­mı” adlı şiiri ses­len­dir­di.

Kazım Yıl­maz İlko­ku­lu 3-E sı­nı­fı öğ­ren­ci­le­ri Öğ­ret­men­le­ri Emel Eralp yö­ne­ti­min­de “Ana­do­lu Ateşi” dans gös­te­ri­le­ri­ni ser­gi­le­di.

Re­şa­di­ye Kazım Yıl­maz Or­ta­oku­lu öğ­ren­ci­le­ri Beden Eği­ti­mi Öğ­ret­men­le­ri Ser­çin Şa­hi­naz yö­ne­ti­min­de jim­las­tik gös­te­ri­le­ri­ni ser­gi­le­di.

Re­şa­di­ye Kazım Yıl­maz Or­ta­oku­lu öğ­ren­ci­le­ri Beden Eği­ti­mi Öğ­ret­men­le­ri Fatma Atay yö­ne­ti­min­de dans gös­te­ri­le­ri­ni ser­gi­le­di.

K  ut­la­ma prog­ra­mı, Ana­sı­nıf­la­rı, İlko­kul­lar ve Or­ta­okul­lar ara­sın­da dü­zen­le­nen 23 Nisan Ulu­sal Ege­men­lik ve Çocuk Bay­ra­mı ko­nu­lu resim, şiir ya­rış­ma­la­rı ile sat­ranç tur­nu­va­sın­da de­re­ce­ye giren öğ­ren­ci­le­rin ödül­le­ri­nin ve­ril­me­si ile son buldu.
Törene Kaymakam Mesut Çoban, Garnizon Komutanı Hilmi Özkan, Belediye Başkanı, Kıdemli Cumhuriyet Savcısı İsmail Güler, Hakim Enver Aydemir, Emniyet Müdürü İsmail Toygun, Jandarma Komutanı Necmettin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Er­do­ğan Başer, kamu kurum ve kuruluşu müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Kut­la­ma ve gös­te­ri tö­re­ni­nin su­nu­cu­lu­ğu­nu ise Re­şa­di­ye Kazım Yıl­maz Or­ta­oku­lu Türk­çe Öğ­ret­me­ni Ya­se­min Özbay yaptı.
         ÇOCUK ETKİNLİKLERİ
Datça Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı'nda aynı gün saat 12.30 ile 18:00 arası Çocuk Şen­li­ği ger­çek­leş­ti.

Ay­rı­ca pa­zar­te­si günü İlçede bu­lu­nan tüm ana­oku­lu, il­ko­kul ve or­ta­okul­lar, tüm öğ­ren­ci ve öğ­ret­men­le­ri ile bir­lik­te günün anlam ve öne­mi­ne ya­kı­şır, coş­ku­lu bir şe­kil­de kendi okul­la­rın­da tek­rar kut­la­ma yaptı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!