s
Muğla
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
Simge AYBEY:24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla, çelenk sunma, anma ve kutlama programı düzenlendi.

Bugün Cumhuriyet Meydanında saat 09:30’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Başar tarafından Atatürk anıtına çelenk sunma  töreniyle başlayan  Öğretmenler günü kutlaması, saat 10:30’da Bülent Ecevit Kültür Merkezinde kutlama ve anma programıyla  devam etti. 
Program, İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Başar yaptığı konuşmada  ‘’24 Kasım, Millet Mektepleri' nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 olarak kutlanmaktadır. Sizlerin de bildiği gibi Atatürk, öğretmenliği çok sevmektedir ve her fırsatta öğretmenlik yanının ağır bastığını vurgulamaktadır. Şanlı ordumuz İzmir'de zafer kazandıktan sonra bir gazeteci kendisine şöyle bir soru yöneltir: "Memleketi kurtardınız. Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz?" Atatürk bu soruya "Milli irfanı yükseltmeye çalışmak büyük emelimdir." diye yanıt verir. Saygıdeğer Meslektaşlarım, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır!" sözü bize ışık tutmaktadır. Mesleğimiz her şeyden önce bir ideal ve gaye mesleğidir. Alpaslan'ı, Fatih'i, Yavuz'u ve Mustafa Kemal'i yetiştirerek çağlara yön veren öğretmendir. Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, Ahmet Yesevi'yi yetiştirerek gönüllere dokunan öğretmendir. İnsanlık tarihinin en önemli mesleğine sahip biz öğretmenlerin en önemli özelliği, sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. Bu adanmışlık ruhuyla Selam olsun Savaşta esir alınan esirleri halka okuma yazma öğretmek koşulu ile serbest bırakanlara. Selam olsun Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum şiarı ile yaşayan ve diğer yaşamlara destek olanlara. Selam olsun Medeniyet imarında bir tuğla koyanlara. Selam olsun tüm derdini sınıf kapısında bırakıp çocuklarına umutla koşanlara. Selam olsun yurdumuzun çiçeklerini açtıranlara. Selam olsun bir yetim edasıyla çocuklarının başını okşayanlara. Selam olsun hiçbir öğrencisini evlatlarından ayırmayanlara Hayatı, insanı, yaşamı, ölümü, geçmişi, geleceği, iyiyi, kötüyü, doğruyu, yanlışı, güzeli, çirkini, evreni, doğayı okutmaya, bütün bunların mana ve değerini insanlara göstermeye, çağının karanlıklarını buradan aldığı güçle aydınlatmaya, insan hayatının bütün yönlerine yeni bir bakış açısı getirmeye, vicdana merhamete hitap ederek, insanlığın sağduyusunu harekete geçirerek yarım kalmış sözleri tamamlamaya Bu dünya hayatında en değerli olan canlarını adayan şehit öğretmenlerimize bin selam olsun. Bu duygularla öğretmenler günümüzü bize armağan eden Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu güzel vatanın bizim olması için canını seve seve vermiş olan tüm şehitlerimizi yad ediyor, yüce Rabbimizden hepsi için merhameti ve şefkati ile muamele etmesini niyaz ediyor hepinize saygılarımı sunuyorum’’ dedi. Program, günün anlam ve önemini ile ilgili şiirlerin  okunması, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili röportaj ile  Atatürk konulu belgesel sunumu, Kızlan ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Berahan Onat’ın en genç Öğretmen konuşmasını yapması ile devam etti.
 2023 yılında ilçe okullarından emekli olan öğretmenlere, Hizmet Şeref Belgeleri Kaymakam Murat Atıcı ve Şehit Ersoy Yorulmaz’ın babası Dursun Yorulmaz  tarafından verildi.  Müzik grubunun gösterisi, ‘’Cumhuriyet’in Kahramanlarından Öğretmen’’ adlı dramanın sunulması, Folklör ekibinin zeybek gösterisi, öğrencilerden öğretmenlerine sürpriz gösteri ve 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından kutlama programı sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!