Muğla
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

AK PARTİ İL BAŞKANI NİHAT ÖZTÜRK : ‘PALAMUTBÜKÜ YOLLARINA İÇİM ACIDI’

0
Ak Parti Datça İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresini tek liste ile gerçekleştirdiği ve Mehmet Cennet'in ilçe başkanı seçildiği kongrede İl Başkanı Nihat Öztürk'ün, Datça Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan ve CHP Datça İlçe Başkanı Önel Akdeniz'in karşısında CHP'li Büyükşehir Belediyesini eleştirmesi damgasını vurdu.

Kongrede Datça Belediye Başkanı ve CHP İlçe Başkanın da bulunduğu ortamda Datça ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Nihat Öztürk istendiği takdirde Datça belediyesine destek vermeye her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Öztürk; “Biz istiyoruz ki yaptıklarımızla mukayese edin bizi. Ne yapmışız ne yapmamışız. Geçenlerde Palamütbükü'ne gittim. O yolların halini gördüğüm zaman benim içim acıdı. Böyle bir turizm bölgesinde 20 yıldır belediyeyi yönetenler, il özel idaresini yönetenler nerdeler? Datça'nın bu halini gördüğümde benim içim acıdı. Bu güzel turizm beldesi bu yollara layık mı? Belediye Başkanımız bizden destek isterse çevre ve şehircilik müdürlüğümüzden gerekli desteği sağlarız” dedi.

Datça'nın diğer ilçelere geride kaldığını savunan AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, “Datça'da yerel yönetim hizmet yapamıyor. Hükümetten hiçbir destek istenmediği için turizmde geride kalan bir ilçe durumunda. Alt yapı çalışmalarının bitirilemedi. Ancak bundan sonra yeni yönetimle birlikte tüm sorunları aşmakta kararlıyız” dedi.
Öztürk konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

Milletin Umuduyuz
“Ülkemizde 13 yıldır her türlü engellemelere rağmen her türlü ayak oyunlarına rağmen birlikte tarih yazıyoruz. Milletimizin önünü açmak için milletimize olan borcumuzu ödemek için gece gündür durmuyor hizmet üretmeye çalışıyoruz. Kurucu Genel Başkanımız Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demişti. Bugün sizlerde görüyorsunuz ülkemizde hiçbir şey  eskisi gibi değil artık. Eski Türkiye çok geride kaldı. İnsanlarımızın gelecek ile korkusu kaygısı kalmadı artık. Hatta öyle bir noktaya geldik ki 2002 yılında iktidarı kaçanlar; “Biz milletin dertlerine çare olamıyoruz, memur maaşlarını nasıl ödeyeceğiz” diye düşünenler IMF önünde diz çökenler, IMF Direktörü gelecekte ondan dolar alacağız diye yalvaranlar, 13 yıl öyle bir Türkiye ile karşılaşıyor ki IMF borç verecek durumda olan bir Türkiye görüyorlar. O gün kaçanlar bugün bizde yönetelim diye talipler bu seviyeye gelmemiz milletin umudu olmamız çok güzel. Datça'ya Muğla'ya hizmet ediyor olmamız, milletin umudu olmamız bizim için anlamlı ve güzel. O yüzden bizler tarih yazıyoruz. Bu davaya verdiğiniz destek dolayı da sizleri kutluyoruz. 

Milletle aramıza mesafe koymadık 
Kolay bir süreç değil bu yaşananlar. Biz partimizin kurulmasında görev alırken o yılları çok iyi hatırlıyorum o günkü siyasiler o günkü milletvekili adayları Datça'nın köylerine dahi gelemez durumdaydılar. Çünkü milletin önünde gelecek ile ilgili umutları hayalleri bile yoktu. 3 Kasım 2002 ile beraber Recep Tayyip Erdoğan ile beraber yüzleri gülmeye başladı. Millet bizim önderimiz oldu. Onların isteklerini dinledik. Aramıza mesafe koymadık. Her seferinde bu seçimde bitti diye beklenen partimiz milletimizin desteği ile her seçimde sandıklardan zaferle çıktı. Milletten uzak olanlar, milleti anlayamayanlar seçim sonuçlarına hep bahaneler uydurdular. Milletin Ak Parti'yi niye iktidar yaptığını anlamak yerine bahane peşinde koltuklarını korumayı seçtiler. 

% 50 oy alarak yeni Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar açacağız 
Bugün Datça kongresini yapıyoruz. Bu 11. İlçe kongremiz. Geriye iki ilçe kongremiz var. Ocak ayında da İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Yenilenmiş kadrolarımızla beraber 7 haziran seçimlerine hep beraber hazırlanacağız. 7 Haziran seçimleri bizim için, yeni Türkiye için anahtar pozisyonunda. Kim ne derse desin biz sürekli anketler yapan teşkilat olarak milletin gönlünün Ak Parti'de olduğunu çok iyi görüyoruz. İnşallah 7 haziran seçimlerinde de hepbirlikte % 50 oy alarak yeni Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar açacağız. Bu süreç ve sizlerin desteği anlamlı. Batının en ucunda uçbeyi olarak sizlerin desteği önemli. Dün 24 saat ötesini göremeyenlere inat bir ay sonrasını planlayamayanlara inat 2023 vizyonumuza uygun şekilde partimizi 

2023'e taşıyacağız hep birlikte.

Ak Parti özgürlükler partisidir 
Amacımız millete hizmet. Kavga istemiyoruz biz. Ne Muğla'da ne Datça'da kavga. Tek derdimiz var millet-imizin derdini nasıl çözeriz. Partimiz kurulduğundan beri özellikle sahil kesimlerinde buna Datça'da dahil milleti korkuttular. Hala da korkutmaya devam ediyorlar. Ben Datça'ya ramazan ayında geldim. O zamanda yapılmıştı bu Ak Parti'nin alkol ile uğraştığını alkolü bütün sahillerde yasaklayacağını hala söyley-enler var. Maalesef biz bu korkuları ege bölgesinde kaldıramadık. 13 yıldan beri iktidardayız. Hala birileri Ak parti sizleri denize sokmayacak, içkinize karışacak, özgürlükleriniz elinizden alınacak diye yalanlar söyleme devam ediyorlar. Arkadaşlar üzerine basa basa söylüyorum. Ak Parti özgürlükler partisidir. Ak Parti milletin partisidir. İçimizde tüm özgürlüklerini kullanan siyaset yapan arkadaşlar-ımızda var. Biz milletin ne yaptığı ile be yediği ile ne içtiği ile ilgilenmiyoruz. Biz milletin derdiyle ilgileniyoruz milletin derdini de çözmek bizim tek derdimiz. Biz özgürlükleri sonuna kadar savunan partiyiz. 

11 milyon turisten 39 milyon turiste kim getirdi?
Başbakanımız samimi her türlü açılımı yapmaya çalışıyor. Bizlerde sahilde yaşıyoruz. Turizmden 

geçinen turizmden gelir eden bir bölgeyiz. 11 milyon turist sayısından 39 milyon turiste bu ülkeyi getiren Ak Parti. Hani biz turizmi bitirecektik. 11 milyar dolar turizm gelirinden 33 milyon dolar turizm gelirine kim getirdi? Benim turizm bakanım değil mi benim başkanım değil mi?  Neden hala insanlara aynı yalanı söylemeye devam ediyorsunuz? Bende Marmaris'te yaşayan bir kardeşinizim. Sizin önceliğiniz benimde önceliğimdir. 

Palamutbükü yollarına içim acıdı
Biz istiyoruz ki yaptıklarımızla mukayese edin bizi. Ne yapmışız ne yapmamışız. Belediye başkanımız aramızda fazla konuşmak istemiyorum misafirimiz kendisi. Datça özel bir bölge. Daha önce gündeme de getirdim. Geçenlerde Palamütbükü'ne gittim. O yolların halini gördüğüm zaman benim içim acıdı. Böyle bir turizm bölgesinde 20 yıldır belediyeyi yönetenler, il özel idaresini yönetenler nerdeler? Datça'nın bu halini gördüğümde benim içim acıdı. Eğer belediye başkanımız bizden olsaydı o yollar öyle olmazdı dedim. Bizim olduğundan dolayı yolları yapardık başka partili olmadığı için yapmadık değil. Bize gelipte bu yollar için destek istenmedi bu yollarımıza yardımcı olun denilmedi bize de. Kendileri de yapmadılar bu güzel turizm beldesi bu yollara layık mı? Belediye Başkanımız bizden destek isterse çevre ve şehircilik müdürlüğümüzden gerekli desteği sağlarız. 

Hizmet getiremediklerinin bahanesini anlatıyorlar
Bu yolları kanalizasyonu artık Muğla büyükşehir belediyesi yapacak. Onlar yapmalı bu yolları. Suyu da onlar getirecek. Ama maalesef biz vatandaşa seçimlerden önce büyükşehir belediyesi neler getirecek size diye kapı kapı dolaşarak anlattığımız zaman, birileri de kapı kapı gezerek büyükşehirin altında ezileceksiniz diye millete anlattılar. Şimdi de millete neler yaptıklarını anlatacak yerine ilçe ilçe gidip hizmet üretemediklerinin kılıflarını bulup bahaneler anlatıyorlar ilçelerde. Antalya'da Denizli'de de büyükşehir belediyeleri var. Onlar kapı kapı gezip neler yaptıklarını anlatırken, hizmet götürürken Muğla'da ve ilçelerinde neden hizmetin eksik geldiğini anlatmakla meşguller. 

Hayaliniz yoksa büyük projeniz yoksa, millete verecek hizmetlerinizde olmaz 
Bir su faturasını dahi 5 ayda hazırlayabildiler. Planlama eksikliği gelecek ile ilgili, Datça ile ilgili, Marmaris ile ilgili, Bodrum ile ilgili eğer hayaliniz yoksa büyük projeniz yoksa, millete verecek hizmetlerinizde olmaz. Büyük projelerde sadece Ak Parti'nin hizmetlerini emeklerini görüyorsunuz. 2004'te Selimiye'nin kanalizasyonunu yapan bir özel idareden bugün Palamutbükü'nün kanalizasyonu yoksa bende dahil bütün Datçalılar bundan sorumlu. İnşallah önümüzdeki süreçte daha iyi yaşanabilir bir Datça, turizmden hak ettiği geliri alan bir Datça için Belediye Başkanının yanında olacağız. Datça halkının hizmet alması noktasında belediye başkanının yanında yer alacağız. Övünecek eserleri hep birlikte bırakalım. Kavga etmeden siyaseti millete hizmet etme sanatı haline dönüştürelim. 

Muğla'da sağlık alanında yatırımların maliyeti 200 milyon 
Datça, Marmaris bizler için önemli, özel turizm bölgeleri, ne yapmamız gerekiyorsa dün yaptık bugünde yapıyoruz yarınıda planlayalım. Yerimizde oturmayalım. Marmaris'e ilk geldiğimiz yıllarda bir turist yaralanır kaza yapar, helikopter uçak aldı götürdü derlerdi. Milletin vatandaşı ne kadar değerli derdim. Şimdi bugünümüze 

bakın. Bırakın kaza geçireni yurtdışında bir işçimiz yaralandığında alıp getirebiliyor. Gerçek medeniyet gerçek milliyetçilik bu değil mi? Datça'da dahil olmak üzere yatırım bütçesi 200 milyon tl idi. Bugün sadece Muğla'da sağlık alanında yatırımların maliyeti 200 milyon tl. Kim diyorsa Ak parti döneminde Türkiye, Muğla geriye gitti diyorsa yalan söylüyor. Sadece sağlıkta 200 milyonluk yatırım yapacaksınız buna Datça Hastanesi dahil. Millet Muğla'ya sağlık aramak için gitmesin diye bu yatırımı yapıyoruz. Muğla'ya üniversite hastanesi yapıyoruz milletimiz Datça'nın köyünden kalkıpta İzmir'e gitmesin diye. Niye bunları bizden önce getirmediler. Neden sadece hep laf ürettiler. 
Kara propagandaya isyan ediyorum 
Siyaset yapmak mikrofonu eline alıp milliyetçilikten bahsetmek kolay. Biz kardeşiz bizi ayırmaya çalışmayın. Aynı havayı soluyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanına saygı duyuyorsak, Datça Belediye Başkanına saygı duyuyorsak, milletin seçtiklerine saygı gösteriyorsak, bizleride iktidar olarak millet getirdi aynı saygıyı bizde bekliyoruz. Kimse kusura bakmasın saygı duyacak. 9 seçim kazanmış her seçimden zaferle çıkan bir ak kadro varken gelecek ile ilgili partimizle ilgili olarak kara propagandaya isyan ediyorum.  Milletin seçimine herkes gereken saygıyı göstermeli. 14 parti bir araya geldi Recep Tayyip Erdoğan'ı seçtirmemek için ne oldu? Millet biz temeli kurduk çatıyı başınıza yakarız demedi mi? 

Hastanede yapacağız limanda yapacağız 
Yeni Türkiye'de millet ne derse o olacak. Biz çalışacağız, az demeden millet bize oy vermez demeden kapı kapı dolaşacağız. Az oy aldık hizmet gitmesin demeyeceğiz. Hastanede yapacağız limanda yapacağız. Plan problemlerinide çözeceğiz. Sizlerde bu davaya yürek verin omuz verin. Millete hizmet borcumuz var bu borcumuzu ödeyelim. 7 haziran seçimleri bizler içinde dönüm noktası olur. Recep Tayyip Erdoğan davasına inandım. 30 yıldır bu davanın peşindeyim. Yolumada devam edeceğim. İnşallah en kısa sürede yine görüşeceğiz. Kongremizin Datçamıza ve Muğlamıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.” 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!