Muğla
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

AKDENİZ'DEN EGE'YE DOSTLUK VE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ 1 MAYIS PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

0
Datça çevre ve Tu­rizm Der­ne­ği ta­ra­fın­dan ya­pı­lan açık­la­ma­la­ra göre bu yıl dü­zen­le­necek olan Ak­de­niz'den Ege'ye dost­luk yü­rü­yü­şü önü­müz­de­ki Pazar günü ya­pı­la­ca­ğı be­lir­til­di.

DAÇEV (Datça çevre ve Tu­rizm Der­ne­ği) ta­ra­fın­dan Datça Kay­ma­kam­lı­ğı ve Datça Be­le­di­ye­si'nin des­te­ği ve Kız­lan Muh­tar­lı­ğı'nın ev sa­hip­li­ğin­de her yıl Mayıs ayı­nın ilk Pazar günü dü­zen­le­nen ge­le­nek­sel “Ak­de­niz'den Ege'ye Dost­luk ve Doğa Yü­rü­yü­şü”nün 17'ncisi bu yıl 1 Mayıs Pazar günü ya­pı­la­cak.

2000 yı­lın­dan beri ke­sin­ti­siz ola­rak ger­çek­leş­ti­ri­len ve ilk yı­lın­dan iti­ba­ren büyük ilgi gören bu et­kin­lik, Datça'da ya­şa­yan tüm do­ğa­se­ver­le­ri dost­luk ve be­ra­ber­lik an­la­yı­şı için­de bir araya ge­tir­me­yi, güzel ve an­lam­lı bir gün ge­çir­me­yi amaç­lı­yor.

Her sene ge­le­nek­sel ola­rak ya­pı­lan dost­luk yü­rü­yü­şü kap­sa­mın­da bu yıl saat 10.00'da Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı'ndaki bu­luş­ma­da davul zurna eş­li­ğin­de Ege De­ni­zi'ne bo­şal­tıl­mak üzere tes­ti­le­re Ak­de­niz suyu dol­du­rul­duk­tan sonra saat 10.30'da baş­la­ya­cak olan yü­rü­yü­şün gü­zar­ga­hı şöyle olacağı bildirildi:
Ata­türk Cad­de­si, Sevgi Yolu, De­niz­li­ler Si­te­si, Azmak Boyu, Kız­lan Yel De­ğir­men­le­ri, Çeş­me­ba­şı Mey­da­nı, Kez Yolu/Te­pe­si ve Gö­ko­va Kör­fe­zi kı­yı­sın­da­ki Ka­tı­ya­lı pik­nik ala­nı­na varış.

Tes­ti­ler­le ge­ti­ri­len Ak­de­niz suyu Ka­tı­ya­lı'da yine tö­ren­le Ege De­ni­zi'ne dö­kü­lecek. Böy­le­ce antik dö­nem­de Kni­dos­lu­la­rın Ba­lı­ka­şı­ran'da ba­şa­rı­sız­lık­la so­nuç­la­nan, kanal aça­rak iki de­ni­zi bir­bi­ri­ne ka­vuş­tur­ma gi­ri­şi­mi­ne sem­bo­lik bir gön­der­me ya­pı­la­cak.

Her yıl ol­du­ğu gibi bu yıl da pek çok Dat­ça­lı Ka­tı­ya­lı'dan Ege'nin su­la­rı­na da­la­rak de-niz mev­si­mi­ni açma fır­sa­tı bu­la­cak.

Ül­ke­miz­de ve dün­ya­da bir de­niz­den başka bir de­ni­ze yü­rü­yüş me­sa­fe­sin­de ula­şı­la­bi­len başka bir yer yok. 

Ak­de­niz kı­yı­sın­dan yola ko­yu­lup hiç zor­lan­ma­dan iki saate yakın bir süre için­de, yak­la­şık 9 km sonra ba­ha­rın da ge­tir­di­ği doğa gü­zel­lik­le­ri için­den ge­çe­rek Ege De­ni­zi'ne va­rı­lı­yor. 
Datça Ya­rı­ma­da­sı'nın başka hiç­bir yerde ol­ma­yan bir özel­li­ği de bu.

Yü­rü­yüş­çü­le­ri Ka­tı­ya­lı'da Kız­lan­lı ha­nım­la­rın ha­zır­la­dık­la­rı leziz ye­mek­ler, köf­te­ler, tat­lı­lar, iç­ki­ler bek­li­yor ola­cak.

 Kız­lan­lı­la­rın da ka­tı­lı­mıy­la ak­şa­ma dek sü­recek şar­kı­lar, tür­kü­ler, oyun­lar, eğ­len­ce­li ya­rış­ma­lar eş­li­ğin­de geniş ka­tı­lım­lı, ke­yif­li bir gün ge­çi­ril­me­si bek­le­ni­yor.

Dönüş için Ka­tı­ya­lı'dan Datça Mer­ke­zi­ne 5TL kar­şı­lı­ğın­da dol­muş usulü mi­ni­büs­ler kal­ka­cak.(ALİ DOĞAN)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!