Muğla
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BELEDİYEMİZ BU YILIN İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI BE­LE­Dİ­YE­MİZ OLA­ĞAN MEC­LİS TOP­LAN­TI­SIN­DA GEKA'DAN BÖL­GE­Mİ­ZE TU­RİZM DES­TEK PROG­RAM­LA­RI DÜ­ZEN­LE­NE­CE­Ğİ BİL­Dİ­RİL­Dİ.

0
Be­le­di­ye Mec­li­si­miz 07.04.2015 Salı günü Saat 09:30'da 1.?bir-leşi­mi­nin 1.otu­ru­mu­na baş­la­mak üzere top­lan­dı.

Mec­lis üye­le­ri­nin tam ol­du­ğu gö­rü­le­rek otu­rum açıl­dı. Mart ayın­da­ki mec­lis top­lan­tı­sı bir­le­şi­min­de maddi hata ol­ma­dı­ğı an­la­şıl­dı­ğın­dan karar alın­ma­sı­na gerek kal­ma­mış­tır.
Mec­lis Baş­ka­nı M. Şener Tok­can Gün­de­min 5.?mad­de­si olan 2014 yılı Fa­ali­yet ra­po­ru­nun 8.?madde ola­rak gö­rü­şül­me­si öne­ril­di. öneri oy­bir­li­ği ile kabul edil­di.?Mec­lis Baş­ka­nı M.Şener Tok­can gün­dem de ol­ma­yıp, 2015 GEKA Mali Des­tek Prog­ra­mı Baş­vu­ru­su için yet­ki­li karar or­ga­nı ka­ra­rı alın­ma­sı ko­nu­su­nun gün­de­me 5.?madde ola­rak ek­len­me­si­ni öner­di öneri oy­bir­li­ği ile kabul edil­di.?Mec­lis Baş­ka­nı M.Şener Tok­can gün­dem de ol­ma­yıp, Kni­dos Ören Yeri Proje Eş Fi­nans ko­nu­su­nun gün­de­me 6.?madde ola­rak ek­len­me­si­ni öner­di. 
Öneri oy­bir­li­ği ile kabul edil­di.?Mec­lis Baş­ka­nı M.Şener Tok­can gün­dem de ol­ma­yıp, Ce­mev­le­ri­nin iba­det yeri sa­yıl­ma­sı ko­nu­su­nun 7.?madde ola­rak ek­len­me­si­ni öner­di. Öneri oy­bir­li­ği ile kabul edil­di.?Be­le­di­ye Baş­ka­nı ta­ra­fın­dan De­ne­tim Ku­ru­lu ra­po­ru hak­kın­da Mec­li­se bilgi ve­ril­di. 5393 Sa­yı­lı Be­le­di­ye Ka­nu­nu 25.?nci mad­de­si ge­re­ğin­ce Be­le­di­ye Mec­li­si­miz­ce se­çi­len de­ne­tim ko­mis­yo­nu üye­le­ri ola­rak, Be­le­di­ye­mi­zin 2014 yı­lı­na ait gelir ve gi­der­le­ri­nin hesap iş ve iş­lem­le­ri­ni in­ce­le­mek için, 16.02.2015 ile 20.02.2015 ta­rih­le­ri ara­sın­da 5 gün Be­le­di­ye Mec­lis Top­lan­tı sa­lo­nun­da top­la­na­rak 2014 yı­lı­na ait gelir ve gider iş­lem­le­ri­ne ait bel­ge­le­ri say­man­lık­tan is­te­ye­rek in­ce­le­di. İlgili per­so­nel­ler­den bilgi alın­dı. 
Ka­nu­na uygun, yö­net­me­lik­le­re uygun ola­rak ya­pıl­dı­ğı tes­pit edil­di.?Otu­ru­ma saat 11:25'te baş­lan­mak üzere 15 da­ki­ka ara ve­ril­di.?Be­le­di­ye Mec­li­si­miz 07.04.2015 Salı günü saat 11:25'te 1.?birleşi­mi­nin 2.?otu­ru­mu­na baş­la­mak üzere top­lan­dı. Mec­lis üye­le­ri­nin tam ol­du­ğu gö­rü­le­rek otu­rum açıl­dı. Gün­de­min 1.?mad­de­si olan Be­le­di­ye or­gan­la­rı se­çi­mi ko­nu­su­nun gö­rü­şül­me­si­ne ge­çil­di.
a) En­cü­men Üye­lik­le­ri için; Hay­ri­ye Bal­kan ve Halit Çıp­lak aday ola­rak öne­ril­di­ler, başka aday ol­ma­dı­ğın­dan, ya­pı­lan gizli oy­la­ma so­nu­cu Hay­ri­ye Bal­kan 12 oy , Halit Çıp­lak 12 oy ala­rak En­cü­men üye­lik­le­ri­ne oy­bir­li­ği ile se­çil­di­ler.
b) İmar Ko­mis­yo­nu Üye­li­ği için; Esat Akkın, Halit Çıp­lak ve A.Bü­lent San­cak­tar aday ola­rak öne­ril­di­ler. Ya­pı­lan açık oy­la­ma so­nu­cu ala­rak Esat Akkın 12 oy, Halit Çıp­lak 12 oy ve A.Bü­lent San­cak­tar 12 oy ala­rak İmar Ko­mis­yo­nu Üye­li­ği­ne oy­bir­li­ği ile se­çil­di­ler.
c) Plan ve Bütçe Ko­mis­yo­nu Üye­li­ği için; Gök­han Sağır, İnci Bil­gin ve Ümit Temel aday ola­rak gös­te­ril­di. Ya­pı­lan açık oy­la­ma so­nu­cu Gök­han Sağır 12 oy, İnci Bil­gin 12 oy ve Ümit Temel 12 oy ala­rak Plan ve Bütçe Ko­mis­yo­nu üye­li­ği­ne oy­bir­li­ği ile se­çil­di­ler.
d) Çevre Sağ­lık, Eği­tim ve Genç­lik Ko­mis­yo­nu üye­li­ği için; Hay­ri­ye Bal­kan, İnci Bil­gin ve Ser­bü­lent De­mi­rel­li aday ola­rak öne­ril­di, ya­pı­lan açık oy­la­ma so­nu­cu Hay­ri­ye Bal­kan 12 oy, İnci Bil­gin 12 oy ve Ser­bü­lent De­mi­rel­li 12 oy ala­rak oy­bir­li­ği ile se­çil­di­ler.
Gün­de­min 2.?mad­de­si olan Bü­lent Ece­vit Kül­tür Mer­ke­zin­de­ki cep si­ne­ma­sı­nın ki­ra­ya ve­ril­me­si ko­nu­su­nun gö­rü­şül­me­si­ne ge­çil­di.
En­ge­lim Ol­ma­yın Der­ne­ği Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Dilek Dün­dar'ın 12.-03.3015 ta­rih­li di­lek­çe­sin­de;Bü­lent Ece­vit Kül­tür Mer­ke­zin­de­ki si­ne­ma sa­lo­nu­nu der­nek­le­ri­ne gelir sağ­la­mak ama­cıy­la ki­ra­la­mak is­te­dik­le­ri an­la­şıl­mış olup, Ko­nu­nun mec­li­si­miz­ce de­ğer­len­di­ril­me­si ne­ti­ce­sin­de, 5393 Sa­yı­lı Be­le­di­ye Ka­nu­nu­nun 75.?mad-desi­nin c fık­ra­sın­da “Kamu ku­ru­mu ni­te­li­ğin­de­ki mes­lek ku­ru­luş­la­rı, kamu ya­ra­rı­na ça­lı­şan der­nek­ler, özür­lü der­nek ve va­kıf­la­rı, Ba­kan­lar Ku­ru­lun­ca 

vergi mu­afi­ye­ti ta­nın­mış va­kıf­lar ve 507 sa­yı­lı Esnaf ve Küçük Sa­nat­kar­lar Ka­nu­nu kap­sa­mı­na giren mes­lek oda­la­rı ile ortak hiz­met pro­je­le­ri ger­çek­leş­ti­ri­le­bi­lir.” d fık­ra­sın­da “ Ken­di­le­ri­ne ait ta­şın­maz­la­rı, asli görev ve hiz­met­le­rin­de kul­la­nıl­mak üzere be­del­li veya be­del­siz ola­rak ma­hal­li ida­re­ler ile diğer kamu kurum ve ku­ru­luş­la­rı­na dev­re­de­bi­lir veya sü­re­si yir­mi­beş yılı geç­me­mek üzere tah­sis ede­bi­lir. Bu ta­şın­maz­lar aynı ku­ru­luş­la­ra ki­ra­ya da ve­ri­le­bi­lir. Bu ta­şın­maz­la­rın, tah­sis amacı dı­şın­da kul­la­nıl­ma­sı ha­lin­de, tah­sis iş­le­mi iptal edi­lir. Tah­sis sü­re­si so­nun­da, aynı esas­la­ra göre ye­ni­den tah­sis müm­kün­dür.” Den­di­ğin­den Be­le­di­ye­mi­ze ait olan Bü­lent Ece­vit Kül­tür Mer­ke­zin­de­ki Cep si­ne­ma­sı­nın En­ge­lim Ol­ma­yın Der­ne­ği­ne 1 yıl­lı­ğı­na üc­ret­siz ola­rak tah­sis edil­me­si­ne oy­bir­li­ği ile karar ve­ril­di.

Gün­de­min 3.?mad­de­si olan Me­zar­lık yeri üc­re­ti ile il­gi­li Plan ve Bütçe Ko­mis­yo­nu ra­po­ru­nun gö­rü­şül­me­si­ne ge­çil­di.
Be­le­di­ye Mec­li­si­mi­zin 03-.03.2015 tarih ve 22 nolu ka­ra­rı ile Plan ve Bütçe Ko­mis­yo­nu­na ha­va­le edi­len me­zar­lık yeri üc­re­ti ile il­gi­li ola­rak; Ko­mis­yon 30.03.2015 pa­zar­te­si günü saat 15:00 da top­la­na­rak, yeni ya­pı­lan de­fin­ler­de en fazla bir mezar ye­ri­nin ay­rıl­ma­sı­na ve bunun için 2000-TL.nın be­le­di­ye­miz he­sa­bı­na ya­tır­ma­la­rı ka­ra­rı ve­ril­miş olup, Plan ve Bütçe Ko­mis­yo­nu ka­ra­rı mec­li­si­miz­ce de oy­bir­li­ği ile kabul edil­di.
Gün­de­min 4.?mad­de­si olan İstan­köy ada­sı­nın Bas­ket­bol Tur­nu­va­sı da­ve­ti ile il­gi­li ko­nu­nun gö­rü­şül­me­si­ne ge­çil­di.
Datça Be­le­di­ye Spor Ku­lü­bü Kız Bas­ket­bol Ta­kı­mı ola­rak 1-2 Mayıs 2015 ta­rih­le­rin­de Yu­na­nis­tan'ın İstan­köy/Kos ada­sın­da dü­zen­le­necek olan ulus­lar arası Bas­ket­bol Tur­nu­va­sı­na davet edil­di­ği­miz­den, Bas­ket­bol eki­bi­mi­zin, yö­ne­ti­ci­le­rin ve gö­rev­li­le­rin ada­da­ki ko­nak­la­ma ve diğer ih­ti­yaç­la­rı ev sa­hi­bi takım ta­ra­fın­dan kar­şı­la­na­cak­tır. 
Eki­bin Bod­rum'a ula­şı­mı, Bod­rum-Kos-Bod­rum fe­ri­bot ula­şı­mı, pa­sa­port ve vize iş­lem­le­ri ve diğer har­ca­ma­la­rın be­le­di­ye­miz­ce kar­şı­lan­ma­sı­na, ay­rı­ca Mec­lis üye­le­ri­miz­den Esat Akkın ve Ümit Temel'in ve Be­le­di­ye­miz Basın Yayın Halk­la İliş­ki­ler Mü­dü­rü Özlem Caner ve Bilgi İşlem So­rum­lu­su Osman Akın'ın Yu­na­nis­tan'ın İstan­köy ada­sı­na gö­rev­li ola­rak git­me­le­ri­ne oy­bir­li­ği ile karar ve­ril­di.
Gün­de­min 5.?mad­de­si olan 2015 GEKA Mali Des­tek Prog­ra­mı Baş­vu­ru­su için yet­ki­li karar or­ga­nı ka­ra­rı alın­ma­sı ko­nu­su­nun gö­rü­şül­me­si­ne ge­çil­di.
Güney Ege Kal­kın­ma ajan­sı­nın 2015 yılı Proje Tek­lif Çağ­rı­sı kap­sa­mın­da Al­ter­na­tif Tu­rizm Mali Des­tek Prog­ra­mı­na “Hı­zır­şah Ya­şa­yan Tarih,Kül­tür ve Sergi Evi ile Kül­tür Ro­ta­sı” baş­lı­ğın­da bir proje tek­li­fi su­nul­ma­sı plan­lan­mak­ta­dır.Proje kap­sa­mın­da Hı­zır­şah Ma­hal­le­si yo­lun­da­ki 91 ada 33 par­sel­de yer alan, Mül­ki­ye­ti Datça Be­le­di­ye­sin­de yer alan met­ruk ki­li­se bi­na­sı­nın res­to­ras­yo­nun ger­çek­leş­ti­ri­le­rek ya­pı­nın ya­şa­yan bir tarih,kül­tür ve sergi evine dö­nüş­tü­rül­me­si ve aynı proje kap­sa­mın­da Hı­zır­şah, Eski Datça Re­şa­di­ye ve Kız­lan Ma­hal­le­le­ri­ni kap­sa­yan 7 du­rak­lı bir kül­tür ro­ta­sı oluş­tu­rul­ma­sı plan­lan­mak­ta­dır. Baş­vu­ru sa­hi­bi ku­ru­mu tem­si­le, il­za­ma ve proje tek­li­fi bel­ge­le­ri ile proje uy­gu­la­ma dö­ne­mi bel­ge­le­ri­ni im­za­la­ma­ya yet­ki­li kişi ve ki­şi­ler ta­ra­fın­dan im­za­lan­mış Güney Ege Kal­kın­ma Ajan­sı­na proje tek­li­fi su­nul­ma­sı­na ve ba­şa­rı­lı ol­ma­sı du­ru­mun­da uy­gu­lan­ma­sı­na iliş­kin karar ile Baş­vu­ru sa­hi­bi­nin 8 Kasım 2008 tarih ve 27048 sa­yı­lı “Kal­kın­ma Ajans­la­rı Proje ve Fa­ali­yet Des­tek­le­me Yö­net­me­li­ği”nde be­lir­ti­len proje he­sa­bı­nı kendi adına açma; bu he­sa­ba para ak­tar­ma ve bu he­sap­tan har­ca­ma yapma yet­ki­si­ne sahip olun­du­ğu­nu be­lir­ten be­yan­na­me ka­rar-He­sap Açma Be­ya­nı Bel­ge­si­dir. Proje tek­li­fi­nin su­nul­ma­sı için ekte yer alan KA­RAR-HE­SAP AÇMA BE­YA­NI BEL­GESİ'nin onay­lan­ma­sı oy­bir­li­ği ile kabul edil­di.
Gün­de­min 6.?mad­de­si olan Kni­dos Ören Yeri Proje Eş Fi­nans ko­nu­su­nun gö­rü­şül­me­si­ne ge­çil­di.
Be­le­di­ye­miz sı­nır­la­rı için­de­ki Kni­dos ören ye­rin­de­ki en önem­li yapı ka­lın­tı­la­rın­dan biri olan Roma Me­za­rı ile il­gi­li kazı baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan bir proje ha­zır­lan­mak­ta­dır. Proje baş­lı­ğı “Kni­dos Tekir Bur­nu- Roma Me­za­rı (Aris­tok­le­idas Kızı Ly­ka­it­hi­on'un Me­za­rı)'nın Deniz ve Kara Tu­riz­mi­ne Ka­zan­dı­rıl­ma­sı” şek­lin­de be­lir­len­miş olup, proje Kni­dos'ta yer alan soylu bir ka­dı­na ait me­za­rın rö­lö­ve, res­ti­tüs­yon ve res­to­ras­yo­nu­nun ger­çek­leş­ti­ril­me­si­nin ar

­dın­dan çevre dü­zen­le­me­si­nin ya­pı­la­rak, ören ye­rin­de tu­rizm çe­şit­li­li­ği­nin art­tı­rıl­ma­sı ve yerel hal­kın kal­kın­ma­sı­na des­tek ol­ma­yı amaç­la­mak­ta­dır. Güney Ege Kal­kın­ma Ajan­sı (GEKA)'nın 2015 Yılı Al­ter­na­tif Tu­rizm Alt­ya­pı­sı Mali Des­tek Prog­ra­mı kap­sa­mın­da ilan et­ti­ği proje çağ­rı­sı­na yö­ne­lik ola­rak, Kni­dos Kazı Baş­kan­lı­ğı'nın ko­or­di­ne­sin­de bu proje ha­zır­lan­mak­ta­dır. 

Proje be­de­li ola­rak 650-.000,00-TL be­lir­len­miş­tir. Güney Ege Kal­kın­ma Ajan­sı (GEKA) pro­je­nin %75'ini kar­şı­lar­ken Proje eş fi­nans­ma­nı ola­rak proje yü­rü­tü­cü­le­ri %25 ora­nın­da ka­tı­lım­da bu­lun­ma du­ru­mun­da­dır­lar. Söz ko­nu­su eş fi­nan­sın bir kıs­mı­nın Datça Kay­ma­kam­lı­ğı ve Kül­tür Var­lık­la­rı ve Mü­ze­ler Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan kar­şı­lan­ma­sı ta­ah­hüt edil­miş­tir. 

Kazı Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­da ha­zır­la­nan ve Güney Ege Kal­kın­ma Ajan­sı (GEKA)'nın ilan et­ti­ği “2015 Yılı Al­ter­na­tif Tu­rizm Alt­ya­pı­sı Mali Des­tek Prog­ra­mı” kap­sa­mın­da su­nul­ma­sı dü­şü­nü­len bu pro­je­ye, Be­le­di­ye­mi­zin Proje ve Eş Fi­nans­man Or­ta­ğı ola­rak ka­tıl­ma­sı­na ve Bu iş­lem­ler için Be­le­di­ye Baş­ka­nı M.Şener Tok­can'a yetki ve­ril­me­si­ne oy­bir­li­ği ile karar ve­ril­di.
Gün­de­min 7.?mad­de­si olan Ce­mev­le­ri­nin iba­det yeri sa­yıl­ma­sı ko­nu­su­nun gö­rü­şül­me­si­ne ge­çil­di.
İlçe­miz­de ya­şa­yan Alevi va­tan­daş­la­rı­mı­zın inanç öz­gür­lü­ğü­nün önün­de­ki en­gel­le­rin kal­dı­rıl­ma­sı, iba­det yeri ola­rak kabul et­tik­le­ri ce­mev­le­ri­ne de diğer iba­det yer­le­ri­ne sağ­la­nan im­kan­la­rın sağ­la­na­rak, ev­ren­sel olan inanç öz­gür­lü­ğü ko­nu­sun­da ya­pı­lan ay­rım­cı­lı­ğın or­ta­dan kal­dı­rıl­ma­sı­nın ge­rek­ti­ği­ne olan inan­cı­mız ne­de­niy­le, Av­ru­pa İnsan Hak­la­rı Mah­ke­me­si­nin 2 Ara­lık 2014 ta­rih­li ka­ra­rı ile Be­le­di­ye Ka­nu­nu­nun 14/b mad­de­si, 15.?maddesi­nin 5.fık­ra­sı­nın son cüm­le­si uya­rın­ca ce­mev­le­ri­nin iba­det yeri sa­yıl­ma­sı­na oy­bir­li­ği ile karar ve­ril­di.­bir­li­ği ile karar ve­ril­di. Gün­dem de gö­rü­şü­lecek başka konu kal­ma­dı­ğın­dan otu­ru­ma son ve­ril­di.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!