Muğla
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BU HAYVANLARA NE OLACAK ?

0
BU HAYVANLARA NE OLACAK ?

 

BU HAYVANLARA NE OLACAK ?

İlçemizde başı boş dolaşan sahipli sahipsiz köpekler, halkı rahatsız ve tedirgin etmeye devam ediyor. Halk tarafından tepkilere neden olan başı boş gezen köpekler için vatandaşlar yetkililerin önlem almasını istedi. Dükkan önlerinde yatan ve trafiği etkileyen köpekler, özellikle bayanların korkulu rüyası haline geliyor.

23 Nisan Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kaymakamlık koltuğuna oturan Yılmazlar Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Ceren Yeşilyurt’ta bu konuyu Kaymakamlıkta gündeme getirmiş, ardından aradığı Belediye Başkanına da bu konuda barınak yapılması gerektiği talimatını vermişti.

İlçemiz İskele Mahallesinde başı boş gezen sahipli sahipsiz köpekler çevreyi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dükkanların önlerinde yatan, trafiği engelleyen köpekler, özellikle bayanların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Çoğu zaman grup halinde gezen, bahçeli evlere ve dükkanlara giren köpekler, vatandaşların büyük rahatsızlık duymasına neden oluyor. Yetkililer tarafından önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, sokak hayvanları için barınak ya da kedi köpek evi gibi benzer koruma alanları yaratılmasını istedi.

SAHİPLİ KÖPEKLER DE BAŞI BOŞ

İlçemizde sahipsiz köpekten hariç sahipli köpeklerinde başı boş gezmesi en az sahipsizler kadar tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Bir grup esnaf ve vatandaşın sahipli köpekler konusunda, “En azından sahibi olan köpeklerin sahip çıkılması gerekli. Ulu orta başı boş bırakılıp etrafa zarar vermemeli” demelerine neden oldu.

KÜÇÜK KAYMAKAM TALİMATI VERMİŞTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İlçemiz Kaymakamlık koltuğuna oturan Yılmazlar Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Ceren Yeşilyurt, koltuğa oturmasının ardından başı boş gezen köpekler için bu konuda önlemler alınması gerektiğini, bu hayvanların denize girerek sahilde yürüyüş yapmak isteyenlere engel oluşturduğunu vurgulamıştı. Bu sorunu belirtmesinin ardından İlçemiz belediye başkanını telefonla arayıp sorunu gündeme taşıyan Ceren Yeşilyurt, Belediye Başkanının “Bu konuda neler yapabiliriz” sorusu üzerine sokak hayvanları için barınakların yapılması gerektiğini ifade etmişti.

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü de, “Başıboş gezen sahipli sahipsiz hayvanların kayıt altına alınması gerekiyor. Sahipli hayvanlarda sokağa bırakılıyor. Veterinerlerin tebliğ edilmesi için sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi lazım” diye düşüncelerini belirtmişti. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!