Muğla
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

CHP’DEN BERKİN ELVAN AÇIKLAMASI

0
CHP’DEN BERKİN ELVAN AÇIKLAMASI

    CHP Datça İlçe Başkanlığı geçtiğimiz gün yaşamını yitiren Berkin Elvan hakkında basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. 

    CHP Datça İlçe Başkanı Mustafa Öztürk parti binasında yaptığı açıklamada şunlara yer verdi; 
    "AK Parti Hükümetinin faşist saldırıları sonucunda şehit düşen fakat içimizde sonsuza kadar yaşayacak olan gezi şehitlerini ve Berkin Elvan'ı anmak için toplanmış bulunuyoruz. '' SEN GAZDAN KAÇAMAZSIN BEN HIZLI KOŞARIM ANNE,EKMEĞİ BEN ALIRIM...'' diye anne ve babasının helal parası ile sokağa çıkan Berkin ELVAN'ın bu son sözleri oldu,ekmek almak için evden çıkan Berkin,başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle komaya girdi ve 269 gün komada kaldı.
    Komaya girdiğinde 46 kilo olan Berkin,vefat ettiğinde 16 kiloydu.     Berkin ' in 16 kilogram olan kilosunun yanında,vicdan terazinde hükümetin ağırlığı 16 gram bile değildi. Başbakan ve Bakan çocukları paralarını sıfırlamaya çalışırken; anne ve babasının helal parası ile ekmek almaya giden 15 yaşındaki Berkin ve öldürülen gençlerimiz ile gözü çıkarılan 11 genç ve yaralı yüzlerce gencimiz için tek gözyaşı dökmeyenler bırakın gözyaşı dökmesini tekbir laf bile edemediler.     
    Komşumuz ; Yunanistan' da 15 yaşındaki bir genç,polis kurşunuyla öldürülürken,vuran polis ömür boyu ekip arkadaşı 10 yıl hapse mahkum oldu,İçişleri Bakanı da istifa etti.
    Yunanistan adaleti bu şekilde işlerken peki Türkiye adalet nasıl işli-yor. Türkiye de adalet yok  ki işlesin. Çünkü adalet halk için ve hak için işlemiyor. Türkiye de adalet AKP iktidarı tarafından ayakkabı kutularına sıkıştırılmış ve para kasalarına konularak dondurulmuş durumdadır.
    Berkin ELVAN ; rahat uyu. Türkiye' de adalet kör,vicdan ne kadar ölü olursa olsun; Senin ; ekmek almak için annesinin yerine ölümü göze alarak sokağa çıkma cesaretini gösterdiğin gibi,milyonlarca genç,kadın ve bu ülkenin vicdanlı halkı senin-de diğer gezi şehitlerinin de hesabını Türkiye'de adaleti sağlayarak soracaklardır. 
    Hepimiz; gezi gazi ve şehitlerinin bize tuttuğu ışık ile baskıcı,yolsuzluk ve hırsızlıklardan pisliğe bulanmış ve faşist AKP iktidarından hesap soracağız;Türkiye yi zindana çeviren AKP yi adaleti sağlayarak o zindanlarda cezalarını çekmeye mahkum edeceğiz.    
    Buradan,yandaş medyaya' da sesleniyorum.11 mart sabahından bugüne kadar Türkiye' de yapılan demokratik halk eylemleri geçmişte de olduğu gibi verilmemektedir. 
    Haberler çarpıtılmaktadır. Bununda hesabının sorulacağı günler yakındır.
     Gazın zararı yok diyen Bakan ve Başbakan o gazdan kendi polisini öldürdü. Tunceli de ölen polisin katilleri kimse onları lanetliyorum. Tarih Gezi Şehit-lerini altın harflerle yazacaktır, Tarih katilleri , hırsızları, faşistleri lanet-leyecektir, yazmayacaktır, Tarih BERKİN ELVAN'ları yazacaktır." açıklaması yapıldı. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!