Muğla
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA 17. KEZ AKDENİZ'DEN EGE'YE DOSTLUK VE DOĞA İÇİN YÜRÜDÜ

0
İlçe­miz­de her yıl dü­zen­le­nen Ak­de­niz'den Ege'ye Dost­luk ve Doğa yü­rü­yü­şü­nün bu yıl 17'ncisi bir­çok va­tan­da­şın il­gi­si ve ka­tı­lı­mı ile ger­çek­leş­ti.

İlçe­miz­de bu yıl 17'ncisi dü­zen­le­nen Ak­de­niz'den Ege'ye Dost­luk ve Doğa Yü­rü­yü­şü bu yıl da 1 Mayıs Pazar günü ger­çek­leş­ti. Datça Çevre ve Tu­rizm Der­ne­ği (DAÇEV) ön­cü­lü­ğün­de Datça Kay­ma­kam­lı­ğı, Datça Be­le­di­ye­si ve Kız­lan Ma­hal­le Muh­tar­lı­ğı'nın des­te­ği ile ger­çek­leş­ti. 

Dü­zen­le­nen Ak­de­niz'den Ege'ye Dost­luk ve Doğa Yü­rü­yü­şü top­lam da 14 ki­lo­met­re­lik bir par­kur­dan olu­şu­yor­du. Bu 14 ki­lo­met­re­lik dost­luk ve doğa yü­rü­yü­şü­ne Datça Kay­ma­ka­mı Vehbi Bakır, Be­le­di­ye Baş­ka­nı A.Gür­sel Uçar, Datça Çevre ve Tu­rizm Der­ne­ği Baş­ka­nı Zehra Kah­ra­man ve bir­çok sa­yı­da gö­nül­lü va­tan­daş ka­tı­lım gös­ter­di. 

Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı'nda davul ve zurna eş­li­ğin­de baş­la­yan dost­luk ve doğa yü­rü­yü­şün­de tes­ti­le­re Ak­de­niz suyu dol­du­ru­lup Ata­türk Cad­de­si, Sevgi Yolu, De­niz­li­ler Si­te­si, Azmak Boyu, Kız­lan Yel De­ğir­men­le­ri, Çeş­me­ba­şı Mey­da­nı, Kez Te­pe­si Yolu'nda devam ede­rek Ka­tı­ya­lı'da 14 ki­lo­met­re­nin ar­dın­dan sona erdi. 
Uzun ve me­şak­kat­li dost­luk ve doğa yü­rü­yü­şü­nün ar­dın­dan Ak­de­niz suyu Ege de­ni­zi­ne dö­kü­le­rek 17. kez Ak­de­niz suyu Ege ile 

bir­leş­ti. İlçe­miz Kay­ma­ka­mı Vehbi Bakır şun­la­rı be­lirt­ti, “Bu yıl 17'ncisi ger­çek­leş­ti­ri­len et­kin­lik­te ol­mak­tan onur du­yu­yo­rum. 

Bugün nasıl ki Ak­de­niz'in su­yu­nu Ege de­ni­zi­nin suyu ile bu­luş­tu­ra­cak­sak bu an­lam­lı günün ve­si­le­siy­le­kalp­le­ri­mi­zin, gö­nül­le­ri­mi­zin, akıl­la­rı­mı­zın da bir­bi­riy­le ka­vuş­ma­sı ve yü­rek­le­ri­mi­zin de ortak bir şe­kil­de at­ma­sı­nı te­men­ni edi­yo­rum.” dedi. 

İlçe­miz Be­le­di­ye Baş­ka­nı Gür­sel Uçar ise şun­la­rı be­lirt­ti, “Ak­de­niz'den Ege'ye dost­luk ve doğa yü­rü­yü­şü­nün uzun yıl­lar bo­yun­ca dü­zen­len­me­si­ni di­li­yo­rum.” dedi. 
Datça Çevre ve Tu­rizm Der­ne­ği Baş­ka­nı Zehra Ka­ra­man 17'ncisi dü­zen­le­nen bu yü­rü­yü­şü buruk bir şe­kil­de ge­çir­di­ği­ni be­lir­te­rek şun­la­rı be­lirt­ti, “Bu yü­rü­yü­şün fikir ba­ba­sı Avu­kat Tur­gay Sön­mez ağa­be­yi­mi­zi bir hafta önce kay­bet­tik. Dat­ça­lı­lar ola­rak onu bugün bu yü­rü­yüş­te yü­re­ği­miz­de ta­şı­yo­ruz. Ken­di­si bu yü­rü­yü­şü Datça'ya ar­ma­ğan et­miş­ti.” dedi.(DATÇA HABER)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!