Muğla
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

0
DATÇA BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDIEN “TATLI” MECLİS

      Datça Belediye Meclisi 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi. Tatlı ikramının yapıldığı ilk toplantıda tatlı yenip tatlı konuşulurken, ilk toplantı olduğu için gündemsiz toplanan meclisin gündemi Başkanlık     Divanı ve Belediye Meclisinin organları olan komisyonlara üye seçimi oldu. Yerel seçimlerin ardından ilk toplantısını gerçekleştiren Belediye Meclisi’nde 5 yıl boyunca tatlı kararlar alınıp tatlı konuşulması açısından tatlı ikramında bulunularak ilk toplantı tatlılı yapıldı. İlk toplantı olma özelliği açısından önceden belirlenen bir gündemi olmadığından ötürü gündemi olmayan meclisin gündemi toplanmasıyla birlikte Başkanlık Divanı ve Belediye Meclisinin organları olan komisyonlara üye seçimi oldu. Mecliste Belediye Başkanvekilliği, Meclis Katipliği, Belediye Encümenleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı. Yasa gereği gizli oylama yapılan seçimlerde; Belediye Başkanı 1. Başkanvekilliğine Gürsel Uçar seçilirken, 2. Başkanvekilliğine de İnci Bilgin 12 şer oy olarak seçildi. Meclis Katipliği için yapılan oylama sonucunda ise Meclis Katipliği asil üyeliğine Hayriye Balkan ve Can Canbey 12 şer oy alarak seçilirken, yedek üyeliklere de Esat Akkın ve Halit Çıplak seçildi. Belediye Encümenliği seçiminde de oyların tamamını alan İnci Bilgin ve Gökhan Sağır seçildi. Üç üyeden oluşan İmar Komisyonluğu seçiminde 12 şer oy alan CHP’li Halit Çıplak ve Esat Akkın seçilirken diğer üyesi ise AK Parti’den 8 oyla seçilen Bülent Sancaktar oldu. Plan ve Bütçe Komisyonluğuna da Gökhan Sağır, Can Canbey ve Ümit Temel seçildi. Çevre, Sağlık, Eğitim ve Gençlik Komisyonuna ise İnci Bilgin, Hayriye Balkan ve Serbülent Demirelli seçildi. 
Meclis toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı Şener Tokcan, “Demokrasinin en güzel yanı halkın kendi seçtiği kişilerle kendi kendini yönetmesi. Sizlerin seçtiği benimle birlikte 12 meclis üyesi 5 yıl boyunca sizleri yönetmek amacında çok yakın bir çalışma içerisinde olacağız. Demokrasilerde olmazsa olmaz muhalefet vardır. Bu hiçbir zaman unutulmaması gereken bir husustur. Muhalefetin yapıcı bir muhalefet yapacağını, bizimde hiçbir zaman sayısal üstünlüğe dayanarak bir dayatmacı anlayış içerisinde olmayacağımızı özellikle ifade etmek isterim. Önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de bu anlayışımızı daha da geliştirerek sürdüreceğiz. Hiçbir zaman sayısal üstünlüğü kullanarak dayatmacı bir anlayışı bu mecliste uygulamayacağız. Aksi halde burada demokrasinin faziletlerini yitirmiş oluruz” diye konuştu. 
Halkın duyarlılığı için teşekkür eden Tokcan, “İşinizi gücünüzü bırakıp buraya geldiniz. Halkımızın bizi yakından takip etmesi bizim motivasyonumuz arttırır. Ayrıca bir denetim mekanizmasi içerisinde olduğumuzu da bize hatırlatır ve kendimize çeki düzen veririz. O sebeple burada dinleyici olarak bulunan değerli yurttaşlarımıza rica ediyorum lütfen bu heyecanımızı 5 yıl boyunca devam ettirelim. Bizi takipsiz bırakmayın bizi mutlaka izleyin” dedi. Toplantının ardından önceki dönem meclis üyelerine verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür edilip plaket takdim edildi.  

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!