Muğla
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 171. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

0
Emniyet Teşkilatı'nın 171. Kuruluş yıldönümü ilçemizde çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Geçtiğimiz Perşembe sabahı Polis Haftası dolayısı ile Emekli polis memurları ve şehit aileleri ile bir araya gelen ilçemiz polis teşkilatı üyeleri kahvaltı yaptı.

Emniyet Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıldö-nümünü ilçemiz  Emniyet Müdürlüğü Güneydoğu'da yaşanan terör olayları nedeni ile buruk bir şekilde kutladı.Geçtiğimiz Perşembe sabahı Polis Haftası dolayısı ile Emekli polis memurları ve şehit aileleri ile bir araya gelen ilçemiz polis teşkilatı üyeleri kahvaltı yaptı.

İlçemizde ki polis haftası etkinlikleri kapsamında de-ğişik okullardan toplamda 350 öğrenciye polis üniforması dağıtıldı.Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz sene polis haftası kapsamında yapılan etkinlikte 250 öğrenciye polis üniforması dağıtılırken bu sene sayının 350 öğrenciye ulaştığı ve toplamda geçen seneden bu yana 600 adet polis üniforması dağıtıldığı belirtildi.

Öğrencilere hediye edilen bu üniformaların İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ile İlçemiz Kaymakamı Vehbi Bakır'ın katkıları ile İlçemiz Emniyet Müdürü Cüneyt Bilen tarafından temin edildiği belir-tildi.
Düzenlenen etkinlikler kap-samında üniforma dağıtılan öğrencilere polis teşkilatı a-raçları ile ilçemiz sokaklarında ve mahallelerinde dolaştırıldı.
Yapılan etkinliklerin ardından 

ikindi namazından sonra Datça Emniyet Müdürlüğü tarafından merkez Fatih Camisinde ülkemiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz için mevlit okutuldu.
Ertesi gün ise polis üniforması dağıtılan öğrenciler öğretmenleri ve ilçemiz Emniyet Müdür-lüğü yetkilileri ile birlikte ilçemiz Kaymakamı Vehbi Bakır'ı makamında ziyaret ettiler.

İlçemiz Kaymakamı Vehbi Bakır kendisini ziyaret eden öğrencilere meyve suyu ve çikolata ikram etti.Öğrenciler ile sohbet eden Kaymakamımız Vehbi Bakır polisin önemini ve toplum için değerini ziyaret eden öğrencilere anlattı.
Sonrasında Kaymakamımızı ziyarete gelen öğrenciler Kaymakamlık makamında ilçemiz Emniyet güçlerine kendi yazdıkları şiiri okudular.Kaymakam ziyareti ardından Cumhuriyet Baş Savcısı Volkan Çetinkaya'yı  makamında ziyaret eden öğrenciler Emniyet güçlerine bir şiir daha okudular.Resmi kurumların ziyaretinin ardın-dan çocukların ısrarı üzerine Emniyet Müdürlüğü araçları ile öğrencilere bir kez daha ilçemiz sokakları ve mahallelerinde tur attırıldı.
Kısa bir gezintinin ardından öğrenciler okullarına bırakıldı.
Her resmi günde yapıldığı gibi polis haftasının 171. Kuruluş yıldönümünde de ilçemiz Cum-huriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.
İlçemiz Emniyet Teşkilatı ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.Yapılan tören  İlçemiz Emniyet Müdürü Cü-neyt Bilen'in Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla devam etti.
Çelenk sunumunun ardından Ülkemizde 171 yıldır gece gündüz demeden her türlü fedakarlığı yaparak halkın huzur ve emniyeti için hiçbir çabadan kaçınmayan Emniyet güçlerinin 171. Kuruluş yıldönümü kutlandı.
Çelenk sunumunun ardından 

Komiser Yardımcısı Kahraman Keçe yaptığı konuşmada şunları belirtti,
 “Ülkemizin huzur ve güven ortamının yaratılmasında önemli bir yere sahip olan teşkilat mensuplarımızın 171. Yılını kutlamak için burada toplanmaktayız, hepiniz hoş geldiniz.

Her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızda, yüce milletimizin birlik beraberlik, hu-zur ve güven içinde yaşaması Türk polisinin en büyük sev-dasıdır ve gerektiğinde tereddüt etmeden canını feda edebileceği kutsal bir görev olmuştur.
Bu kutsal görevde şüphesiz en büyük yardımcımız halkımızın yılmaz desteği olacaktır.
Datça polisinin, hizmetinde olmaktan onur ve gurur duy-

duğu değerli Datçalılara vermiş olduğu güvenlik hizmetlerinde etkin, verimli ve süratli çalışma bakımından sorumluluğu-muzun bilincinde olup asla tereddüt duyulmamalıdır.
1845'de kurulan teşkilatımızın; 171. Kuruluş yıldönümü vesilesi ile Cumhuriyet idaresi ve bölünmez bütünlük uğrunda hayatlarını kaybeden başta Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal etmiş teşkilat mensup üyelerimizi rahmet ile arıyor, gazilerimize emekli meslektaşlarımıza ve halen görevde olan personelimize aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor çalış-malarımızda bize en büyük desteği veren Datça halkına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Düzenlenen tören Komiser Yardımcısı Kahraman Keçe'nin yaptığı konuşma sonrasında sona erdi.
Polis haftası etkinlikleri kap-samında son olarak ilçemiz Emniyet Müdürü Cüneyt Bilen makamında tebrikleri kabul etti.
İlçemiz Kaymakamı ve Emniyet Teşkilatı'nın katılımı ile Emniyet Binasında Emniyet Teşkilatı'nın 171. Kuruluş yıl-dönümü dolayısı ile pasta ke-silip tüm polis teşkilatına dağı-tıldı.(DATÇA HABER)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!