Muğla
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA, "RAM­PA­PA" GU­RU­BU "NAR­DU­GAN" KUT­LA­MA­SIN­DA MAR­MARİSLİLERİ ÇOŞ­TUR­DU

DATÇA, "RAM­PA­PA" GU­RU­BU "NAR­DU­GAN" KUT­LA­MA­SIN­DA MAR­MARİSLİLERİ ÇOŞ­TUR­DU
Sebiha ARSLAN :Mar­ma­ris ve Bod­rum il­çe­le­rin­de, "Nar­du­gan" kut­la­ma­sı ya­pıl­dı. Mar­maris Nar­du­gan kut­la­ma­sın­da sahne alan Datça "Ram­pa­pa" grubu, Datça, Mar­ma­ris ve fark­lı yö­re­le­rin eser­le­ri­nin ses­len­di­ril­di­ği canlı müzik eş­li­ğin­de dans ede­rek eğ­len­di.

 

Mar­ma­ris Yeni Yıl Fes­ti­va­li et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da 19 Mayıs Genç­lik Mey­da­nı'nda ger­çek­leş­ti­ri­len kut­la­ma­da, sem­bo­lik hayat ağa­cı­na renk­li ça­put­lar bağ­la­na­rak di­lek­ler tu­tul­du.
Fes­ti­val kap­sa­mın­da Mar­ma­ris'te bu­lu­nan Jinan Be­le­di­ye­si Lyu Opera Ti­yat­ro­su ekibi de dilek ağa­cı­na Çin'den ge­tir­dik­le­ri ip­le­ri bağ­la­dı.
Renk­li gö­rün­tü­le­rin ya­şan­dı­ğı et­kin­lik­te büyük bir ateş ya­kıl­dı. Et­kin­li­ğe ka­tı­lan­lar, Datça'dan gelen "Ram­pa­pa" gru­bu­nun, Datça, Mar­ma­ris ve fark­lı yö­re­le­rin eser­le­ri­nin ses­len­di­ril­di­ği canlı müzik eş­li­ğin­de dans ede­rek eğ­len­di.
Mar­ma­ris Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Sedat Kirt, yaptığı açıklamada şu cümleleri söyledi  '' Bir ay bo­yun­ca devam eden Mar­ma­ris Yeni Yıl Fes­ti­va­li'nde ge­ce­nin kı­sa­lıp gün­dü­zün uza­ma­ya baş­la­dı­ğı günde ge­le­nek­ler­den gelen bir kut­la­ma­yı ger­çek­leş­tir­dik.

Türk mi­to­lo­ji­sin­de "nar­du­gan"ın doğan güneş an­la­mı­na gel­di­ği­ni ve gü­ne­şin ka­ran­lı­ğı yen­di­ği günü kut­la­dık.Aynen hı­dı­rel­lez, nev­ruz gibi ge­le­nek­sel bir tö­re­ni can­lan­dır­dık. Hal­kı­mız bu ge­le­ne­ğe sahip çıktı. Bun­dan son­ra­ki yıl­lar­da nar­du­gan bay­ra­mı­nı ulus­la­ra­ra­sı ka­tı­lım­la kut­la­ma­ya devam ede­ce­ğiz. Bugün Çin ve Ta­ta­ris­tan'dan ko­nuk­la­rı­mız vardı. Biz önü­müz­de­ki yıl, Kır­gı­zis­tan, Azer­bay­can, Ka­za­kis­tan, Türk­me­nis­tan'dan gelen soy­daş­la­rı­mız­la kut­la­ma­ya devam ede­ce­ğiz. İnsan­la­rı­mız mutlu, ate­şi­mi­zi yak­tık, dilek ağa­cı­na di­lek­ler­de bu­lun­du­lar.
Bu ge­le­nek Orta Asya'dan ge­li­yor. Çin­li­ler bu ge­le­ne­ğe ya­ban­cı değil. Buna ben­zer ge­le­nek­le­ri ol­du­ğu­nu söy­le­di­ler. On­lar­da se­ve­rek ka­tıl­dı­lar"dedi.

Bod­rum il­çe­sin­de ise "Nar­du­gan 4. Ge­le­ne­ke­sel Kum­bah­çe Kut­la­ma­sı" ger­çek­leş­ti­ril­di.
Sa­hil­de­ki Kum­bah­çe Mey­da­nı'ndaki et­kin­lik­te ka­tı­lım­cı­lar, sem­bo­lik hayat ağa­cı­na renk­li kur­de­le ve ça­put­lar bağ­la­yıp, dilek di­le­di.
Keş­kek, aşure ve lokma tat­lı­sı ikram edi­len kut­la­ma­ya ilgi yoğun ve ka­tı­lım yük­sek oldu. Et­kin­li­ğe ka­tı­lan­lar, Bod­rum ve fark­lı yö­re­le­rin eser­le­ri­nin ses­len­di­ril­di­ği canlı müzik eş­li­ğin­de dans edip, eğ­len­di.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!