LAÇİNNN
kalp ucu datça
Muğla
21 Eylül, 2025, Pazar
  • DOLAR
    41.41
  • EURO
    48.70
  • ALTIN
    4903.4
  • BIST
    11.294
  • BTC
    115774.90$

DAT­ÇA-RE­ŞADİYE YA­RI­MA­DA­SI VE SINDI OR­MAN­LA­RI­NA GİRİŞ 1 KASIM’A KADAR YA­SAK­LAN­DI

DAT­ÇA-RE­ŞADİYE YA­RI­MA­DA­SI VE SINDI OR­MAN­LA­RI­NA GİRİŞ 1 KASIM’A KADAR YA­SAK­LAN­DI
Sebiha ARSLAN :Muğla Va­li­li­ğin­den ya­pı­lan açık­la­may­a göre; Dat­ça-Re­şa­di­ye Ya­rı­ma­da­sı Or­man­la­rı, Datça Sındı Or­man­la­rı­na giriş ya­sak­lan­dı. Ko­nak­la­ma ve pik­nik yapmak izne tabi tu­tul­du. Ya­sak­la­ra uy­ma­yan­la­ra ise ceza ke­si­lecek. Muğla ge­ne­lin­de 24 or­ma­na giriş ya­sa­ğı ge­ti­ril­di. Datça'da da yan­gın ted­bir - önlem ve ya­sak­lı böl­ge­le­rin detay ve bil­gi­len­dir­me top­lan­tı­ detayları basınla paylaşılmadığı için, Muğla Va­li­li­ğin­den edin­di­ği­miz bil­gi­le­ri­ni pay­la­şı­yo­ruz.

Geç­ti­ği­miz yaz mey­da­na gelen orman yan­gın­la­rın­da büyük yara alan Muğla ve il­çe­le­ri için orman yan­gın­la­rı­nı ön­le­yi­ci ted­bir­ler ya­yın­lan­dı. İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı ve Muğla Va­li­li­ği ta­ra­fın­dan alı­nan ted­bir­ler kap­sa­mın­da, or­man­la­ra ve or­man­lık alan­la­ra gi­riş­ler 1 Ha­zi­ran-31 Ekim ta­rih­le­ri ara­sın­da yet­ki­li ma­kam­la­rın iz­ni­ne tabii tu­tul­du. Ya­sak­la­ra uy­ma­yan­la­ra ise ceza ke­si­lecek.
KO­RU­MA BANDI OLUŞ­TU­RU­LA­CAK
Orman alanı ci­va­rın­da­ki her türlü te­sis­ler ile sa­na­yi ku­ru­luş­la­rı; yer­le­şim yer­le­ri ve or­ma­nı et­ki­le­ye­bi­lecek yan­gın­la­ra karşı ge­rek­li ön­lem­le­ri ala­rak sön­dür­me ve ko­ru­ma ekip­le­ri­ni ku­ra­cak ve orman ile tesis ara­sın­da ko­ru­ma bandı oluş­tu­ru­la­cak. Bu ko­nu­da­ki de­ne­tim ve kont­rol iş­lem­le­ri Muğla Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, Orman Bölge Mü­dür­lü­ğü, Çevre, Şe­hir­ci­lik ve İklim De­ği­şik­li­ği İl Mü­dür­lü­ğü, yet­ki­li ve so­rum­lu ku­rum­lar ta­ra­fın­dan ye­ri­ne ge­ti­ri­lecek.
Orman içi ve ke­na­rın­da bu­lu­nan tu­rizm te­sis­le­ri        ça­dır­lı kamp alan­la­rı, pik­nik alan­la­rı, düğün ve eğ­len­ce or­ga­ni­zas­yon­la­rın­da havai fişek, dilek ba­lo­nu, par­la­yı­cı ve pat­la­yı­cı mad­de­le­rin kul­la­nıl­ma­sı ya­sak­lan­dı.Ma­hal­le­ler başta olmak üzere orman içi, orman bi­ti­şi­ği ve or­man­la ili­şi­ği ol­ma­yan ma­hal­le­ler de dahil olmak üzere anız, bağ-bah­çe, zey­tin­lik ve tarla te­miz­li­ğin­den mey­da­na gelen dal­la­rın ve her türlü bitki ör­tü­sü­nün ya­kıl­ma­sı ya­sak­lan­dı.
OR­MAN­LIK ALANA GİRİŞLER YA­SAK­LAN­DI
24 or­ma­na giriş ya­sak­lan­dı. Ko­nak­la­ma ve pik­nik yap­mak izne tabi tu­tul­du. Muğla ge­ne­lin­de gi­ri­şi ya­sak­la­nan 24 orman şöyle: ''Dat­ça-Re­şa­di­ye Ya­rı­ma­da­sı Or­man­la­rı, Datça Sındı Or­man­la­rı, Gö­ko­va -Ak­bük Or­man­la­rı, Ula-Çi­çek­li Or­man­la­rı, Ba­lan­da­ğı Or­man­la­rı, Gö­ko­va- Çamlı -Ge­li­bo­lu Or­man­la­rı, Çift­lik-Ka­ra­dağ Or­man­la­rı, Ma­zı-Kı­zı­la­ğaç Or­man­la­rı, Gü­ver­cin­lik Or­man­la­rı, Gök­türk­bü­kü Or­man­la­rı, Il­bı­ra Or­man­la­rı, İztu­zu-Gök­bel Or­man­la­rı, Da­la­man-Gö­cek-Ka­pı­kar­gın Or­man­la­rı, Da­la­man-Gö­cek-Ka­pı­kar­gın Or­man­la­rı, Ya­nık­lar-İnlice Or­man­la­rı, Ka­ya­köy- Ölü­de­niz Or­man­la­rı, Ba­ba­dağ-Men­dos­da­ğı Or­man­la­rı, Fa­ral­ya-Ke­le­bek­ler Va­di­si Or­man­la­rı, Do­dur­ga Or­man­la­rı, Çal­tı­özü Or­man­la­rı, Mi­las-Ka­ya­de­re-Ören
Or­man­la­rı, Ben­cik-Caz­gır­lar, Bö­zü­yük Or­man­la­rı, Men­te­şe­ça­yı- Kavak Or­man­la­rı, Ku­ru­kü­mes- Ko­za­ğaç- Ha­cı­ve­li­ler- Tur­gur Or­man­la­rı, Eren­te­pe- Ne­bi­köy Or­man­la­rı"
CEZA VERİLECEK
Muğla Va­li­li­ğin­ce alın­mış dü­zen­le­me ve ön­lem­le­re tüm il­gi­li­le­rin uy­ma­la­rı­nı, iş bu karar ve ön­lem­le­re ay­kı­rı dav­ra­nan, mu­ka­ve­met gös­te­ren ya da uy­ma­yan­lar hak­kın­da 6831 sa­yı­lı Orman Ka­nu­nu­nun 74' üncü mad­de­si, 5442 sa­yı­lı İl İda­re­si Ka­nu­nu­nun 66' nci mad­de­si ve 5326 Sa­yı­lı Ka­ba­hat­ler Ka­nu­nu­nun 32' inci mad­de­si­ne göre işlem ya­pı­la­cak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!