‘'DATÇA'MIZIN YAZI DA KIŞI DA BİR BAŞKA GÜZEL''

Sebiha ARSLAN Datça'da Ocak ayında yaşanan soğukların ardından Şubatta havaların ısınmaya başlaması ile bademler çiçek açmaya, arılar da açan badem çiçeklerinden bal toplamaya başladı.
Datça, her Şubat ayında olduğu gibi dünyaca ünlü badem çiçeklerinin açmasıyla beyaz gelinliğini giyindi. Yaşanan soğuk havaların ardından hava sıcaklıklarının 16 – 17 derecelere ulaştığı Datça'da, ilçenin dört bir tarafı beyaz örtüyle kaplandı.
Yarım asır sonra küresel ısınmanın etkisiyle geçtiğimiz ay kar yağmıştı. Şimdi ise Datça gelinliğini giyerek beyaz ve pembe çiceklerinin görüntüsüyle yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakıyor.
Palamutbükü' nde yaşayan badem üreticisi 80 yaşındaki Yaşar Çuhadar, gazetemize yaptığı açıklamada " Ocak ayında soğuk giden havalardan sonra havaların ısınması ile birlikte bademler de çiçeklerini açtı. Önümüzdeki günlerde don ve kırağı olmazsa bu bademler aldanmaz ve ürün vermeye başlar.
Gecen yıl bazı ağaçlarda tek tük olsa da çağla görmüştük. Bu sene kar yağısı nedeniyle çağla yok ama, yaklaşık 10 güne cağlalar olmaya başlar.
Her sene düzenlenen badem çiçeği festivaline 50 binin üzerinde ziyaretçi geliyordu. Bu sene festival yapılmadı. Ama yine de bu muhteşem görselliği görmek için Türkiye'nin her köşesinden yerli ve yabancı turistler ilçemize,yöremize geliyor.
Datça'mızın yazı da, kışı da, bir başka güzel'' dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- KAZIM YILMAZ BULVARI’NDA YAMA ÇALIŞMASI TRAFİĞİ FELÇ ETTİ: NE TABELA VAR NE BİLGİLENDİRME
- DATÇA SAHİLİNDE ÇEVRE TEPKİSİ: “DİPLOMALI ÇÖPÇÜ”DEN SERT MESAJ
- KÖYCEĞİZ’DE ORMAN YANGINI: 108 EV TAHLİYE EDİLDİ, 333 KİŞİ GÜVENLİ BÖLGELERE NAKLEDİLDİK
- DATÇA’DA GAZİLER GÜNÜ TÖRENİ: TARİHSEL HAFIZA CUMHURİYET MEYDANI’NDA CANLANDI
- HALUK LAÇİN AK PARTİ MUĞLA İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN AYRILDI
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.