Muğla
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

Dövme hakkında bilinmeyenleri anlattı “DATÇALI’LAR DÖVME KONUSUNDA BİLİNÇLİ”

0
Dövme hakkında bilinmeyenleri anlattı “DATÇALI’LAR DÖVME KONUSUNDA BİLİNÇLİ”

      Dövmenin insanın yaşam tarzını, hayat görüşünü, değerlerini bedeni aracılığıyla ifade etmensini en güzel yolu olduğunu ifade eden Tatt’n Roll’un sahibi dövme sanatçısı, piercing ve kalıcı makyaj uzmanı Emre Eren, dövme hakkında bilinmeyenleri anlattı.

     Datça’da yaşayanların dövme konusunda bilinçli olduklarını da dile getiren Emre Eren, dövme yapılırken öncesi ve sonrasında kanama ve şişmelerin olmadığını, dövmenin haram ya da günah olmadığını, dövmenin yapılmasından sonra 2 ay güneş ışınlarından korunması gerektiğini, 1 hafta 10 günde deniz ve havuza girilmemesi gerektiğini belirtti.

     Aslen Datçalı olup Datça hizmet veren Tatt’n Roll isimli stüdyoda dövme, piercing ve kalıcı makyaj hizmetleri veren Emre Eren, dövme hakkında bilgiler verdi. Dövmeciliğe 2006 yılında İzmir’de profesyonel olarak başladığını ifade eden Emre Eren, “Dövme sanatı tüm dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de popüler bir hal alıyor. Dünya geneline bakıldığında Türkiye’deki dövmeciler olarak bu sektörde çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Ayrıca dövmeye karşı olan ön yargılar da hızla ortadan kalkıyor” şeklinde konuştu.   

       Datça’da yaşayanlar için dövme konusunda bilinçli ön yargısız olduklarını dile getiren Eren, bazı insanların dövme hakkındaki soru ve endişelerine açıklık getirdi. Dövme konusunda korkulacak birşeyin olmadığını sözlerine ekleyen Eren, “Dövme yaptıracak vatandaşlara korkulacak bir şeyin olmadığını söylüyoruz. Zaten işlem yapılmaya başlandığında ne demek istediğimizi anlıyorlar. Kanama ve şişme gibi şeylerde yaşanmıyor. Yapılan dövmenin uzun süreli ve kaliteli olması açısından dövme yapıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken hususlar var. 2 ay kadar güneş ışınlarından korunması gerek. Birde 1 hafta 10 gün boyunca deniz ve havuza girilmemesi gerekli” dedi.

      Dövmenin İslam Dinindeki yeri ve tartışmaları konusuna da açıklık getiren Emre Eren, “Dövme derinin altına yapıldıktan sonra vücuda işlenen boyanın fazlası dövmenin iyileşme sürecinde vücuttan atılır ve gözenekler açık nefes alabilecek halde kalmaya devam eder. Derinin altında kaldığı için ve gözeneklerden hava geçmesine bir engel teşkil etmediği için abdeste herhangi bir engeli yoktur. Dövme haram ya da günah değildir. Kuran’ın ilmihallerinde mekruh olarak geçer. Bu konuyla ilgili gazete ve sosyal medyada Süleyman Ateş, Nihat Hatipoğlu, Ahmet Şahin gibi önde gelen din adamları tarafından yapılan açıklamalar vardır” diye konuştu.

                

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!