LAÇİNNN
kalp ucu datça
Muğla
21 Eylül, 2025, Pazar
  • DOLAR
    41.41
  • EURO
    48.70
  • ALTIN
    4903.4
  • BIST
    11.294
  • BTC
    115709.39$

EGE KA­Rİ­YER FUARI'NDA DAT­ÇA­LI ÖĞ­REN­Cİ­LER, ME­ZUN­LAR İLE BİR ARAYA GELDİ

EGE KA­Rİ­YER FUARI'NDA DAT­ÇA­LI ÖĞ­REN­Cİ­LER, ME­ZUN­LAR İLE BİR ARAYA GELDİ
Sebiha ARSLAN :Tür­ki­ye'nin en büyük ka­ri­yer fu­arı­na, Datça Yıl­maz Kar­deş­ler Ana­do­lu Li­se­si Mü­dü­rü Hü­se­yin Mucu, 3 öğ­ret­men ve 100 öğ­ren­ci ka­tıl­dı

21 – 22 Mart 2022 ta­rih­le­ri ara­sın­da T.C. Cum­hur­baş­kan­lı­ğı İnsan Kay­nak­la­rı Ofisi ko­or­di­nas­yo­nun­da, Ege Üni­ver­si­te­si ev sa­hip­li­ğin­de, böl­ge­de­ki 19 pay­daş üni­ver­si­te­nin ka­tı­lım­la­rı ile Ege Böl­ge­si Ka­ri­yer Fuarı (EGE­KAF) ger­çek­leş­ti­ril­di. İzmir Fuar Alanı'nda (Ga­zi­emir) dü­zen­le­nen fu­arın açı­lı­şı­na T.C. Cum­hur­baş­kan­lı­ğı İnsan Kay­nak­la­rı Ofisi Baş­ka­nı Doç. Dr. Salim Atay, T.C. Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Di­ji­tal Dö­nü­şüm Ofisi Baş­ka­nı Dr. Ali Taha Koç, İzmir Va­li­si Yavuz Selim Köş­ger, Ege Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Nec­det Budak, İzmir Ti­ca­ret Odası Mec­lis Baş­ka­nı Se­la­mi Öz­poy­raz, pay­daş üni­ver­si­te­le­rin rek­tör­le­ri, sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı ve iş dün­ya­sı­nın tem­sil­ci­le­ri, aka­de­mis­yen­ler, me­zun­lar ile öğ­ren­ci­ler ka­tıl­dı.
Salim Atay Av­ru­pa ve Asya'nın en bü­yü­ğü

Cum­hur­baş­kan­lı­ğı İnsan Kay­nak­la­rı Ofisi Baş­ka­nı Doç. Dr. Salim Atay, EGE­KAF'ın Asya ve Av­ru­pa'nın en büyük ka­ri­yer fuarı ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, Cum­hur­baş­kan­lı­ğı İnsan Kay­nak­la­rı Ofisi ola­rak 11 böl­ge­de, böl­ge­sel ka­ri­yer fu­ar­la­rı ya­pı­yo­ruz. Fır­sat eşit­li­ği sun­mak ve ül­ke­mi­zin her bir kö­şe­sin­de oku­yan genç­le­ri­mi­zin fır­sat­lar­dan eşit ya­rar­la­na­bil­me­si için bu fu­ar­la­rı dü­zen­li­yo­ruz. EGE­KAF, 9'uncu et­kin­li­ği­miz. EGE­KAF sa­de­ce Tür­ki­ye'nin ve Av­ru­pa'nın değil; Asya'nın da gör­müş ol­du­ğu en büyük ka­ri­yer fuarı'dır. Bu fuara ka­tı­lan, des­tek veren her­ke­si teb­rik edi­yo­rum. Cum­hur­baş­kan­lı­ğı İnsan Kay­nak­la­rı Ofisi ola­rak genç­le­ri daha iyi bir ge­le­ce­ğe ulaş­tı­ra­bil­mek için şef­faf, li­ya­kat esas­lı, tek­no­lo­ji­ye da­ya­lı araç­lar ve yön­tem­ler ge­liş­ti­re­rek hiz­me­te su­nu­yo­ruz, dedi.
Yıl­maz Kar­deş­ler Ana­do­lu Li­se­si Mü­dü­rü Hü­se­yin Mucu yap­tı­ğı açık­la­ma­da
Fu­ar­da der­nek üye­le­ri­nin, pro­je­le­ri­nin ve ya­yın­la­rı­nın ta­nı­tı­mı ya­pıl­mış olup, sek­tö­rün ni­te­lik­li per­so­nel ih­ti­ya­cı­nın gi­de­ril­me­si ama­cıy­la staj ve is­tih­dam ko­nu­la­rın­da öğ­re­nim gör­me­ye devam eden, üni­ver­si­te­le­rin ma­ki­na, elekt­rik-elekt­ro­nik, me­kat­ro­nik vb. bö­lüm­le­rin­de­ki öğ­ren­ci­ler ve me­zun­lar ile gö­rüş­me­ler ger­çek­leş­ti­ril­di
Ege Ka­ri­yer Fuarı'na okulumuzdan  100 öğ­ren­ci­miz ka­tı­lım sağ­la­dı. Ege Üni­ver­si­te­si kam­pü­sü ge­zil­di, buz pis­ti­ne gi­di­le­rek puz pa­te­ni et­kin­li­ği ya­pıl­dı.Ay­rı­ca öğ­ren­ci­le­ri­miz stant zi­ya­ret­le­ri ile fir­ma­la­rın insan kay­nak­la­rı yö­ne­ti­ci­le­ri ile bi­re­bir ta­nış­ma fır­sa­tı bu­la­rak is­tih­dam ola­nak­la­rı, işe alım po­li­ti­ka­la­rı, ka­ri­yer ge­li­şi­mi im­kan­la­rı hak­kın­da bilgi al­dı­lar. İş ha­ya­tın­da ve işe alım sü­re­cin­de kar­şı­la­şa­cak­la­rı du­rum­la­rı sek­tör tem­sil­ci­le­rin­den din­le­ye­rek mü­la­kat si­mü­las­yon­la­rıy­la iş ha­ya­tı­na giriş saf­ha­sın­da dik­kat edil­me­si ge­re­ken hu­sus­lar ko­nu­sun­da in­te­rak­tif yolla bilgi sa­hi­bi ol­du­lar. Fuar sü­re­sin­ce ger­çek­le­şen se­mi­ner ve et­kin­lik­ler ile uy­gu­la­ma­lı ola­rak tec­rü­be edin­me fır­sa­tı ya­ka­la­yan öğ­ren­ci­le­ri­miz ka­ri­yer ge­li­şim­le­ri­ni art­tır­ma ola­na­ğı ya­ka­la­dı­lar. Okul­da ya­pı­la­cak sı­nav­lar ön­ce­si öğ­ren­ci­le­re moral mo­ti­vas­yon oldu" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!