Muğla
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

EMEKLİ OLUNCA YAŞAYABİLECEĞİNİZ 11 SAHİL KASABASI

0
Tür­ki­ye tu­rizm ve ta­til­ci­lik ko­mi­te­si­nin ya­yın­la­dı­ğı bir ma­ka­le­ye göre Emek­li olun­ca ya­şa­nı­la­bi­lecek yer­ler ara­sın­da İlçe­miz Pa­la­mut­bü­kü Ma­hal­le­si­' de yer aldı.

Emek­li Olun­ca Ya­şa­ya­bi­le­ce­ği­niz 11 Sahil Ka­sa­ba­sı Emek­li­lik ha­ya­li ikiye ay­rı­lır. Emek­li olun­ca dün­ya­yı gezme ha­ya­li ku­ran­lar ve ses­siz, sakin bir sahil ka­sa­ba­sı­na yer­le­şip, müs­ta­kil evi­nin bah­çe­sin­de do­ma­tes ye­tiş­tir­me­yi düş­le­yen­ler.
Biz ikin­ci­si­ne ses­le­ni­yo­ruz. Özel­lik­le ka­la­ba­lık şe­hir­ler­de ya­şa­ma­nı sür­dü­ren, her gün öm­rün­den bir par­ça­sı­nı tra­fik­te yi­ti­ren ve ruh emici gök­de­len­le­rin ara­sın­da bir gıdım ok­si­je­ne muh­taç kalan biz­le­rin, emek­li­li­ği­miz­de daha din­gin bir hayat sürme is­te­ği­miz hiç­bir şe­kil­de sı­kı­cı kar­şı­lan­ma­ma­lı. 
Se­ne­le­ri­ni iş ha­ya­tı­na ada­mış, 30 35 yıl dev­le­te ya da özel sek­tö­re hiz­met ver­miş bü­yük­le­ri­mi­zi dü­şün­dük, emek­li olun­ca ya­şa­ya­bi­le­ce­ği­niz 12 sahil ka­sa­ba­sı­nı bul­duk.
1 – Akar­ca
Akar­ca'yı çoğu insan bil­mez. Çünkü bu­ra­da sa­ba­hın ilk ışık­la­rı­na dek süren eğ­len­ce­ler yok­tur. Yal­nız­ca buz gibi bir deniz ve din­gin bir yaşam sür­me­yi seç­miş emek­li bü­yük­le­ri­miz var­dır. 
Ge­nel­de yaz­lık­çı­la­rın me­ka­nı olan Akar­ca, İzmir'in Se­fe­ri­hi­sar il­çe­sin­de bu­lu­nu­yor. Ege De­ni­zi'nin en ber­rak hali, bu gü­zi­de sahil ka­sa­ba­sı­na bah­şe­dil­miş desek ye­ri­dir.
2 – Ba­dem­li
Eğer emek­li ik­ra­mi­ye­ni­zi Mal­div­ler'e ya­tır­mak is­te­mi­yor­sa­nız, ikin­ci se­çe­nek ola­rak Ba­dem­li Köyü'nü dü­şü­ne­bi­lir­si­niz. Neden böyle di­yo­ruz, çünkü Ba­dem­li'deki deniz, o gör­dü­ğü­nüz Mal­div­ler'deki ok­ya­nus­tan fark­sız.
 Po­pü­ler ola­ma­ma­sı­nın ne­de­ni ise malum, za­ma­ne genç­li­ği işte. Ba­dem­li'nin İzmir'in Di­ki­li il­çe­si­nin gü­ney­ba­tı­sın­da ol­du­ğu­nu da be­lir­te­lim unut­ma­dan.
3 – Çu­kur­bağ
Ses­siz ve sakin bir hayat sü­re­yim, do­ma­te­si­mi de eke­yim ama sı­kı­lın­ca eğ­len­ce­den de çok uzak kal­ma­ya­yım di­yor­sa­nız eğer, o zaman Çu­kur­bağ Ya­rı­ma­da­sı'na yer­le­şe­bi­lir­si­niz.
 An­tal­ya'nın Kaş il­çe­sin­de bu­lu­nan Çu­kur­bağ, Meis Adası'nın man­za­ra­sıy­la da bü­yü­lü­yor in­sa­nı. Hem to­run­la­rı­nız da çok se­vi­nir bu du­ru­ma.
4 – Gü­zel­çam­lı
Hep öz­le­di­ği­niz o bakir do­ğa­ya en so­nun­da ka­vu­şa­ca­ğı­nız bir yer Gü­zel­çam­lı. Aydın'ın Ku­şa­da­sı il­çe­sin­de bu­lu­nan Gü­zel­çam­lı, dün­ya­nın en yük­sek ok­si­jen ora­nı­na sahip böl­ge­le­rin­den biri. Hani gök­de­len­le­rin ara­sın­da nefes ala­mı­yo­ruz dedik ya, Gü­zel­çam­lı bu yön­den ömür­lük bir te­ra­pi ni­te­li­ğin­de an­la­ya­ca­ğı­nız.
5 – Ba­da­vut
Issız, daha da ıssız, ola­bil­di­ği­ne ıssız bir yer ara­yı­şın­day­sa­nız, tası ta­ra­ğı top­la­yıp Sa­rım­sak­lı Ba­da­vut'a yer­le­şe­bi­lir­si­niz.
Issız de­diy­sek gö­zü­nü­zü kor­kut­muş ol­ma­ya­lım, Ay­va­lık Sa­rım­sak­lı'ya çok ya­kın­sı­nız aynı za­man­da. Ca­nı­nı­zı sı­kıl­dı­ğın­da, iki çift laf ede­ce­ği­niz in­san­lar da bu­la­bi­lir­si­niz is­te­di­ği­niz­de.
6 – Mazı
Emek­li­lik ha­yal­le­ri ge­nel­de Bod­rum üze­rin­den yü­rü­yor. Özel­lik­le her 5 in­sa­nın 3'ünün do­ma­te­si hep Bod­rum'da ye­ti­şi­yor. Yaz ay­la­rın­da Bod­rum'un ne kadar ka­la­ba­lık ol­du­ğu­nu söy­le­me­mi­ze gerek yok. Ama Mazı öyle mi? Değil tabi. Bod­rum'da emek­li­lik ha­ya­li­ni ku­ran­la­rın, ke­sin­lik­le yer­leş­me­si ge­re­ken bir cen­net kö­şe­si Mazı.
7 – Pa­la­mut­bü­kü
Yer­yü­zün­de cen­ne­ti arı­yor­sa­nız, Pa­la­mut­bü­kü'nün ara­dı­ğı­nız yer ol­du­ğu­nu söy­le­ye­bi­li­riz. Tamam, belki do­ma­tes ye­tiş­ti­re­me­ye­bi­lir­si­niz ama bol bol badem ağacı eke­bi­lir­si­niz.
Datça'nın en hu­zur­lu kö­şe­le­rin­den biri olan Pa­la­mut­bü­kü'nde ye­ni­den genç­leş­ti­ği­ni­zi his­se­de­bil­me­niz olası.
8 – Ak­ya­ka
Hem doğal gü­zel­lik­le­rin or­ta­sın­da, hem de in­san­lar­la iç içe bir emek­li­lik ha­ya­li düş­lü­yor­sa­nız, Ak­ya­ka Gö­ko­va'nın bü­yü­lü dün­ya­sı­nı da bir ko­la­çan edin bizce. 
Gö­ko­va Kör­fe­zi'nin en şa­ha­ne koy­la­rı­nın bu­lun­du­ğu Ak­ya­ka'da, kim bilir, belki bir pan­si­yon iş­let­me­ye baş­lar ve ha­ya­tı­nı­za bam­baş­ka renk­ler ka­tar­sı­nız. Bu da bir fikir.
9 – Tu­runç
Kışı ses­siz, sakin kö­şem­de ge­çi­re­yim, yazın ise cıvıl cıvıl olsun et­ra­fım di­yor­sa­nız, Mar­ma­ris'te yer alan Tu­runç'taki müs­ta­kil evi­ni­zin ha­ya­li­ni kur­ma­ya şim­di­den baş­la­yın deriz.
 Yaz ay­la­rın­da bol tu­rist akı­nı­na uğ­ra­yan Tu­runç'ta, kışın ise bir­kaç pan­si­yon dı­şın­da her­kes kö­şe­si­ne çe­ki­li­yor. Yıl­la­rın yor­gun­lu­ğu­nu üze­ri­niz­den atmak için Tu­runç bi­çil­miş kaf­tan.
10 – Köy­ce­ğiz
Son za­man­lar­da dik­kat edi­yo­ruz da, Köy­ce­ğiz git­tik­çe po­pü­ler ol­ma­ya baş­la­dı. Doğal gü­zel­lik­le­rin ve ta­ri­hi do­ku­nun bu kadar uyum­lu ol­du­ğu daha kaç yer var ki ül­ke­miz­de? 
Hem ses­siz­li­ği se­vi­yor, hem ta­ri­he ilgi du­yu­yor­sa­nız, emek­li­lik ha­ya­li kur­ma­ya Köy­ce­ğiz üze­rin­den devam et­me­ni­zi tav­si­ye ede­ce­ğiz.
11 – So­ka­kağ­zı
İle­ri­de, 'ne­re­de ya­şı­yor­sun bey amca' diye sor­duk­la­rın­da 'E-ge'nin en uç nok­ta­sın­da ya­şı­yo­rum de­li­kan­lı' ce­va­bı­nı ver­di­ği­ni­zi dü­şü­nün. İşte o an, bir de­li­kan­lı­nın daha emek­li­lik ha­ya­li­ne yön ver­miş ol­ma­nın haklı gu­ru­ru­nu ya­şa­ya­cak­sı­nız. 
Bizim için bir inci ta­ne­sin­den daha da de­ğer­li olan Assos'un şirin bir sahil ka­sa­ba­sı olan So­ka­kağ­zı, bizim de emek­li­lik ha­yal­le­ri­mi­zi süs­lü­yor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!