Muğla
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

FRANSIZ DAĞCI MEKTUPLA İLÇEMİZE TEŞEKKÜR ETTİ

0
İlçe­miz­de ya­ra­lı ola­rak mah­sur kal­dı­ğı ka­ya­lık­lar­dan kur­ta­rı­lan Fran­sız dağcı, ül­ke­sin­den gön­der­di­ği mek­tup­la Tür­ki­ye'ye te­şek­kür etti.

Yedi dağcı ar­ka­da­şıy­la gel­di­ği İlçe­mi­zin Hı­zır­şah Ma­hal­le­sin­de bu­lu­nan Kar­tal­lar Va­di­si'nde kaya tır­ma­nı­şı sı­ra­sın­da 20 met­re­den dü­şe­rek ba­ca­ğı­nı kıran Fran­sız dağcı Mic­ha­el Fu­si­le­ar, AKUT, UMKE ve diğer ku­rum­la­rın yar­dı­mıy­la kur­ta­rı­la­rak has­ta­ne­ye kal­dı­rıl­mış­tı.
Te­da­vi­si­nin ar­dın­dan ül­ke­si­ne giden ve evin­de ba­ca­ğı­nın iyi­leş­me­si­ni bek­le­yen Fran­sız dağcı, gön­der­di­ği mek­tup­la ken­di­si­ne yar­dım eden­le­re te­şek­kür etti. Mic­ha­el Fu­si­le­ar, gön­der­di­ği mek­tup­ta; “14 Nisan 2015 ta­ri­hin­de, saat ak­şa­müs­tü 4 su­la­rın­da Datça 'Turkish Moon' böl­ge­sin­de sabit bir ipe fo­toğ­raf çek­mek için çık­mış­ken 20 metre yük­sek­lik­ten düş­tüm. Bu sı­ra­da kaya tır­ma­nı­şı yap­ma­dı­ğı­mın ve kendi gü­ven­li­ği­mi ken­di­min sağ­la­dı­ğı­nın al­tı­nı çiz­mek is­te­rim. 
Dü­şü­şü­mün tek ve tam so­rum­lu­su benim. Ka­ya­da kul­la­nı­lan ekip­ma­nın hiç bir ku­su­ru yok­tur, bu ka­ya­da kul­la­nı­lan ekip­man son de­re­ce ka­li­te­li, pro­fes­yo­nel ve sağ­lık­lı­dır. 
Kaza son­ra­sın­da ya­nım­da be­nim­le bu­lu­nan ar­ka­daş­lar hemen yar­dım ça­ğır­dı­lar ve yar­dım ekip­le­ri vakit ge­çir­me­den olay ye­ri­ne ulaş­tı. 
En iyi şart­lar­da Datça Has­ta­ne­si'ne gö­tü­rül­düm ve bu­ra­da­ki tet­kik­ler ne­ti­ce­sin­de Mar­ma­ris Dev­let Has­ta­ne­si'ne sevk edil­dim. Sağ­lık du­ru­mun MR çe­kil­me­si­ni ge­rek­ti­ri­yor­du bu se­bep­le ilk ola­rak Aydın Has­ta­ne­si­ne ora­dan da 16 Nisan ta­ri­hin­de Fran­sa'ya nak­le­dil­dim. Ayak­la­rım­dan bir ame­li­yat ge­çir­dim ve artık ha­ya­ti teh­li­ke­den çok uza­ğım. 
20 se­ne­dir çe­şit­li spon­sor­luk­lar­la pro­fes­yo­nel ola­rak kaya tır­ma­nı­şı ya­pı­yo­rum, çok tec­rü­be­li bir tır­ma­nış­çı­yım, emin olun ki Datça'da kul­la­nı­lan ekip­man­lar bu ka­za­da en ufak bir rol oy­na­ma­mış­tır. 
Ak­si­ne bu ekip­man­lar son de­re­ce ka­li­te­li ve da­ya­nık­lı­dır. En kısa za­man­da ye­ni­den tır­ma­nı­şı­na baş­la­ya­bi­le­ce­ğim ve uma­rım en yakın za­man­da tek­rar Tür­ki­ye'ye tır­man­mak için ge­le­ce­ğim. 
İlçe­mi­zin ka­ya­la­rı muh­te­şem ve bu bölge kısa zaman için­de tu­riz­min ge­liş­me­si için çok büyük bir po­tan­si­yel ba­rın­dı­rı­yor. 
Ya­şa­dı­ğım ka­za­ya rağ­men Av­ru­pa'daki çe­şit­li tır­ma­nış der­gi­le­rin­de Datça üze­ri­ne rö­por­taj­lar ya­yın­la­ya­ca­ğız.Kur­tar­mam­da ve has­ta­ne­ye ulaş­mam­da yar­dı­mı geçen her­ke­se özel­lik­le de Datça am­bu­lans eki­bi­ne, Efram ve AKUT grup­la­rı­na son­suz te­şek­kür­le­ri­mi ile­ti­rim” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!