Muğla
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

GELECEĞİN USTALARI İÇİN BELGE ALDILAR

0
GELECEĞİN USTALARI İÇİN BELGE ALDILAR

 

İlçemizde usta öğreticilik iş pedogojisi kursuna katılan kusiyerler kurslarını tamamlayarak, Şehit Ersoy Yorulmaz METEM Müdürlüğü'nde gerçekleşen törende usta öğreticilik belgelerini aldılar. Belgelerini alan esnaflar bundan böyle yanlarında eleman çalıştırarak geleceğin ustalarını yetiştirebilecekler.

Her meslek dalında verilen eğitimlerin ardından, İlçemiz esnaflarını mağdur eden ve zor durumda bırakan usta öğreticilik belgesi artık ilçemizde açılan kursların sonunda verilmeye başlandı. Mesleki eğitim çalışmaları sonucunda usta öğretici belgesi almaya hak kazananlar belgeleri alarak bundan sonra yanlarında elemanlar çalıştırarak gelecek nesile geleceğin ustalarını yetiştirebilecekler.

Şehit Ersoy Yorulmaz METEM Müdürlüğü'nde gerçekleşen törene Kaymakam Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Şener Tokcan, Esnaf Odası Başkanı Cemal Demirtaş, ticaret odası yetkilileri ile çok sayıda müdür ve öğretmen katıldı.

Törende konuşan ve bugünün tarihi bir gün olduğunu belirten Kaymakam Hamdi Üncü, “Göreve geldiğimden beri eksikliğini hissettiğimiz gerçektende esnafımızı mağdur eden usta öğreticilik belgesini verme imkanımız olmamasıydı. Bugün buraya kurulan mesleki ve teknik eğitim merkezi sayesinde esnafımıza artık belgelerini verme hakkını elde ettik. Onları büyük bir mağduriyetten kurtardık. Datça adına sevinçliyim. Bu belge ile artık esnafımız yanlarında eleman çalıştırma hakkı elde ediyorlar” dedi.

Datça’da bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını herkesten çok yaşadığını dile getiren İlçemiz Milli Eğitim Müdüresi Nuray Kabaş, “Bundan 7 yıl önce bu çalışmaları başlattığımız zaman çok zor şartlarda başladık. Karşı gelenler ile başladık destekleyenler ile başladık. Şehit Ersoy Meslek Lisesi bundan sonra hem normal eğitim verecek hem de bu tür kurslar var eğitimler için hizmet vermeye devam edecek. Bu ilk yılımız bir takım eksikliklerimiz var. Okulumuza atölye yapmamız gerekiyor. Bu konuda bize büyük katkılar veren sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kursların içeri, amacı ve öneminin çok büyük olduğunu ifade eden kursiyerlerden Bircan Usta Ünsal, “ Bu kurslardan mezun olan meslek sahibi arkadaşlarımızın her biri kendi alanlarında daha bilinçli ve daha kaliteli ve daha iyi hizmetler sunup bununla sınırlı kalmayıp aynı şekilde kendilerinden sonra gelecek olan nesilleri aynı iş eğitimini vererek kaliteli elemanlar yetiştireceklerdir. Bana göre meslek sahibi olan ya da olmayan bayanların bu meslek kursları çok faydalıdır. Her kadının eğitim ve öğrenimi çok önemlidir. Bu tür kursların daha çok yaygınlaşmasını saplayarak tüm işsiz bayanlarımızın meslek sahibi olması gerekiyor. Tüm kurs arkadaşlarım ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!