Muğla
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

HAVACILARDAN GERİ DÖNÜŞÜM HAREKÂTI

0
İlçe­miz Hava Radar Mev­zii Ko­mu­tan­lı­ğı atık pil ve geri dö­nü­şü­mün öne­mi­ni be­lirt­mek için İlçe­miz­de bazı nok­ta­la­ra geri dö­nü­şüm ku­tu­la­rı bı­rak­tı.

İlçe­miz Hava Radar Mev­zii Ko­mu­tan­lı­ğın­da ya­pı­lan bir açık­la­ma­ya göre Çevre bi­lin­ci ve du­yar­lı­lık ko­nu­sun­da çev­re­ye zarar veren mad­de­le­ri top­lan­ma­sı için Geri dö­nü­şü­mün önem­li ol­du­ğu be­lir­til­di.?

Komutan­lık­tan ya­pı­lan bir açık­la­ma­da:”Datça il­çe­sin­de ya­şa­yan Ha­va­cı­lar Tür­ki­ye'de atık pil­le­rin top­lan­ma­sı ko­nu­sun­da yet­ki­li olan Ta­şı­na­bi­lir Pil Üre­ti­ci­le­ri ve İtha­lat­çı­la­rı Der­ne­ği ta­ra­fın­dan ya­pı­lan, " Geçen yıl sa­de­ce 555 ton atık pil top­la­ya­bil­dik. 474 be­le­di­yey­le ça­lı­şı­yo­ruz. Bu be­le­di­ye­le­rin büyük bir kıs­mın­da top­la­ma ku­tu­la­rı ve afiş ma­ter­yal­le­ri­miz var. 

Ma­ale­sef ku­tu­la­rı­nı içine pil düş­mü­yor. İnsan­lar ge­tir­mi­yor" şek­lin­de yap­tı­ğı çağ­rı­ya du­yar­sız kal­ma­dı.Datça Hava Radar Mevzi Ko­mu­tan­lı­ğı ve Hava Loj­man­la­rı­nın çe­şit­li yer­le­ri­ne yer­leş­ti­ri­len atık pil top­la­ma ku­tu­la­rı ara­cı­lı­ğı ile 50 kg atık pil top­lan­dı. 
Ay­rı­ca TESUD'a daha önce bir

­lik­ten top­la­na­rak tes­lim edi­len 150 litre atık yağın ya­nın­da Datça Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan ya­pı­lan kam­pan­ya­ya des­tek ver­mek ama­cıy­la loj­man­lar böl­ge­si­ne de atık yağ top­la­ma is­tas­yo­nu ku­ru­la­rak loj­man sa­kin­le­rin­den atık yağ­lar top­lan­ma­ya baş­lan­dı.”

Daha temiz bir Datça için de­ği­şi­me sen de katıl.
“Datça Gar­ni­zon Ko­mu­tan­lı­ğı ta­ra­fın­dan; Atık yağ­la­rın ve pil­le­rin çöp­ler va­sı­ta­sıy­la top­ra­ğa ka­rış­ma­sı, de­niz­le­re ve ka­na­li­zas­yon­la­ra atıl­ma­sı du­ru­mun­da içer­dik­le­ri kim­ya­sal mad­de­ler çev­re­nin kir­len­me­si­ne yol aç­tı­ğın­dan, eko sis­tem ve çev­re­nin ko­run­ma­sı­na 

küçük de olsa kat­kı­da bu­lu­nul­ma­sı ama­cıy­la bu et­kin­lik dü­zen­len­miş­tir. 

Ay­rı­ca pil­ler içer­dik­le­ri me­tal­ler­den do­la­yı evsel çöp­le­re atıl­ma­ya­cak kadar de­ğer­li olup, özel­lik­le kı­zart­ma iş­lem­le­rin­den sonra olu­şan kı­zart­ma­lık bit­ki­sel atık yağ­lar de­ğer­len­dir­me­ye tabi tu­tul­du­ğun­da çevre dostu yakıt 

olan bi­yo­elekt­rik yakıt elde edi­le­rek eko­no­mi­ye katkı sağ­la­na­bil­mek­te­dir. 

Geri ka­za­nım yo­luy­la doğal kay­nak­la­rın ve­rim­li kul­la­nı­mı­nı ar­tı­rıl­ma­sı ama­cıy­la ya­pı­lan et­kin­li­ğin il­çe­miz hal­kı­nın bi­linç dü­ze­yi­nin yük­sel­me­si için örnek ol­ma­sı bek­len­ti­siy­le et­kin­li­ğe katkı sağ­la­ya­rak çev­re­ye du­yar­lı­lık­la­rı­nı gös­te­ren ve gös­te­recek olan tüm ilçe hal­kı­na da ver­dik­le­ri des­tek­ten do­la­yı te­şek­kür ede­riz. 

Datça'nın temiz de­ni­zi ile anıl­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz.” açık­la­ma­sı ya­pıl­dı.”Şek­lin­de açık­la­ma­lar­da bu­lu­nul­du.?Bu kap­sam­da top­la­nan pil­ler nay­lon torba, kar­ton kutu yada ka­va­noz­lar­da bi­rik­ti­ri­le­rek sü­per­mar­ket­ler­de, okul­lar­da ve be­le­di­ye­le­rin be­lir­le­di­ği top­la­ma mer­kez­le­rin­de bu­lu­nan atık pil ku­tu­la­rı­na atı­la­bi­lir.As­ker­le­re ve cev­re­de bazı va­tan­daş­la­ra geri dö­nü­şü­mün öne­mi­ni arz et­ti­recek bu uy­gu­la­ma kap­sa­mın­da hal­kın du­yar­lı dav­ra­na­ca­ğı­nı be­lirt­ti­ler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!