LAÇİNNN
kalp ucu datça
Muğla
23 Eylül, 2025, Salı
  • DOLAR
    41.44
  • EURO
    48.95
  • ALTIN
    5000.1
  • BIST
    11.468
  • BTC
    112732.52$

Harçlığıyla 20 Civciv alan Lidya'nın 65 Tavuğu oldu

Harçlığıyla 20 Civciv alan Lidya'nın 65 Tavuğu oldu
Sebiha ARSLAN :Datça'da yaşayan ilkokul öğrencisi Lidya İlhan kendisine verilen harçlıkla 20 civciv aldı. Organik yumurtayı çok sevdiğini söyleyen, 9 Yaşındaki Lidya'nın şuan yumurtlayan 65 civarı tavuğu var.

Pan­de­mi' den do­la­yı, okul­la­rın ka­pa­lı ol­ma­sın­dan sı­kı­lan Lidya İlhan, ken­di­ne yeni bir hobi ve iş edin­di. Lidya ta­vuk­çu­lu­ğa baş­la­ma ne­de­ni­nin or­ga­nik yu­mur­ta­yı çok sev­me­si ve doğal or­ga­nik              
yumur­ta­yı kendi üret­mek is­te­me­si.  Bir ta­nı­dı­ğı­nın yıl­ba­şı için ver­di­ği harç­lık­la, 20 adet civ­civ alan Lidya' nın şuan 65 ci­va­rı yu­murt­la­yan ta­vu­ğu var.
Datça mer­kez­de ya­şa­yan Lidya, Kız­lan ma­hal­le­sin­de bu­lu­nan eski ev­le­ri­nin bah­çe­si­ne her gün gi­de­rek ta­vuk­la­rı­nın kar­nı­nı do­yu­rup, on­la­rı se­ve­rek vakit ge­çi­ri­yor. Or­ga­nik yu­mur­ta­la­rı­nın ta­dı­nı çı­kar­tır­ken fazla gelen yu­mur­ta­la­rı da satan Lidya, ''pan­de­mi son­ra­sı okul harç­lı­ğı­mı bi­rik­ti­ri­yo­rum. Ben yem verip bes­li­yo­rum on­lar­da beni çok se­vi­yor­lar. Yem ve­rin­ce bana sev­gi­le­ri­ni daha çok gös­te­ri­yor­lar. Ben bu ta­vuk­la­rı çok se­vi­yo­rum. Do­ğu­kan abim, canlı ders­le­rim ve kurs­la­rım ol­ma­dı­ğı za­man­lar beni bu­ra­ya ge­ti­rip ta­vuk­la­ra bak­tı­rı­yor. Yem ver­mek ve ta­vuk­lar­la oy­na­mak çok eğ­len­ce­li. Nizam amcam bana yıl­ba­şı harç­lı­ğı ver­miş­ti. Bizde ne ya­pa­lım diye dü­şü­nür­ken civ­civ al­ma­ya karar ver­dik. Hay­van­la­rı çok sev­di­ğim için, çok se­vin­dim. Ko­ra­na vi­rüs­ten do­la­yı oku­lum ol­ma­dı­ğı ve ar­ka­daş­la­rım­la gö­rü­şe­me­di­ğim için hobi bul­ma­ya kara ver­dim. Ta­vuk­la­ra bak­mak ,on­la­rı sev­mek vakit ge­çir­mek çok eğ­len­ce­li .Do­ğu­kan abiye ve bana bu pa­ra­yı veren Nizam am­ca­ma te­şek­kür edi­yo­rum . Ben in­san­la­rın doğal bes­len­me­si­ni is­ti­yo­rum. Mar­ket­ten satın al­dık­la­rı ürün­le­ri çok tü­ket­me­me­le­ri­ni is­ti­yo­rum. Yu­mur­ta­lar­dan civ­civ de çı­kart­ma­yı dü­şü­nü­yo­rum ne­sil­den ne­si­le yani.
Lidya'nın an­ne­si Özlem Ha­rıp­çı ise yap­tı­ğı açık­la­ma­da ''Lidya hay­van­la­rı çok se­vi­yor uzak­tan eği­tim­de baş­la­yın­ca evde çok sı­kıl­dı ve ona bir hobi olsun diye harç­lık­la­rıy­la 20 civ­civ­le baş­la­dık. Şu­an­da 55 - 60 ci­va­rı. Her gün bu­ra­ya dü­zen­li ola­rak ge­li­yor. Do­ğu­kan abi­siy­le be­ra­ber civ­civ­le­rin ba­kı­mı­nı üs­le­ni­yor. Bu ha­lin­den de çok mutlu. İnşal­lah de­va­mı­nı ge­ti­rir diye dü­şü­nü­yo­ruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!