Muğla
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

KURA’DAN İSMİ ÇIKAN BİLE ÜZÜLDÜ !

0
KURA’DAN İSMİ ÇIKAN BİLE ÜZÜLDÜ !

     Datça’da her yaz sezonunda açılan el emeği göz nuru el sanatları pazarı tezgah kuraları dün belediyede çekildi. Tezgahlar için 77 katılım sağlanırken, 5 engelli vatandaş kuraya dahil edilmedi. Kalan 72 kişiden 49 kişi sevinirken 23 kişi üzüldü.

    Kurada isimleri çıkmayanlar için belediye olarak bir çözüm bulacaklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar, “Önce herkes bir şansını denesin kurasını çeksin. Kurada çıkmayan arkadaşlarımız için Belediye Encümeni’nde konuyu tekrar görüşeceğiz. Sizleri mağdur etmeyeceğiz” dedi.

    Datça’da yaşayanların bir kış boyunca hazırladıkları el sanatları eşyalarını pazarladıkları el sanatları pazarı tezgah kuraları çekildi. Toplamda 77 kişinin katıldığı kurada 5 engelli vatandaş kuraya dahil edilmeden yer verildi. Kalan 72 kişiden 49 kişi kuradan çıkarken 23 kişinin ismi ise kurada yer almadı. Kurada isimleri çıkmayan vatandaşlar hakkında vatandaşları mağdur etmemek için bir çözüm bulacaklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar, “ Bu sene farklı bir yöntem izledik. Yıllardır tezgah açanların haricinde yeni gelen talepler doğrultusunda geçmişteki ve şimdiki herkes için şansını denesin dedik ve kuraya tabii tuttuk. Kurada çıkmayanlara gelecek olursak, Encümende Başkan yardımcımız ve zabıta arkadaşlarımız ile oturup neler yapabiliriz bunu konuşacağız. Sizleri mağdur etmemek adına ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” dedi.

     Kura öncesi söz alan ve sertifika konusunu gündeme getiren esnaflardan Hasan Erden, “ Belediye’nin açmış olduğu kurslara katıldım. 2,5 ay kursa geldim ve sertifikamı aldım. Eski arkadaşlarında sertifikası var. Peki bu sertifikanın hiç mi önemi yok. Diğer arkadaşlara bir şey demiyorum. Ama bu sertifika alanlara öncelik tanınması gerek” dedi.

     Tezgah sayısından fazla başvuru olmasına ilişkin görüşlerini bildiren bir diğer esnaf Aziz Güneş ise, “Emin olun olay çok basit. Ben 21 yıldır burada tezgah açıyorum. Burada 50-55 kişiyiz. Sonradan gelen arkadaşlarımızda açsın kesinlikle açmasın demiyorum. Devamlı açan o 50 kişi açsınlar, sonradan yeni gelenlerde tezgahların devamına açsınlar” diye konuştu.

     Kuraların çekiminden sonra isimleri belli olan esnaflar, tezgah sırası kurası çekti. Encümen kararına göre tezgahlar 1 Haziran 2014 – 15 Ekim 2014 tarihleri arasında saat: 19.30 – 00.30 saatleri arasında açık kalacağı bildirildi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!