LAÇİNNN
Muğla
06 Mart, 2026, Cuma
  • DOLAR
    44.07
  • EURO
    51.22
  • ALTIN
    7256.6
  • BIST
    13.079
  • BTC
    70406.567$

“KİMLERİN YETKİSİ, BİLGİSİ VE İZİNİ VAR ? ”

0
“KİMLERİN YETKİSİ, BİLGİSİ VE İZİNİ VAR ? ”

     Özbel’de Aydem’e ait trafoya kurulduğu iddia edilen baz istasyonunun ardından mahalle sakinleri öncelikle Datça Kaymakamlığı ve Belediyesine daha sonrada Muğla Büyükşehir Belediyesi, İzmir İnsan Hakları ve İletişim Teknolojileri Müdürlüğü’ne yazılı dilekçe ve imza toplayarak başvurduklarını belirttiler.

      Yapılan başvuruların sonuç getirmediğini ifade eden mahalle halkı, kurulduğu iddia edilen baz istasyonu sorumlularını göreve davet edip gerekeni yapmaları gerektiğini ifade ettiler.

      Sistemin trafoya kurulduğu ilk gününde Datça Belediyesi’ne başvuran mahalle sakinleri, Belediye tarafından konu hakkında herhangi bir izin ve bilgilerinin olmadığını, belediye avukatının konu ile derhal ilgileneceklerini söylediler.

      İlçemiz Özbel Mevkiinde Aydem’e ait trafoya mahalle sakinleri tarafından gizli baz istasyonu kurulduğu iddiasında bulunulmasının ardından mahalle halkı tarafından dilekçe ve imzalara toplanarak Datça Kaymakamlığı ve Belediyesine daha sonrada Muğla Büyükşehir Belediyesi, İzmir İnsan Hakları ve İletişim Teknolojileri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduklarını söylediler.

      Daha ilk günden belediyeye başvuruda bulunduklarını dile getiren mahalle sakinleri, belediyenin kendilerine konu hakkında bilgilerinin olmadığı avukatlarının konu ile ilgili derhal ilgileneceklerini söylemesine rağmen günlerdir kimsenin konu ile ilgilenmediğini söylediler. Kurulan sistemin inceleme yapılmadan apar topar konulduğunu ifade eden mahalleli, “Daha sistem kurulmadan Aydem duvara saat koydu ve güçlendirme yaptıklarını söylediler. Daha sonra da baz istasyonu kuruldu. Bir takım yetkililer haberlerini olmadığını söylüyor. Peki bunun yapımında kimlerin yetkisi ve izni var” dediler.

      Baz istasyonunun kurulduğu çevredeki evlerde yaşayan vatandaşların özellikle geceleri sesten rahatsız olduklarını dile getirdiler. İletişim Teknoloji Müdürlüğündeki verilere göre 15 metre uzaklık şartının olduğunu ama bu şartların yerine getirilmediğini de ifade ettiler.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!