Muğla
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

MİNİK İDARECİLER KONUŞTU, BÜYÜKLER DİNLEDİ

0
MİNİK İDARECİLER KONUŞTU, BÜYÜKLER DİNLEDİ

      23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İlçemiz okullarında eğitim gören öğrenciler 1 günlük makam koltuklarına oturarak dilek ve isteklerini belirttiler. Kaymakamlık, Garnizon, Belediye ve Emniyet Müdürlüğü makam koltuklarına oturan öğrenciler İlçemizdeki sorunları dile getirip bu sorunlar hakkında emirler verdiler.

     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. Yılı etkinlikleri kapsamında İlçemizde öğrenimleri sürdüren öğrenciler, 1 günlük makam koltuklarına oturarak dilek ve isteklerde bulundular. İlk ziyaretlerini Kaymakamlığa yapan öğrenciler, Kaymakam Hamdi Üncü’yü makamında ziyaret ettiler. Kaymakamlık koltuğuna oturan Yılmazlar Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Ceren Yeşilyurt, Belediye Başkanını arayarak sahillerin temizlenmesini ve başıboş gezen köpekler konusunda barınak yapılması önerisinde bulundu. Öğrencinin bu talebinin ardından çok doğru bir tespitte bulunulduğunu ifade eden Kaymakam Üncü, “Başıboş gezen sahipli sahipsiz hayvanların kayıt altına alınması gerekiyor. Sahipli hayvanlarda sokağa bırakılıyor. Veterinerlerin tebliğ edilmesi için sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi lazım” dedi.

      Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu 2-E sınıfı öğrencilerinden Özgü Kamsız ise okullara hobi alanları, organik tarıma belediyeden öncülük, en fazla 3 katlı binalar, parkların arttırılması, Çevrenin ve denizlerin temiz tutulması konusunda öneri ve taleplerde bulundu. Minik başkan konularla ilgili Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan’ın yanısıra Belediye Başkan Yardımcıları Gürsel Uçar ve Metin Uysal’dan da bilgiler aldı. Minik Başkana Şener Tokcan tarafından bir satranç takımı armağan edildi. Ziyaretin sonunda Şener Tokcan minik başkana, “Bundan sonra birlikte çalışalım. Gel bana yardımcı ol” dedi. 

      Garnizon Komutanlığını ziyaret eden Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Ortaokulu 4-B sınıfı öğrencilerinden Gamze Göbüt ve Güray Çilingir, Garnizon Komutanı Erdal Maviş’i makamında ziyaret ederek koltuğa oturdular. Garnizon Komutanına “Komutanlık nasıl bir duygu” sorusunu soran öğrencilere cevap veren Albay Erdal Maviş, “ Komutanların sorumlulukları çok fazla. Yer yüzünde trafik polislerinin yaptığı işi biz havada yapıyoruz. Cihaz ve antenlerimiz ile havada uçakların çarpışmaması için çalışıyoruz” dedi. Daha sonra öğrencilere hediyeler veren Garnizon Komutanı Erdal Maviş, ayrıca sınıf öğrencileri içinde kitaplar hediye etti. Öğrenciler tarafından da hazırlanan Türkiye haritası üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün gittiği yerleri resimlendiren öğrenciler, bu haritayı Maviş’e hediye ettiler.

        Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Yılmazlar İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Açelya Kara Emniyet Müdürü’nün koltuğuna oturarak telsizle emniyet personeline son durum nedir diye sordu. Ayrıca Açelya Kara büyüdüğünde meslek olarak polisliği seçeceğini söyledi. Emniyet Müdürü Mustafa Memiş’te “Bugünün küçükleri yarının büyükleri” diyerek makam koltuğuna oturan öğrenciye çiçek verdi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!