MÜHENDİSLER SUSMAYACAK!
İnşaat Mühendisleri Odası Datça Temsilcisi Levent Özberk, Marmara depreminin yıldönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Özberk açıklamasında, 17 Ağustos 1999 depreminin 15. yıldönümünde İzmit’te olacaklarını belirterek, “1999 Marmara, 2011 Van depremi ve irili-ufaklı yer hareketleri, depremi toplumsal travma haline getirdi. Toplumsal travmayı atlatmak ancak güvenli ve sağlıklı yapı üretimini sağlamakla başarılacaktır. Deprem ülkemizin bir gerçeğidir. Bu gerçek aynı zamanda kaçak ve sağlıksız yapılaşmaya ve mühendislik hizmeti almadan gerçekleştirilen yapı üretimi sorununa işaret etmektedir” dedi..
Van ve Marmara’da meydana gelen büyük depremlerden yeterince ders alınmadığını dikkat çeken Özberk , “Korkarız ki Van depreminden alınmayan dersler de bir başka depremde karşımıza çıkacak. Son yüzyılda Anadolu coğrafyasında meydana gelen depremlerde yüzbini aşkın insan hayatını kaybetmiştir. İnşaat mühendisliği, her zeminde ve her şart altında güvenli ve sağlıklı yapı üretebilen bir bilim dalıdır. İşlevsel ve eksiksiz yapı denetimi güvenli ve yaşanabilir yapı üretimini gerçekleştirmenin biricik yoludur.
Deprem tehlikesi yapı üretiminde köklü değişiklikler yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Oysa siyasi iktidarın bu yöndeki değişiklikleri Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini göz ardı etmekte, aksine mühendislik mesleğinin önemini azaltmaktadır. Yapı üretim süreci yapılan son değişikliklerle Meslek Odalarının devre dışı bırakılmasıyla birlikte denetimsizliğe mahkûm edilmiştir. İnşaat Mühendisleri Odası, güvenli ve sağlıklı yapılaşma konusundaki kararlığını sürdürecektir”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- YİĞİT USLU’DAN VAN MAÇI ÖNCESİ DATÇA’YA ÇAĞRI: “ŞİMDİ DATÇA’NIN GÜCÜNÜ TRİBÜNE TAŞIMA ZAMANI”
- MHP MUĞLA İL BAŞKANI EMRAH OLTULU’DAN DATÇA’YA DESTEK ZİYARETİ: “SEÇİLMİŞ TEMSİLCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”
- DATÇA’DA ÇOCUKLAR DENİZ ÇAYIRLARINI YAKINDAN KEŞFEDECEK
- DATÇA’DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLIYOR: 2 BİN 917 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPACAK
- AK PARTİ MUĞLA İL BAŞKANI GÜNGÖR’ÜN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERDİ: TEPKİ ÇEKEN ÖZELLEŞTİRMELER GERİ ÇEKİLDİ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.