Muğla
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

YABAN HAYATI DA İHALELİK OLDU

0
Geç­ti­ği­miz gün­ler­de İlçe­miz ga­ze­te­le­rin­de be­lir­ti­len ilana göre İli­miz­de dahil 4 ilde ya­ba­ni hay­van av­la­rı için ihale ve­ri­le­ce­ği be­lir­til­di.

Doğal alan­lar ve ya­ba­ni alan­lar av ve av­cı­lık doğa spor­la­rı adına a-şırı ço­ğa­lım se­be­bi adın­da ya­ba­ni hay­van­la­rın av­la­tıl­ma­sı bar­da­ğı ta­şı­ran son damla oldu.

Pa­ra­yı Veren Av­la­ya­cak
Doğa Ko­ru­ma ve Milli Park­lar Genel Mü­dür­lü­ğü'ne bağlı 

bölge mü­dür­lük­le­rin­ce ya­pı­la­cak ihe­le­ler so­nu­cu Tür­ki­ye'nin bir­çok ilin­de 15 ayı, 109 yaban ke­çi­si, 4 çen­gel boy­nuz­lu dağ ke­çi­si av­la­na­cak.

Bir­çok iha­le­de ise av­la­na­cak ya­ba­ni hay­van sa­yı­sı be­lir­til­me­di. Orman ve Su İşleri Ba­kan­lı­ğı Doğa Ko­ru­ma ve Milli Park­lar Genel Mü­dür­lü­ğü'ne bağlı bölge mü­dür­lük­le­ri ta­ra­fın­dan Tür­ki­ye'nin bir­çok ilin­de 'Av Tu­riz­mi' adı al­tın­da çe­şit­li yaban hay­van­la­rı­nın av­lan­ma­sı için ihale ilan­la­rı ya­yım­lan­dı. 

İha­le­le­ri ka­za­nan ki­şi­ler para kar­şı­lı­ğın­da ayı, yaban ke­çi­si, yaban ko­yu­nu, çen­gel boy­nuz­lu dağ ke­çi­si, kızıl geyik, cey­lan ve melez yaban ke­çi­si av­la­ya­cak. Ba­zı­la­rı ya­pı­lan ve ba­zı­la­rı da ya­pı­la­cak iha­le­ler­de be­lir­ti­len ra­kam­la­ra göre 15 ayı, 109 yaban ke­çi­si, 4 çen­gel boy­nuz­lu dağ ke­çi­si av­la­na­cak. Ancak ihale du­yu­ru­la­rı­na göre 21 ilde av­la­na­cak yaban ke­çi­si, yaban ko­yu­nu, çen­gel boy­nuz­lu dağ ke­çi­si, kızıl geyik, cey­lan ve melez yaban ke­çi­si sa­yı­sı be­lir­til­me­di.4 ilde 15 ayı yok edi­lecek
İki ayrı bölge mü­dür­lü­ğün­ce ya­pı­lan iha­le­ler­le 4 ilde top­lam 15 ayı av­lan­ma­sı için ihale edil­di. 10'uncu Bölge Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan Sinop ve Zon­gul­dak'ta 20 Nisan günü 8 ayı için her biri KDV hariç 10 bin TL mu­ham­men bedel üze­rin­den ya­pı­lan iha­le­ler­de, 1 Ma­yıs-15 Ara­lık 2015 ta­rih­le­ri ara­sın­da be­lir­ti­len or­man­lık alan­lar­da iha­le­yi alan ki­şi­le­re ayı­la­rı av­la­ma hakkı ve­ril­di. Av­la­na­cak ayı sa­yı­sı, Sinop'a bağlı Ayan­cık Orman İşlet­me Mü­dür­lü­ğü sı­nır­la­rın­da 1, Tür­ke­li Orman İşlet­me Mü­dür­lü­ğü sı­nır­la­rın­da 2 ola­rak be­lir­len­di. Kas­ta­mo­nu'da ise Ağlı, Bal­lı­dağ, Çöme, De­re­yay­la ve Ki­raz­da­ğı dev­let av­lak­la­rın­da 1'er olmak üzere top­lam 5 ayı av­la­na­cak. 

12'nci Bölge Mü­dür­lü­ğü'nce ise 13 Nisan ta­ri­hin­de­ki iha­le­ler­le Art­vin'de 6 ayı, Gi­re­sun'da ise 1 ayı av­lan­ma­sı için ihale edil­di.

En çok yaban ke­çi­si vu­ru­la­cak
7'nci Bölge Mü­dür­lü­ğü'nün 14 Mayıs 2015 Per­şem­be günü bölge mü­dür­lü­ğü bi­na­sın­da ya­pı­la­cak iha­le­sin­de Mer­sin'de 33, Kay­se­ri'de 6, Hatay'da 2, Niğde'de 12, Adana'da 17 olmak üzere top­lam 70 yaban ke­çi­si av iha­le­si ya­pı­la­cak. 4'üncü Bölge Mü­dür­lü­ğü ise Muğla'nın Datça ve Köy­ce­ğiz il­çe­le­rin­de 8 Mayıs'taki üç ayrı iha­le­de top­lam 24 yaban ke­çi­si­nin av­lan­ma­sı­na izin ve­recek Datça'daki 4 yaban ke­çi­si, her biri 5 bin 500 TL'den, Köy­ce­ğiz'deki 20 yaban ke­çi­siy­se her biri 6 bin TL mu­ham­men bedel üze­rin­den ihale edi­lecek. 

13'üncü Bölge Mü­dür­lü­ğü'nce Er­zu­rum ve Er­zin­can'da 12 yaban ke­çi­si ve 4 çen­gel boy­nuz­lu dağ ke­çi­si­nin av iha­le­si 11 Mayıs günü ya­pı­la­cak.Sivas Şube Mü­dür­lü­ğü'nce ise Div­ri­ği'de 3 yaban ke­çi­si için her biri 6 bin 500 TL'den av iha­le­si, 28 Mayıs'ta ger­çek­le­şecek.
 
Bir­çok ilde sayı be­lir­til­me­di
12'nci Bölge Mü­dür­lü­ğü'nce sa­yı­la­rı be­lir­til­me­yen, Gi­re­sun'da yaban ke­çi­si, Rize'de ise çen­gel boy­nuz­lu dağ ke­çi­si av iha­le­le­ri 15 Ha­zi­ran'da ya­pı­la­cak. Art­vin'de de sa­yı­sı be­lir­til­me­yen yaban ke­çi­si ve çen­gel boy­nuz­lu dağ ke­çi­le­ri için 16 Mayıs'ta ihale dü­zen­le­necek.8'inci Bölge Mü­dür­lü­ğü'nün du­yu­ru­sun­da Konya ve Ka­ra­man il­le­rin­de sa­yı­la­rı be­lir­til­me­yen yaban ke­çi­si ve yaban ko­yu­nu­na iliş­kin iha­le­le­rin 25 Mayıs'ta ya­pı­la­ca­ğı be­lir­til­di.An­tal­ya, Is­par­ta ve Bur­dur'u kap­sa­yan 6'ncı Bölge Mü­dür­lü­ğü'nde ise bu yıl av­la­na­cak yaban ke­çi­si sa­yı­sı­nın 21 Mayıs günü Bur­dur Orman İşlet­me Mü­dür­lü­ğü'ndeki top­lan­tı­da be­lir­le­ne­ce­ği du­yu­rul­du.15'inci Bölge Mü­dür­lü­ğü'nce 28 Mayıs'ta sa­yı­la­rı be­lir­til­me­yen yaban ke­çi­le­ri­nin Tun­ce­li ve Sivas için av iha­le­le­ri ya­pı­la­cak. Şan­lı­ur­fa'da ise cey­lan­lar ihale edi­lecek. 
Adı­ya­man'da da yaban ke­çi­si ve melez yaban ke­çi­si iha­le­le­ri ya­pı­la­cak. 5'inci Bölge Mü­dür­lü­ğü Af­yon­ka­ra­hi­sar, Es­ki­şe­hir ve De­niz­li şube mü­dür­lük­le­rin­de ihale tarih ve sa­at­le­ri­ni açık­la­dı, ancak du­yu­ru­da hangi yaban hay­van­la­rı ol­du­ğu ve sayı be­lir­til­me­di
.
4 ilde kızıl geyik
Top­lam 8 ayı­nın av­la­na­ca­ğı 10'uncu Bölge Mü­dür­lü­ğü sı­nır­la­rın­da­ki Sinop ve Kas­ta­mo­nu il­le­rin­de Ha­zi­ran ayın­da ya­pı­la­cak iha­le­ler­le de sa­yı­la­rı be­lir­til­me­yen kızıl ge­yik­ler doğal ha­ya­tın­dan ko­pa­rı­la­cak. Aynı şe­kil­de 9'uncu Bölge Mü­dür­lü­ğü 3 Ha­zi­ran'da sa­yı­la­rı be­lir­til­me­yen Ana­do­lu yaban ko­yu­nu ve kızıl ge­yik­ler için, 4 Ha­zi­ran'da da Bolu'da sa­yı­sı be­lir­til­me­yen kızıl ge­yik­ler için ihale ya­pı­la­cak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!