"ADRESE TESLİM” KADRO MU, GÖZ GÖRE GÖRE TORPİL Mİ?

Sebiha ARSLAN: Bu taşın altından da Datça Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İlke Curacı çıktı! DATÇA BELEDİYESİ’NDE VETERİNER SKANDALI! Geçtiğimiz günlerde, Datça’da yaban eşeklerine yönelik vahşi uygulamalar, yalnızca hayvan haklarını değil, belediyedeki kadrolaşma düzenini de tartışmaya açtı. Hamile bir eşeğe anestezi uygulayan, doğaya salınması gereken hayvanları acımasızca toplayan belediye veterineriyle ilgili tepkiler çığ gibi büyüyor. Ancak asıl mesele, bu veterinerin o koltuğa nasıl ve kimler tarafından oturtulduğu.-Ve bu taşın altından, Datça Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İlke Çuracı’nın adı çıkıyor.
ŞARTNAMEYE GİZLENEN TORPİL MADDESİ
Datça Belediyesi, Nisan ayında veteriner alımı için ilana çıktı. Şartlar arasında iki madde dikkat çekti:
- Adayın Datça ilçe sınırları içinde ikamet etmesi
- Kamu hizmetlerinde en az 5 yıl çalışmış olması
İkinci madde, adeta bir kişiye özel yazılmış gibiydi. Çünkü:
- 2023’teki alımda bu şart yoktu.
- Aynı dönemde başka belediyeler bu şartı aramadı.
- Başvuran iki kişiden yalnızca Marmaris’ten gelen aday bu şartı sağlıyordu.
Sonuç: Datça’dan başvuran aday elendi, Marmaris’ten gelen aday göreve alındı. Bu tablo, “adrese teslim kadro” iddialarını güçlendirdi. Kamuya torpille yerleşmenin, artık ilan metinlerine madde eklenerek meşrulaştırıldığı bir döneme mi girdik?
VETERİNERİN İKAMETİ: KAĞITTA DATÇA, GERÇEKTE MARMARİS Mİ?
İddialar daha da çarpıcı:
- Veteriner her sabah Marmaris’ten gelip akşam geri dönüyor.
- Yol ve yakıt masrafları kim tarafından karşılanıyor?
- Hafta sonlarını nerede geçiriyor?
- Dosyasına konulan ikametgah adresi gerçek mi, yoksa göstermelik mi?
Ve en kritik iddia:
Veterinerin dosyasındaki adres, Datça Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İlke Çuracı’ya ait. Eğer bu doğruysa, bu yalnızca etik değil, aynı zamanda hukuki bir skandaldır.
SORULAR AĞIR, SESSİZLİK DAHA AĞIR
Bu sorular yalnızca bir personel alımını değil, Datça Belediyesi’nin yönetim anlayışını da sorgulatıyor:
- Bu veteriner gerçekten Datça’da mı yaşıyor?
- İlke Çuracı, bu kişiye neden adresini verdi?
- Belediye yönetimi bu şartı neden koydu?
- Bu kadro liyakatle mi verildi, yoksa birilerine kıyak mı çekildi?
Belediye bu sorulara belgeleriyle yanıt vermek zorunda. Aksi halde sessizlik, iddiaların doğruluğunu kabul etmek anlamına gelir.
BU DUVARIN HARCI TORPİL Mİ?
Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Ama:
- Hayvana zulmedenle,
- Torpille kamuya çöreklenenle,
- Görevini kötüye kullananla elbette derdimiz var.
Ve bu olayda, İlke Çuracı’nın adı artık yalnızca bir müdür olarak değil, sistemin çarpıklığını temsil eden bir figür olarak anılıyor. Eğer bu iddialar doğruysa, bu yalnızca bir adres meselesi değil, kamu vicdanına atılmış bir tokattır.
SON SÖZ
Datça halkı bu soruların cevabını bekliyor. Biz de belgeleriyle açıklama yapılana kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Eğer iddialar doğruysa, tüyü bitmemiş yetimin hakkı üzerinizdedir. Ve yine bu iddialar doğruysa, o koltukları terk etmeniz artık bir tercih değil, bir zorunluluktur.
Gazeteci Sedat Kaya'da bu vahim olayı sosyal medya hesabında sert bir dille gündeme getirmiş, Datça Belediyesinin açıklama yapmasını istemiştir.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.