Muğla
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

“Can Yücel Kül­tür Sanat Fes­ti­va­li 23 Ma­yıs­ta baş­lı­yor

“Can Yücel Kül­tür Sanat Fes­ti­va­li 23 Ma­yıs­ta baş­lı­yor
Sebiha ARSLAN: Mü­zi­ğiy­le, dan­sıy­la, ser­gi­siy­le, pa­ne­liy­le, şi­iriy­le ve pik­ni­ğiy­le, “Can Yücel Kül­tür Sanat Fes­ti­va­li” bu yıl 23-26 Mayıs ta­rih­le­rin­de Datça Kül­tür Sanat Da­ya­nış­ma­sı (DKSD) ön­cü­lü­ğün­de, Datça Be­le­di­ye­si­nin kat­kı­la­rı ile ger­çek­leş­ti­ri­lecek. Fes­ti­va­li'nin bu se­ne­ki te­ma­sı ise göç ola­rak be­lir­len­di.


Datça Kül­tür Sanat Da­ya­nış­ma­sı' nın Datça Be­le­di­ye­si'nin kat­kı­la­rıy­la dü­zen­le­di­ği Can Yücel Kül­tür Sanat Fes­ti­va­li, bu sene 23 Mayıs' ta baş­la­yıp 26 Mayıs' ta sona erecek .
Adı üs­tün­de Kül­tür ve Sa­na­ta ev sa­hip­li­ği ya­pa­cak olan fes­ti­val, Datça hal­kı­nın ime­ce­si ile ger­çek­le­şecek, fes­ti­val­de hem iç göç, hem de dış göçün et­ki­le­ri, kül­tür ve sanat or­ta­mın­da ser­gi­le­necek.
Datça Kül­tür Sanat Da­ya­nış­ma­sı fes­ti­val­le il­gi­li yap­tı­ğı açık­la­ma­da '' Göç­ten et­ki­le­nen has­sas grup­lar ön­ce­lik­li hedef kitle olmak üzere, göçü ço­cuk­la­rıy­la, yaş­lı­la­rıy­la, has­ta­sıy­la, en­gel­li­siy­le, LGBTI+ bi­re­yi ile gö­rü­nür kı­la­cak. Göçü gös­te­rir­ken; fark­lı dil­ler­den me­lo­di­ler, ço­cuk­lar­la dans, fark­lı coğ­raf­ya­la­rın insan hi­kâ­ye­le­ri dil­len­di­ril­me­ye ça­lı­şı­la­cak. Fes­ti­va­lin bir diğer amacı Can Yücel'in adını kul­la­nır­ken onu doğru ta­nı­mak ve ta­nıt­mak. Can Yücel'in kül­tür ve sanat in­sa­nı ola­rak ya­zı­nı­nı ve ya­şa­mı­nı ko­nu­şa­rak pay­laş­mak. Ekmek ve gü­ven­lik der­di­ne, ter­te­miz bir gök­yü­zü­nün pe­şin­den git­mek. Bir yer­ler­de şarkı söy­le­yen bir ka­dı­nın se­si­ne, elin­de renk­li ka­le­mi du­var­la­ra umut ka­ra­la­yan bir ço­cu­ğun der­di­ne düş­mek. Sof­ra­sın­da pişen ye­mek­ler­den her yere ya­yı­lan bir me­lo­di­yi takip etmek. Ya­şa­na­bi­lir, gü­ven­li yer­ler ara­mak, mutlu yü­rek­le­re bak­mak, artık sı­nır­la­ra gerek kal­ma­mış bir ge­le­ce­ği düş­le­mek…
Göç­men­ler sa­de­ce sırt çan­ta­la­rıy­la bir yer­den bir yere ha­re­ket eden in­san­lar de­ğil­ler­dir. Onlar çan­ta­la­rın­da ve sırt­la­rın­da ço­cuk­la­rın­dan başka düş kı­rık­lı­ğı, umut ve özlem de ta­şır­lar. Bazen ço­cuk­la­rı­nı ge­ri­de bı­ra­ka­rak bazen önden gön­de­re­rek bazen de eş­le­ri­ni feda ede­rek sü­rek­li bir şey­ler ta­şır­lar. Bazen el­le­rin­de­ki va­tan­sız bir kı­yı­nın rüz­gâr­da­ki ez­gi­si­dir, kim­lik­siz li­man­la­rı do­laş­ma­ya ka­rar­lı bir kuşun ka­na­dın­da. Can Yücel Kül­tür Sanat Fes­ti­va­li 2024 yılı te­ma­sı­nı “göç” ola­rak be­lir­le­dik" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!