Muğla
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ÇA­NAK­KA­LE GEÇİLMEZ! 18 Mart Ça­nak­ka­le Za­fe­ri ve Şe­hit­le­ri Anma Günü Tö­ren­le Kut­lan­dı

ÇA­NAK­KA­LE GEÇİLMEZ! 18 Mart Ça­nak­ka­le Za­fe­ri ve Şe­hit­le­ri Anma Günü Tö­ren­le Kut­lan­dı
Sebiha ARSLAN: 'Ta­ri­hin altın say­fa­la­rın­da yer alan ve en büyük za­fer­le­ri­miz­den biri olan 18 Mart Ça­nak­ka­le Deniz Za­fe­ri'nin 109'uncu yıl dö­nü­mü ve Şe­hit­le­ri Anma Günü, çe­lenk sunma ve anma tö­re­ni ile kut­lan­dı.

Cum­hu­ri­yet Mey­da­nın­da, Kay­ma­kam Murat Atıcı, Gar­ni­zon Ko­mu­ta­nı Ersan Şim­şek, Be­le­di­ye Baş­ka­nı, İlçe Em­ni­yet Mü­dü­rü A. Gök­han Ma­den­de­re, İlçe Jan­dar­ma Ko­mu­ta­nı Oğuz Ka­pu­suz, daire amir­le­ri, şehit ya­kın­la­rı, ga­zi­ler ve va­tan­daş­la­rın ka­tı­lı­mı ile ger­çek­le­şen tören çe­lenk­le­rin su­nul­ma­sı ile baş­la­dı. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve ebediyete irtihal eden şehitlerimizin huzurunda,  saygı du­ru­şu ve İstik­lal Marşı'nın okun­ma­sı­nın ar­dın­dan mey­dan­da­ki tören sona erdi.
ANMA TÖRENİ:
Bü­lent Ece­vit Kül­tür Mer­ke­zin­de saat: 10.30' da ger­çek­le­şen anma tö­re­ni, saygı du­ru­şu ve İstik­lal Mar­şı­nın okun­ma­sı ile baş­la­dı.
Günün anlam ve öne­mi­ni be­lir­ten ko­nuş­ma­yı, Re­şa­di­ye Kazım Yıl­maz İlko­ku­lu okul ön­ce­si Öğ­ret­me­ni Ömür Cen­giz yaptı. Re­şa­di­ye Kazım Yıl­maz İlko­ku­lu 1/C sı­nı­fı öğ­ren­ci­le­rin­den İda Heray ve Demir Alp­te­kin “Ça­nak­ka­le Sa­va­şı” adlı şiiri okun­du. Ça­nak­ka­le sa­va­şı gö­rün­tü­le­ri eş­li­ğin­de “Dur Yolcu” şi­iri­nin ses­len­di­ril­di­ği video gös­te­ri­mi iz­len­di.
Re­şa­di­ye Kazım Yıl­maz Or­ta­oku­lu Özel Eği­tim Sı­nı­fı öğ­ren­ci­le­rin­den Dev­rim Keleş'in “Övün Ey Ça­nak­ka­le” adlı şi­irin okudu.
Re­şa­di­ye Kazım Yıl­maz Or­ta­oku­lu 6/B sı­nı­fı öğ­ren­ci­le­ri Ba­tu­han De­mi­rel ve De­mi­ray Ateş Yıl­dız'ın “zey­bek dansı” eş­li­ğin­de “Bir Bay­rak Rüz­gâr Bek­li­yor” adlı şi­irin okun­ma­sı büyük be­ğe­ni ile iz­len­di. Re­şa­di­ye Kazım Yıl­maz Or­ta­oku­lu 7/B sı­nı­fı­nın ora­tor­yo gös­te­ri­mi, iz­le­yen­le­re duygu dolu anlar ya­şat­tı. Ek­le­me­dir Koca Konak adlı tür­kü­nün ses­len­di­ril­di.
Re­şa­di­ye Kazım Yıl­maz İlko­ku­lu 4/A sı­nı­fı öğ­ren­ci­le­ri “Uya­nış Marşı'', Re­şa­di­ye Kazım Yıl­maz Or­ta­oku­lu 5/B sı­nı­fı öğ­ren­ci­le­ri “Ça­nak­ka­le Gün­lük­le­ri” adlı piyes ser­gi­len­di.

Anma prog­ra­mı ga­zi­le­re çiçek su­nul­ma­sı ve 18 Mart Ça­nak­ka­le Za­fe­ri­nin 109. Yıl­dö­nü­mü kap­sa­mın­da dü­zen­le­nen resim , şiir ve kom­po­zis­yon ya­rış­ma­la­rın­da de­re­ce­ye giren öğ­ren­ci­le­re ödül­le­ri­nin ve­ril­me­si ile sona erdi.
18 Mart Ça­nak­ka­le Za­fe­ri ve Şe­hit­le­ri anma et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da, Mev­lit- İ Şerif oku­tul­ma­sı ve Şehit Kabri zi­ya­re­ti ger­çek­leş­ti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!