Muğla
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

CUM­HUR İTTİFAKI MUĞLA BÜ­YÜK­ŞEHİR BELEDİYE BAŞ­KAN ADAYI AYDIN AYAY­DIN, MEN­TE­ŞE'DE ZİYA­RET­LER­DE BU­LUN­DU

CUM­HUR İTTİFAKI MUĞLA BÜ­YÜK­ŞEHİR BELEDİYE BAŞ­KAN ADAYI AYDIN AYAY­DIN, MEN­TE­ŞE'DE ZİYA­RET­LER­DE BU­LUN­DU
HABER MERKEZİ:Cum­hur İtti­fa­kı­nın Muğla bü­yük­şe­hir be­le­di­ye baş­ka­nı adayı Aydın Ayay­dın, seçim ça­lış­ma­la­rı kap­sa­mın­da, Men­te­şe il­çe­sin­de bazı oda ve sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­nı zi­ya­ret etti. Ayay­dın, muh­tar­lar­la bir araya ge­le­rek, muh­tar­la­rın so­run­la­rı­nı çö­ze­cek­le­ri­ni ve tek tip muh­tar­lık ofisi ya­pa­cak­la­rı­nı be­lirt­ti. Ay­rı­ca, şehit aile­le­ri ve ga­zi­le­re des­tek sözü verdi ve seçim so­nuç­la­rı­nın san­dık­ta be­lir­len­di­ği­ni vur­gu­la­dı.

Ayay­dın, seçim ça­lış­ma­la­rı kap­sa­mın­da, Men­te­şe il­çe­sin­de bazı oda ve sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­nı zi­ya­ret etti.
Muh­tar­lar­la bir araya gelen Ayay­dın, yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın ve ken­di­si­nin muh­tar­la­ra çok önem ver­di­ği­ni söy­le­di.
Kimin başı ağ­rı­sa ilk ola­rak muh­tar­la­ra gel­di­ği­ni, muh­tar­la­rın hal­kın sesi ol­du­ğu­nu ifade eden Ayay­dın, "Muh­tar­lar bütün so­run­la­rın için­de. Do­la­yı­sıy­la muh­tar­lar­la çok yakın ça­lış­ma­mız lazım. Gör­dü­ğüm ka­da­rıy­la tüm il­çe­ler­de her­kes alt­ya­pı­dan çok şi­ka­yet­çi, su fi­yat­la­rı­nın yük­sek­li­ğin­den şi­ka­yet­çi. MUSKİ' den çok büyük şi­ka­yet­ler var. İnşal­lah biz gel­di­ği­miz­de siz­ler­le bir­lik­te bunu aşa­ca­ğız." dedi.
Ayay­dın, tek tip muh­tar­lık ofisi yapma pro­je­si ol­du­ğu­nu, bir­kaç mi­ma­ra örnek çiz­dir­di­ği­ni an­lat­tı.
Muh­tar­la­rın bir­çok ma­hal­le­de derme çatma yer­ler­de dur­du­ğu­nu dile ge­ti­ren Ayay­dın, şöyle ko­nuş­tu:
"On­la­ra tek tip şık bir muh­tar­lık ofisi ya­pa­ca­ğız. Bü­yük­şe­hir ola­rak biz yapıp hep­si­ne bil­gi­sa­yar ko­ya­ca­ğız. Muh­tar­la­rı­mı­zın her türlü ih­ti­ya­cı­nı kar­şı­la­ya­bi­le­ce­ği bir ça­lış­ma ofisi ya­pa­ca­ğız. Muh­tar­lar, şeh­rin, hal­kın için­de. On­la­ra çok yakın ça­lı­şa­ca­ğız. Kimin ne so­ru­nu varsa muh­tar­lar­dan öğ­re­nip bun­la­rı çö­ze­ce­ğiz. Muğla'da bü­yük­şe­hir be­le­di­ye­sin­den, başta imar planı olmak üzere büyük sı­kın­tı­lar var. Bun­la­rı çöz­mek için yola çı­kı­yo­ruz. Dep­rem ku­şa­ğın­da olan bir yerde kaçak ya­pı­la­rın ol­ma­sı sı­kın­tı ya­ra­tı­yor. Va­tan­daş da bek­le­miş yıl­lar­ca ar­sa­sı tar­la­sı var ev ya­pa­cak. İmar ol­ma­dı­ğı için mec­bur bu yola gi­di­yor. Sü­rat­le bir imar planı ya­pa­ca­ğız ki halk mağ­dur ol­ma­sın."
Ko­nuş­ma­nın ar­dın­dan Muğla Şehit Aile­le­ri Yar­dım­laş­ma ve Da­ya­nış­ma Der­ne­ği­ni zi­ya­ret eden Ayay­dın, ga­zi­le­rin ve şehit aile­le­ri­nin mem­le­ket için öne­mi­ni vur­gu­la­dı.
Şehit ya­kın­la­rı­nı ve ga­zi­le­ri din­le­yen Ayay­dın, se­çi­min ar­dın­dan der­ne­ğe araç tah­sis ede­ce­ği­nin sö­zü­nü verdi. Ayay­dın, ara­cın ye­ter­siz kal­ma­sı ha­lin­de ge­re­kir­se kendi makam ara­cı­nı der­ne­ğin hiz­me­ti­ne su­na­ca­ğı­nı kay­det­ti.
Ayay­dın, Esnaf ve Sa­nat­kar­lar Kredi ve Ke­fa­let Ko­ope­ra­ti­fi Bir­li­ği, Şehir Plan­cı­la­rı Odası, Diş He­kim­le­ri Odası, Me­mur-Sen, Ka­mu-Sen, Hak-İş ile Zi­ra­at Odası Baş­kan­lı­ğı, Ve­te­ri­ner­ler Odası ile Ser­best Mu­ha­se­be­ci Mali Mü­şa­vir­ler Oda­sı­nı zi­ya­ret etti.
"Seçim so­nuç­la­rı­nı be­lir­le­yen san­dık­tır"
Ka­mu-Sen'de ko­nuş­ma yapan Ayay­dın, geç­miş­te sen­di­ka­lar­la sık sık ça­lış­ma yap­tı­ğı­nı söy­le­di.
Ka­mu-Sen'in yak­la­şık 10 bin üyesi bu­lun­du­ğu­nu anım­sa­tan Ayay­dın, şun­la­rı söy­le­di:
"Önü­müz­de seçim var. Üye­le­ri­niz­den san­dık ku­ru­lu baş­kan­lık­la­rı­nı üst­len­me­si­ni is­ti­yo­rum. San­dık çok önem­li­dir. Seçim so­nuç­la­rı­nı be­lir­le­yen san­dık­tır. Bazen sonu, 2-3 oyla de­ği­şi­yor. Ka­za­nan kişi 3-5 oyla de­ği­şe­bi­li­yor. Bütün üye­le­rin görev al­ma­sı­nı aruz edi­yo­rum çünkü san­dık­la­ra sahip çık­ma­mız lazım. Biz hile yap­ma­yı sev­me­yen bir ke­si­miz ama ra­kip­le­ri­miz aynı dü­şün­ce­de ol­ma­ya­bi­lir."
Sen­di­ka üye­le­ri­nin ya­şa­dık­la­rı sı­kın­tı­la­rı da bil­di­ği­ni an­la­tan Ayay­dın, son dö­nem­de eko­no­mik ve sos­yal hak­lar­da ciddi iyi­leş­tir­me­ler ya­pıl­dı­ğı­nı kay­det­ti.
Hü­kü­me­tin ma­aş­lar ko­nu­sun­da da önem­li adım­lar at­tı­ğı­na işa­ret eden Ayay­dın, söz­le­ri­ni şöyle sür­dür­dü:
"Ciddi iyi­leş­tir­me­ler ya­pıl­dı. 'Ye­ter­li mi?' der­se­niz bana göre tam ye­ter­li değil ama bu bütçe im­kan­la­rı içe­ri­sin­de ya­pı­la­bi­le­ce­ğin en iyisi ya­pıl­dı. Ye­rel­de ise be­le­di­ye baş­ka­nı ben se­çi­lir­sem size ne tür hiz­met­ler ya­pa­bi­le­ce­ği­me yo­ğun­la­şı­yo­rum. Hü­kü­me­tin ya­pa­ca­ğın­dan çok ben size neler ya­pa­bi­li­rim. So­run­la­rı hemen hemen bi­li­yo­rum evi ola­nın bir sı­kın­tı­sı olmaz. Evi ve loj­ma­nı ol­ma­ya­nın kira ve­re­rek ge­çi­ne­bil­me im­ka­nı zor. Ki­ra­lar çok arttı. Muğla ve il­çe­le­rin­de bü­yük­şe­hir ola­rak İstan­bul ve An­ka­ra'daki Kip­taş ör­ne­ği gibi bir in­şa­at şir­ke­ti kurup dev­let me­mur­la­rı için loj­man ya­pa­ca­ğız. Hem de düşük ma­li­yet­le, mali du­ru­mu ye­ter­siz olan va­tan­daş­la­rı­mı­zı konut sa­hi­bi yap­mak için ça­lış­ma yap­ma­yı dü­şü­nü­yo­ruz."
Ayay­dın, kent­te­ki ula­şım so­ru­nu­nu da çöz­mek için pro­je­le­ri­nin hazır ol­du­ğu­nu, me­mur­la­rın ula­şı­mın­da da ko­lay­lık sağ­la­na­ca­ğı­nı kay­det­ti.
Ayay­dın'a, AK Parti Muğla İl Ko­or­di­na­tö­rü İbra­him Aydın, İl Baş­ka­nı Gül­te­kin Akça, MKYK Üyesi Yelda Erol Gök­can ve par­ti­li­ler eşlik etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!