LAÇİNNN
Muğla
15 Ocak, 2026, Perşembe
  • DOLAR
    43.19
  • EURO
    50.44
  • ALTIN
    6373.3
  • BIST
    12.37
  • BTC
    96388.198$

Datça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemal Demirtaş Tecrübesi ve Güveniyle Yeniden Aday!

Datça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemal Demirtaş Tecrübesi ve Güveniyle Yeniden Aday!
Simge AYBEY: Datça’nın köklü esnaflarından ve tanınmış simalarından Cemal Demirtaş, tecrübesi, bilgisi ve birikimiyle yeniden Datça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı için hazırlıklarını sürdürüyor. Görev süresi boyunca esnafın yanında durarak Datça’nın ticari gelişimine önemli katkılar sunan Demirtaş, 19 Ocak Pazartesi günü saat 11:00’da Uğurlu Düğün Salonu’nda gerçekleşecek Esnaf Odası seçimlerinde yeniden aday oldu.

öreve geldiği ilk günden itibaren sahada karşılığı olmayan ve yıllardır birikmiş kronik sorunlarla mücadele eden Demirtaş, başarısının temelinde “Güven samimiyet ve istikrar” olduğunu vurguladı.  

“Tecrübemizle Esnafımız İçin Yeniden Yola Çıkıyoruz”
Datça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemal Demirtaş, yeniden adaylık sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Üç dönemlik görev süresi boyunca yapılan çalışmaları ve yeni dönem hedeflerini anlatan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:
“Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, sahada karşılığı olmayan ve yıllardır birikmiş kronik problemlerle mücadele ettik. Bu başarının ve kurduğumuz gönül bağının sırrı aslında çok basit: samimiyet ve istikrar.”
Esnafla düzenli toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Demirtaş, sorunlara yaklaşım biçimlerini şu sözlerle anlattı:
“Esnafımızla yaptığımız toplantılarda sorunları sadece dinlemedik. Hepsini tek tek listeledik ve çözüme kavuşturduk. Elbette Datça büyüyor ve buna bağlı olarak hâlâ çözülmeyi bekleyen meselelerimiz var. Ancak seçim telaşını hizmetin önüne koymayı hiçbir zaman doğru bulmadım. Yönetmelikler gereği takvimi takip etsek de odak noktamız her zaman esnafın huzuru oldu.”
Üç dönemdir esnafın desteğini almalarının nedenine de değinen Demirtaş, şunları söyledi:
“Üç dönemdir esnafımızın bizi tercih etmesinin sebebi, bize duyduğu güven en büyük temeldir ve klişeleşmiş aksaklıkları birlikte yok ettiğimizi görmeleridir. Muğla ile Datça arasındaki bürokratik mesafeyi kaldırarak esnafımıza ilk büyük nefesi aldırdık.”
Kredi süreçlerinde aktif rol aldıklarını vurgulayan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:
“Tüm üyelerimize eşit mesafede durduk. İhtiyaç duydukları krediye ulaşmaları için hem özel hem de kamu bankalarıyla süreci bizzat takip ettik. Esnafımızın finansal darboğazdan çıkmasına öncülük ettik. Esnafımız biliyor ki Cemal Demirtaş ve ekibi söz verirse yapar, takibini bırakmaz.”
Odanın mali yapısına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, şöyle konuştu:
“Geriye dönüp baktığımda en büyük gurur kaynağımız, odayı devraldığımızdaki ağır borç yükünü esnafımızın üzerine tek bir kuruş ek yük bindirmeden temizlemiş olmamızdır. Ekonomik disiplini sağlayarak odamızı mali anlamda özgürlüğüne kavuşturduk.”
Hizmet anlayışlarının sahaya dayalı olduğunu vurgulayan Demirtaş, odaya kazandırılan hizmet aracına ilişkin şunları söyledi:
“En tam isabet dediğimiz hamlemiz, odamıza kazandırdığımız hizmet aracıyla esnafımızın ayağına gitmek oldu. Esnafımızın dükkanını kapatıp yollara düşmesine gerek kalmadan hizmeti yerinde verdik. Zaman ve maddi kayıpların önüne geçtik.”
Eğitim çalışmalarına da değinen Demirtaş, şu açıklamada bulundu:
“Esnafımızın ticari faaliyetlerini sürdürebilmesi için zorunlu olan emlak, hijyen, ilkyardım, iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda eğitimler düzenledik. Bu belgeleri almalarını sağlayarak hem işlerini yasal zeminde geliştirdik hem de mesleki vizyonlarını büyüttük. Kısacası yük olan değil, yük alan bir oda yapısı kurduk.”
Sahada olmaya devam ettiklerini vurgulayan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Üç dönemlik birikim bana şunu öğretti: Esnafın derdi bitmedikçe bizim de işimiz bitmez. Dükkan dükkan gezerken görüyorum ki hâlâ çözülmesi gereken sorunlar var. Beni her sabah aynı heyecanla uyandıran şey, esnafımızın ayakta kalma mücadelesidir.”
Pandemi sürecine de değinen Demirtaş, o günleri şu sözlerle anlattı:
“Pandemi ticaretin durduğu çok zor bir sınavdı. O günlerde koltuğumuzda oturmadık. Maske, eldiven ve hijyen setlerimizle bizzat dükkanlara girdik, dezenfekte çalışmalarını kendimiz yaptık. Esnafımıza ‘yalnız değilsiniz’ dedik.”
Uzun süredir üzerinde çalışılan sanayi sitesi projesine ilişkin de konuşan Demirtaş, şunları 
söyledi:

“Uygun bütçeli dükkanlardan oluşan bir Mini Sanayi Sitesi hayalimiz var. Yaklaşık üç yıldır bu proje için çalışıyoruz. Arsa maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle Milli Emlak üzerinden devlet destekli arsa temini için girişimlerimiz sürüyor. Projede 240 dükkan, açık düğün alanları, çok amaçlı salonlar ve Datça’nın ihtiyacı olan bir yaşlı bakım evi yer alıyor.”
Yeni dönem vizyonunun merkezinde dijitalleşmenin yer aldığını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:
“Artık ticaretin kuralları dijital dünyada yazılıyor. Esnafımızın ürettiği ürünleri dijital ortamda satan ve pazarlayan bir platform kurmayı hedefliyoruz. Küçük ya da büyük demeden her esnafımız bu sistemin içinde olacak.”
Genç girişimcilere de özel önem verdiklerini vurgulayan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:
“Datça’da yaşamak keyifli ama gençlerimiz için iş kurmak zorlaştı. Onları bu topraklardan koparmamak istiyoruz. Yeni dönemde genç girişimcilere alan, eğitim ve mentörlük desteği sağlayacağız.”


''Güvenin ve istikrarın devamı oylanacak.”
,
Açıklamasının sonunda Demirtaş şunları söyledi:

“Datça Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı bir makam değil, esnafın evi olarak gördüm. Esnafımız beni sadece seçim dönemlerinde değil, yılın 365 günü yanında gördü. Sandığa gidildiğinde sadece bir isim değil, güvenin ve istikrarın devamı oylanacak.”
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.