s
Muğla
16 Haziran, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA'DA TÜRKAN SAYLAN PARKI AÇILDI!

DATÇA'DA TÜRKAN SAYLAN PARKI AÇILDI!
Orhan Keskinsoy: Parkın adı 2009 yılında Datça Belediye Meclisinde kararlaştırılmıştı, ancak günümüze değin bir tabela bile asılamadı!    *Nihayet Datça Belediyesi Türkan Saylan'ın ölüm yıldönümü olan 18 Mayıs 2024 yılında parkı tam adına yakışır bir park haline getirdi.    *İşte Park böyle olur dedirtecek bir park…



    Park hakkında ve emeği geçenleri daha sonra anlatmadan önce Sayın Türkan Saylan hakkında birkaç söz etmek istiyorum;
    PROF.DR. TÜRKAN SAYLAN KİMDİR? 
    13 Aralık 1935 İstanbul doğumludur. 18 mayıs 2009 yılında öldürülmüştür…(Bu ifadeyi bilerek yazdım. Ona yapılanlar onun erken ölümüne neden olmuştur…)
    Çok fazla dedikodusu yapılan annesi İsviçreli Lilimina Reimann'dır. Babasıyla evlendikten sonra Leyla adını almıştır. Yazımız bir Türkan Saylan biyografisi olmadığı için burada kesiyorum.
    Herhangi bir arama motoruna girerseniz, O'nun için şöyle yazar: “Türk Tıp Doktoru, Akademisyen, Yazar, Eğitimci, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin(ÇYDD) önceki başkanıdır. Diye yazar. Tabii bu çok kısadır, çok azdır. O bir ansiklopedidir.
    *SSK Nişantaşı Hastanesinden Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanlığını elde etti. 
    *1976 yılında lepra(cüzzam) hastalıkları çalışmalarına başladı. Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı'nı kurdu.
    *1986'da kendisine Hindistan'da Uluslararası Gandhi Ödülü verildi.
    *2006 Yılına kadar Dünya Sağlık Örgütü'nün Lepra konusunda danışmanlığını yapmıştır.
    *Uluslararası Lepra Birliği'nin  (ILU) kurucu üyesi ve başkan yardımcılığını yaptı
    *Avrupa Dermato Verenoloji Akademisi'nin  ve Uluslararası Lepra Derneği'nin üyesidir.
*Dermatopatoloji Laboratuvarının Behçet Hastalığı ve  Cinsel İlişkiyle bulaşan hastalıklar polikliniklerinin kurulmasında yer aldı. 
    *1981-2002 yılları arasında 21 yıl gönüllü olarak Sağlık bakanlığı İstanbul Lepra Hastanesi başkan Vekilliği Yaptı.
    *Öldüğünde, gönüllü kuruluş ÇYDD'nin kurucularından , genel başkanı,Türkocağı Tür ve Kankev Vakfı Başkanlığı ile Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı başkanlığını sürdürmekteydi.
    TÜRKAN SAYLAN'DAN NEDEN ÇOK KORKUYORLARDI?
    *13 Nisan 2009'da oturduğu ve başkanlık ettiği ÇYDD'nin çeşitli merkezlerinde aramalar yapılması(ne bulacaklarsa?) Bazı ÇYDD yöneticileri göz altına alınmış, birçok bilgisayar ve belgeye el konulmuştu.
    *2005 yılı itibariyle, bilinen 440 yayını bulunmaktaydı. Ayşe Kulin  O'nun yaşamını anlatan “TEK BAŞINA; TÜRKAN adlı eseri, daha sonra televizyonlarda dizi ve bir de filmi yapılmıştır.
Ondan bu kadar korkan faşist ve gerici cephedir. FETÖ'nün arka bahçesi dershanelerin suyunu kesen biridir Saylan ve ÇYDD…Sadece o bile ondan korkmaları için yeterdi.
    Anadolu'nun yoksul çocuklarını, Kardelen adı altında, topluma kazandıran biriydi. Neden korkmasınlar dı? Çünkü onlar aydınlığa düşmandı.
    Bu yobazların, bu laiklik karşıtı, Atatürk düşmanlarının dershaneleri vardı. Oradan Türkiye Cumhuriyetini yıkacak adamlar yetiştiriyorlardı. ÇYDD ve Türkan Saylan bu fakir çocukları bunların elinden alıyordu. Çünkü o bir yurtseverdi. O bir gerçek aydındı. Korkuları bundandı.   
    Türkan saylan Türkiye'nin en aydınlarından biriydi.
    Aydınlıktan korkan karanlıktakiler, ona her kötülüğü yaptılar.
DATÇA'YA TÜRKAN SAYLAN PARKI'NI KAZANDIRANLARA…
    Öncelikle 2009 yılında mecliste alınan kararla açılması kararlaştırılan bu parkı bu güne kadar açmayanları kınıyorum. O yıl, o karara imza atan tüm meclis üyelerine de teşekkür ediyorum(İçlerinden biri de bendim) 
    Şimdi burayı gerçekten Türkan Saylan adına yakışır bir duruma getirilmesine öncelik eden  Datça Belediye başkanı   Aytaç KURT'a teşekkürü başında yazmak istiyorum.
    Hani mutfakta görmediklerimiz vardır ya. Asıl ürünü onlar yapar. İşte bu parkı başından sonuna kadar bu hale getiren  Peysaj mimarı Cem BAL  Ve  Datça'daki yeşil ne görürseniz O'nun imzası vardır, bildiniz; Volkan KARAKUŞ…O na da sonsuz teşekkürler.  
 ÖZBEL VE ÇEVRESİNDE YAŞAYAN HALKIMIZA BİR İKİ KÜÇÜK NOT…
     Sizlere de, bir iki söz etmek istiyorum. Sizin, çocuklarınızın, torunlarınızın faydalanacağı, çok güzel bir park yapılmıştır. Çevreyi de, ormanları da, parkları da belediyeler, hükümetler korumaz. Asıl koruyucular oranın sakinleridir. 
    Türkan Saylan Parkı'na sahip çıkınız.
    Parkı kirletenleri, park ihlali yapanları polise de, zabıtaya da şikayet edin. 
    
    

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!