EMEK ÇALIŞMA GRUBU SENDİKALARLA BULUŞTU

Sebiha ARSLAN :Datça Kent Konseyi Emeğin Gücü Çalışma Grubu'nun çağrısıyla sendika temsilcileri bir araya geldi.
Datça'da var olan 35 sendika ile görüşen çalışma grubu, Datça Demokrasi Evi'nde gerçekleşen buluşmada özlük hakları ve çalışma koşulları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Bu görüşmede, daha sık fikir alışverişi yapılması konusunda ortaklaşıldı.
“Emeğin Gücü Çalışma Grubu” Aralık ayında yayınladığı metinde kuruluş gerekçesini şöyle açıkladı:
“Çalışanların sorunları tüm ülkede olduğu gibi Datça'da da artıyor. Ücretlerin enflasyon karşısında hızla erimesi, güvencesiz çalışma, fazla mesailer, sendikal çalışmaların engellenmesi gibi sorunlar Datça'daki çalışanların da temel sorunları. Sorunlar büyüdükçe normalleşiyor ve görünmez hale geliyor, bu da yalnızlaşmayı beraberinde getiriyor. Zorluklarla yalnız baş edemeyiz.
Bu görünmezliğe karşı Datça Emeğin Gücü Çalışma Grubu, emekten ve çalışandan yana yaşanan sorunların görünür olmasını sağlamak üzere kuruldu. Çalışanlar olarak yan yana gelerek sorunlarımızın benzer olduğunu görebiliriz.
Çalışanların sorunlarını göz önüne getirmeyi ve çözüm yollarını ortaya çıkartmayı hedefleyen Emeğn Gücü Çalışma Grubu olarak, Datça'da alın teriyle çalışan herkesi bu çalışmaya katılmaya davet ediyoruz.”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Muğla'da Kaçakçılığa Geçit Yok! Haziran Ayında 48 Gözaltı, 29 Tutuklama
- ÇOCUKLARI SICAK ÇARPMASINDAN KORUYAN 8 ÖNEMLİ ÖNERİ!
- Muğla'nın Öncelikli Sorunları Ankara'da Masaya Yatırıldı
- Akdeniz’de 5.3 Büyüklüğünde Deprem
- Datça’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı KABOTAJ’IN 100. YILINA YAKIŞAN COŞKU BAYRAĞI ALDI, ÖDÜLÜ ALİ EREN’E ARMAĞAN ETTİ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.