“En İyi Cümle ve Afiş Yarışması” Başvuruları Başladı

Simge AYBEY: Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen “En İyi Cümle ve Afiş Yarışması” için başvurular başladı.
İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan yarışma, dil bilincini güçlendirmeyi, öğrencilerin ifade becerilerini geliştirmeyi ve kültürel mirasın yaşatılmasını amaçlıyor.
İlkokul Kategorisi: “Okumanın Gücü”
İlkokul düzeyindeki öğrenciler, çocuk şiirlerinden seçilen kelimeleri kullanarak “Okumanın Gücü” temasıyla hem bir cümle oluşturacak hem de bu cümleyi yansıtan bir afiş hazırlayacak. Çalışmanın öğrencilerin hayal gücünü ve yaratıcı anlatım becerilerini desteklemesi hedefleniyor.
Ortaokul Kategorisi: “Sevgi ve Hoşgörünün Önemi”
Ortaokul öğrencileri ise Yunus Emre’nin dizelerinden seçilen kelimelerle “Sevgi ve Hoşgörünün Önemi” temasında bir cümle ve afiş hazırlayacak. Yarışmanın bu kategorisi, Türkçenin güçlü ifade dünyasını ve Yunus Emre’nin evrensel mesajlarını gençlerle buluşturmayı amaçlıyor.
Yetkililer, yarışmanın hem öğrencilerin dil duyarlılığını artıracağını hem de kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayacağını belirtti.
Başvuruların belirlenen takvim doğrultusunda devam edeceği ifade edildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- YILIN SON MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- OTEL DEPOSUNDA 4 BİN LİTREYİ AŞAN KAÇAK İÇKİ YAKALANDI
- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Özel Sporcularla Anlamlı Program
- 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NDE ANLAMLI ETKİNLİK: ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNDEN EL SANATLARI SERGİSİ
- ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI’NDA DATÇA’DA FARKINDALIK PROGRAMI DÜZENLENDİ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN




Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.