LAÇİNNN
Muğla
07 Eylül, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    44.51
  • EURO
    51.67
  • ALTIN
    6625.8
  • BIST
    12.938
  • BTC
    66595.100$

FETÖ’CÜLER DATÇA AÇIKLARINDA YAKALANDI! TEKNEYLE KAÇIŞ PLANI SUYA DÜŞTÜ

FETÖ’CÜLER DATÇA AÇIKLARINDA YAKALANDI! TEKNEYLE KAÇIŞ PLANI SUYA DÜŞTÜ
Simge AYBEY: Datça açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 9 FETÖ şüphelisi ile tekne kaptanı, Sahil Güvenlik ekiplerinin operasyonuyla yakalandı. Rusya bayraklı “PETER PAN” isimli teknede bulunan 2 çocuk ise aile yakınlarına teslim edildi.

Edinilen bilgilere göre olay, Datça açıklarında uluslararası sulara yakın bölgede meydana geldi. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, haklarında “FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan işlem bulunan ve dava dosyaları istinaf aşamasında olan bazı kişilerin yurt dışına kaçış hazırlığında olduğu belirlendi.

Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Rusya bayraklı “PETER PAN” isimli tekne Datça açıklarında durduruldu.

TEKNEDE 12 KİŞİ BULUNDU

Teknede yapılan kontrollerde 9 FETÖ şüphelisi, 1 tekne kaptanı ve 2 çocuk olmak üzere toplam 12 kişinin bulunduğu tespit edildi.

Sahil Güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle grubun uluslararası sulara geçişine izin verilmedi. Teknede bulunan 9 şüpheli ile kaptan gözaltına alındı.

KAPTANA DA AYRI SORUŞTURMA

Gözaltına alınan 9 şüpheli hakkında “FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan işlem başlatıldı.

Tekne kaptanı hakkında ise “FETÖ’ye Yardım Etme” ve “Göçmen Kaçakçılığı” suçlarından adli soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Teknede bulunan 2 çocuk ise işlemlerin ardından aile yakınlarına teslim edildi.

Gözaltındaki 10 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.