Gebekum’da Gençler Doğayla ve Sanatla Buluştu

Esen YILDIZ KOCAOĞLAN: Datça’da gençlere yönelik gerçekleştirilen “Yaratıcı Drama ile Doğa ve Değerler Eğitimi” etkinliği, Gebekum Tabiat Parkı ve Doğal Koruma Alanı’nda düzenlendi. Genç AR-GE çalışmaları kapsamında hayata geçirilen etkinlikte lise öğrencileri hem doğayla iç içe vakit geçirdi hem de sosyal gelişimlerine katkı sağlayan atölyelere katıldı.
Doğanın eşsiz atmosferinde gerçekleşen program boyunca öğrenciler; yaratıcı drama çalışmaları, grup etkinlikleri ve değerler eğitimi uygulamalarıyla aktif olarak sürece dahil oldu. Eğitici olduğu kadar eğlenceli anların da yaşandığı etkinlikte gençler iletişim, takım çalışması ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Etkinlik, İngilizce Öğretmeni ve Yaratıcı Drama Eğitmeni Nergis Ayhan tarafından yürütüldü. Gün boyunca gerçekleştirilen çalışmalarda öğrencilerin özgüven, empati kurabilme, problem çözme ve etkili iletişim alanlarında önemli kazanımlar elde ettiği gözlemlendi. Program kapsamında düzenlenen Genç AR-GE atölyelerinde ise çevre bilinci, sürdürülebilir yaşam ve sosyal sorumluluk konuları ele alındı. Öğrencilerin geliştirdiği yaratıcı fikirler ve doğayı korumaya yönelik çözüm önerileri büyük beğeni topladı.
Gebekum’un doğal güzellikleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler gözlem çalışmaları yaparken, doğayla birebir temas kurma fırsatı da buldu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Udi Yervant, Datça’da müzik ve dostluk dolu bir gece yaşattı
- DATÇA’DA ULAŞIM MASAYA YATIRILDI: 8 AYDA 44 BİN 814 SEFER, 218 BİN 268 YOLCU
- DATÇA DEVLET HASTANESİNDE TOMOGRAFİ HİZMETİ İÇİN SON AŞAMAYA GELİNDİ
- Muğla’da Yangın Riskine Karşı Yeni Tedbirler: Açık Alanlarda Kurallar Sıkılaştırıldı
- ULAŞILMASI ZOR ALANLARDAN 2 TON ATIK ÇIKTI
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.