Muğla
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

''HAYAT BOYU ÖĞRENME ŞENLİĞİ'’

''HAYAT BOYU ÖĞRENME ŞENLİĞİ'’
Sebiha ARSLAN :Datça Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü Halk Eği­tim Mer­ke­zi ta­ra­fın­dan 2023 Eği­tim Viz­yon Bel­ge­si ışı­ğın­da 'her zaman, her yerde, her­kes için eği­tim' yak­la­şı­mıy­la genel ve mes­le­ki kurs­lar açıl­dı. Eylül 2022 - Ma­yıs 2023 ta­rih­le­ri ara­sın­da­ki dokuz aylık sü­reç­te mü­dür­lük bün­ye­sin­de açı­lan 174 adet kursa 3 bin 384 kur­si­yer ka­tıl­dı.

Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen ''Hayat Boyu Öğrenme Şenliği' Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Ünsoy Yaptı '' 
Hayat Boyu Öğrenme şenliğimize hoş geldiniz. Etkinliğimize gösterdiniz ilgi ve verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum. Değerli konuklar Datça Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi olarak, bakanlığımızın 2023 eğitim vizyon belgesi ışığında,'' Her Zaman Her Yerde Herkes İçin Eğitim'' yaklaşımıyla, genel ve mesleki kurslar açmaktayız. Eylül 2022 -Mayıs 2023'ü kapsayan 9 aylık süreçte müdürlüğümüz bünyesinde 174 adet kurs açılmıştır. Açtığımız kurslarla Datça'mızın her yöresinde olma gayretindeyiz. İş sağlığı güvenliği ve hijyen eğitimlerimizle  Knidos Antik Kentinde, seramik kursumuzla Çeşme Köyü Yaşam Merkezinde, resim kursumuzla Yaka Köyü yaşam merkezindeyiz. Köy yaşam merkezlerinde faaliyete geçirdiğimiz kurslarımız ulusal kanallarda haber bültenlerinde yer almıştır. Makrome  ve okuma yazma kursuyla Karaköy İlkokulu'nda, ahşap yakma ve dikiş kursu ile Hızırşah İlkokulundayız. Deprem felaketinin üzerinden 24 saat geçmemişken öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimiz organize olarak okullarımızı adeta dikiş atölyelerine çevirmişler, polar battaniye, kıyafet, atkı – bere, çorap üretmişler, Datçamıza misafir olan vatandaşlarımızın hizmette sunmuşlardır. Kırtasiye ve temizlik ürünü yardımıyla kardeşlik kolileriyle dayanışma örneği sergilemişlerdir. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Değerli konuklar, 9 aylık bir emeğin ürünü olan sergimizin hazırlanmasında görev alan tüm usta öğretici ve kursiyerlerimize müteşekkiriz. Kendilerini kurslarımızı ağırlamaktan mutluluk duyduk. Hayat böyle öğrenme şenliğimize konuk olup bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Sizlere saygı ve sevgiyle selamlıyorum'' dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Başer ise yaptığı konuşmasında kursiyerlere ve öğretmenlere teşekkür etti.
Şenlik, halk oyunları gösterisi, Taekwondo gösterisi, ilkokul-ortaokul öğrencilerinin Jimnastik gösterisi ve en son  kursiyerlerce hazırlanan defile gerçekleşti.
4 ayrı sı­nıf­ta ka­tı­lan 57 kişi kurs bo­yun­ca çe­şit­li ürün­ler or­ta­ya çı­kart­tı. En yaşlı kur­si­ye­rin 75 ya­şın­da ol­du­ğu kursta, 2 İskoç­ya kö­ken­li ya­ban­cı kur­si­yerde ka­tıl­dı. Kurs bo­yun­ca kişi başı 7-8 parça olmak üzere top­lam­da yak­la­şık 400 parça kı­ya­fet diken kur­si­yer­le­rin ürün­le­ri dü­zen­le­nen de­fi­le ile gö­rü­cü­ye çıktı. Kurs eğit­me­ni Sinem Yıl­maz ön­cü­lü­ğün­de eği­tim alan kur­si­yer­le­rin el emeği olan giy­si­ler­den se­çi­len 100 parça ürün için 35 kişi man­ken­lik yaptı. Kaban, gün­lük kı­ya­fet, yaz­lık ve gece kı­ya­fe­ti, büyük be­ğe­ni top­la­dı. Kurs eğit­me­ni Sinem Yıl­maz, "Benim kurs açma ama­cım fark­lı renk­le­ri ka­rış­tı­rıp ahenk için­de uyum­lu bir ortam oluş­tur­mak ve ha­ya­tın fark­lı ke­sim­le­rin­den her yas­tan ka­dı­nın top­la­nıp yıl boyu pay­la­şım içe­ri­sin­de ol­ma­sıy­dı. Dört ayrı sı­nıf­ta birer gün bu­luş­tuk, der­di­mi­zi ve se­vin­ci­mi­zi pay­laş­tık. Dep­rem­de ya­ra­la­rı sar­mak için dep­re­min 2. günü top­lan­dık ve dep­rem bo­yun­ca dikiş dik­tik. 800 parça ci­va­rın­da kı­ya­fet ve bat­ta­ni­ye üret­tik. Bu ürün­le­ri okul­da açı­lan stant­lar­da dep­rem­ze­de­ler ile bu­luş­tur­mak için nöbet sis­te­mi ile ça­lış­tık. Kur­si­yer­le­ri­miz de kurs bo­yun­ca kendi el emek­le­ri göz nur­la­rı olan giy­si­le­ri or­ta­ya çı­kart­tı­lar. Hepsi bir­bi­rin­den de­ğer­li giy­si­le­rin içe­ri­sin­den seçim yap­mak­ta zor­lan­sak da seç­ti­ği­miz 100 giy­si­yi va­tan­daş­la­rın be­ğe­ni­si­ne sun­duk. Her bi­ri­ne me­de­ni ce­sa­ret gös­te­rip kursa ka­tıl­ma­la­rın­dan do­la­yı teb­rik edi­yo­rum. İnşal­lah daha fazla ki­şi­ye ula­şıp daha büyük de­fi­le­ler yapma im­ka­nı­na sahip olu­ruz" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!