Muğla
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

İLÇEMİZ KARAKÖY MAHALLESİ YAT LİMANI VE BALIKÇI BARINAĞINI KAPSAYAN İMAR PLANI GÖRÜŞÜLDÜ

0
Datça Hü­kü­met Ko­na­ğı­nın, Pa­muk­ka­le Üni­ver­si­te­si ta­ra­fın­dan ya­pı­lan in­ce­le­me­ler so­nu­cun­da yı­kıl­ma riski bu­lu­nan ha­sar­lı bina ra­po­ru bu­lun­mak­ta­ olduğu belirtildi.

     İlçe­miz Be­le­di­ye baş­kan­lı­ğı Nisan ayı Be­le­di­ye mec­lis top­lan­tı­sı kap­sa­mın­da Dün Be­le­di­ye top­lan­tı sa­lo­nun­da top­lan­dı. Gündemde önemli bulunan 5 madde üzerinde tartışıldı. 

Mec­lis üye­le­ri­nin tam ol­du­ğu gö­rü­le­rek otu­rum açıl­dı. Mart ayın­da­ki mec­lis top­lan­tı­sı bir­le­şi­min­de maddi hata ol­ma­dı­ğı an­la­şıl­dı­ğın­dan karar alın­ma­sı­na gerek kal­ma­dı­ğı be­lir­til­di. 
Nisan ayı Meclis toplantısı kapsamında gündeme 5 madde taşındı.
Belediye Başkanı Gürsel U-çar'ın Açılış konuşmasının ar-dından toplantıya başlanıldı.

Gün­de­min 1. Mad­de­si olan Be­le­di­ye Or­gan­la­rı Se­çi­mi Ko­nu­su­nun gö­rü­şül­dü.

a) En­cü­men Üye­lik­le­ri için; Esat Akkın ve Can Can­bey aday ola­rak öne­ril­di­ler, başka aday ol­ma­dı­ğın­dan, ya­pı­lan gizli oy­la­ma so­nu­cu Esat Akkın 12 oy , Can Can­bey 12 oy ala­rak En­cü­men üye­lik­le­ri­ne oy­bir­li­ği ile se­çil­di­.

b) İmar Ko­mis­yo­nu Üye­li­ği için; Esat Akkın, Vol­kan Ka­ra­ca­oğ­lu ve A.Bü­lent San­cak­tar aday ola­rak öne­ril­di­ler. Ya­pı­lan açık oy­la­ma so­nu­cu ala­rak Esat Akkın 12 oy, Vol­kan Ka­ra­ca­oğ­lu 12 oy ve A.Bü­lent San­cak­tar 12 oy ala­rak İmar Ko­mis­yo­nu Üye­li­ği­ne oy­bir­li­ği ile se­çil­di­ler.

c) Plan ve Bütçe Ko­mis­yo­nu Üye­li­ği için; Gök­han Sağır, Halit Çıp­lak ve Ümit Temel aday ola­rak gös­te­ril­di. Ya­pı­lan açık oy­la­ma so­nu­cu Gök­han Sağır 12 oy, Halit Çıp­lak 12 oy ve Ümit Temel 12 oy ala­rak Plan ve Bütçe Ko­mis­yo­nu üye­li­ği­ne oy­bir­li­ği ile se­çil­di­ler.

d) Çevre Sağ­lık, Eği­tim ve Genç­lik Ko­mis­yo­nu üye­li­ği için; Hay­ri­ye Bal­kan, Vol­kan Ka­ra­ca­oğ­lu ve Ser­bü­lent De­mi­rel­li aday ola­rak öne­ril­di, ya­pı­lan açık oy­la­ma so­nu­cu Hay­ri­ye Bal­kan 12 oy, İnci Bil­gin 12 oy ve Ser­bü­lent De­mi­rel­li 12 oy ala­rak oy­bir­li­ği ile se­çil­di­ler.

Gün­de­min 2.?mad­de­si olan Za­bı­ta Me­mur­la­rı­nın fazla mesai üc­ret­le­ri ko­nu­su­nun gö­rü­şül­dü.
2016 yılı Mer­ke­zi Yö­ne­tim Bütçe Ka­nu­nu K Cet­ve­lin­de, Za­bı­ta hiz­met­le­rin­de fi­ilen ça­lı­şan per­so­ne­le ve­ri­lecek olan Aylık Maktu Fazla Ça­lış­ma Üc­re­ti­nin nü­fu­su An­ka­ra, İstan­bul ve İzmir bü­yük­şe­hir be­le­di­ye­le­ri dı­şın­da­ki diğer bü­yük­şe­hir­le­rin be­le­di­ye sı­nır­la­rı içe­ri­sin­de­ki­ler için 430,40- Türk Li­ra­sı­nı ge­çe­mez” de­nil­mek­te­dir.
2015 yılı için be­le­di­ye mec­li­si­miz­ce be­lir­le­nip uy­gu­la­nan Aylık Maktu Fazla Ça­lış­ma Üc­re­ti 403,00-TL olup, 2016 yılı için Aylık Maktu Fazla Ça­lış­ma Üc­re­ti­nin 430,00-TL ol­ma­sı­na oy­bir­li­ği ile karar ve­ril­di. 

Gün­de­min 3.?mad­de­si olan İlçe­miz Datça Ma­hal­le­si 113 ada 5 par­sel­de­ki va­tan­daş ta­le­bi­  gö­rü­şül­dü.
İlçe­miz Datça Ma­hal­le­si, Üst­ki­li­se mev­kii, 2630 P pafta, 113 ada, 5 par­sel­de Şefik KELEŞ adına ka­yıt­lı 1.797,02 m2 lik arsa va­sıf­lı ta­şın­maz onay­lı uy­gu­la­ma imar pla­nın­da yak­la­şık 620 m2 lik kısmı imar adası içe­ri­sin­de, ge­ri­ye kalan 1.177,02 m2 lik kısmı ise yeşil alan ve imar yolu ola­rak plan­lan­mış­tır. İlgili par­sel­de onay­lı imar pla­nı­na göre uy­gu­la­ma ya­pıl­ma­mış du­rum­da­dır.
 
Par­sel sa­hi­bi il­gi­de ka­yıt­lı di­lek­çe­sin­de ön­ce­lik­le par­se­li­nin bu­lun­du­ğu böl­ge­de 3194 sa­yı­lı imar ka­nu­nu­nun 18. Mad­de­si uy­gu­la­ma­sı ya­pıl­ma­sı­nı veya ka­mu­laş­tır­ma ya­pı­la­rak mağ­du­ri­ye­ti­nin gi­de­ril­me­si­ni talep et­mek­te­dir. Ko­nu­nun in­ce­len­me­si için İmar ko­mis­yo­nu­na ha­va­le edil­me­si­ne, ko­mis­yon ra­po­run­dan sonra mec­li­si­miz­ce de­ğer­len­di­ril­me­si­ne oy­bir­li­ği ile karar ve­ril­di.

Gün­de­min 4.?mad­de­si olan İlçe­miz Datça Ma­hal­le­si Ça­yı­ra­ra­sı mev­kii, 222 ada, 42 par­se­li kap­sa­yan imar planı re­viz­yo­nu ta­le­bi­ne iliş­kin imar ko­mis­yo­nu ra­po­ru­nun gö­rü­şül­dü.
Be­le­di­ye Mec­li­si'nin 01/03//2016 tarih, 26 nolu ka­ra­rı ile İmar Ko­mis­yo­nu­na ha­va­le edi­len; İlçe­miz Datça Ma­hal­le­si, Ça­yı­ra­ra­sı Mev­kii, 222 ada, 42 nu­ma­ra­lı par­se­li kap­sa­yan imar planı re­viz­yo­nu ta­le­bi ile il­gi­li ola­rak; 25/03/2016 Cuma günü saat 10:00'da, İmar Ko­mis­yo­nu Mec­lis sa­lo­nun­da Esat AKKIN Baş­kan­lı­ğın­da top­lan­mış olup;
İlçe­mi­zin ge­liş­mek­te olan tu­ris­tik bir belde ol­ma­sı, İlçe­mi­zi zi­ya­ret eden mi­sa­fir­le­ri­mi­ze ve hal­kı­mı­za daha çağ­daş bir hiz­met ve­ri­le­bil­me­si adına kul­lan­mak­ta ol­du­ğu­muz Be­le­di­ye Hiz­met Bi­na­sı­nın ye­ter­siz kal­dı­ğı dü­şü­nül­mek­te­dir. Buna ek ola­rak bi­lin­di­ği üzere Datça Hü­kü­met Ko­na­ğı­nın, Pa­muk­ka­le Üni­ver­si­te­si ta­ra­fın­dan ya­pı­lan in­ce­le­me­ler so­nu­cun­da yı­kıl­ma riski bu­lu­nan ha­sar­lı bina ra­po­ru bu­lun­mak­ta­dır. İlçe­miz Datça Ma­hal­le­si, Ça­yı­ra­ra­sı Mev­kii, 222 ada, 42 par­sel; 42.457,89 m2 bü­yük­lü­ğün­de olup, ta­pu­sun­da Ma­li­ye Ha­zi­ne­si adına ka­yıt­lı­dır. Bu ta­şın­ma­zın yakın çev­re­sin­de; 637 ada, 1 par­sel üze­rin­de 25 ya­tak­lı Datça Dev­let Has­ta­ne­si ve 775 ada, 1 par­sel üze­rin­de Muğla Üni­ver­si­te­si Datça Kazım Yıl­maz Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu bu­lun­mak­ta­dır.

İlçe­miz Datça Ma­hal­le­si, Ça­yı­ra­ra­sı Mev­kii, 222 ada, 42 nu­ma­ra­lı par­sel; Ta­bi­at Var­lık­la­rı­nı Ko­ru­ma Genel Mü­dür­lü­ğü­nün 14/01/2015 tarih, 468 sa­yı­lı ya­zı­sı ekin­de onan­lı Dat­ça-Boz­bu­run Özel Çevre Ko­ru­ma Böl­ge­si­ne ait 1/25000 Öl­çek­li Çevre Dü­ze­ni Planı Re­viz­yo­nun­da “Di­ki­li Tarım Ara­zi­si” ola­rak plan­lan­mış­tır. İlgili ta­şın­maz üze­rin­de Datça Kay­ma­kam­lı­ğı­nın (Mal­mü­dür­lü­ğü) 29/02/2016 

tarih, 91 sa­yı­lı ya­zı­sı ile be­lirt­ti­ği üzere Be­le­di­ye Hiz­met Bi­na­sı ve bütün resmi ku­rum­la­rı içe­ri­sin­de ba­rın­dı­ra­bi­lecek Datça Hü­kü­met Ko­na­ğı ya­pı­mı için 1/25000 öl­çek­li Çevre Dü­ze­ni Planı Re­viz­yo­nun­da “Resmi Kurum Alanı” be­lir­le­ne­rek, ge­rek­li imar planı re­viz­yo­nu­nun ya­pıl­ma­sı uygun gö­rül­müş­tür. 

Buna ek ola­rak be­lir­ti­len böl­ge­de, resmi kurum alan­la­rı­nın yo­ğun­luk ka­zan­ma­sı ve Üni­ver­si­te ala­nı­nın ge­rek­si­nim­le­ri­nin kar­şı­la­na­bil­me­si adına mey­da­na ge­le­bi­lecek ih­ti­yaç­la­rın kar­şı­lan­ma­sı­na yö­ne­lik Datça Ma­hal­le­si, 107 ada­nın bir kısmı ile 223 ada­nın ta­ma­mı­nı kap­sa­yan alan­da “Kent­sel Yer­le­şik Alan” ola­rak plan de­ği­şik­li­ği­nin bir­lik­te ya­pıl­ma­sı­na ve onay­lan­mak üzere Çevre ve Şe­hir­ci­lik İl Mü­dür­lü­ğü­ne gön­de­ril­me­si­ne oy­bir­li­ği ile karar ve­ril­di.

Gün­de­min 5.?mad­de­si olan İlçe­miz Ka­ra­köy Ma­hal­le­si Yat Li­ma­nı ve Ba­lık­çı Ba­rı­na­ğı­nı kap­sa­yan imar pla­nı­na plan hükmü ila­ve­si ta­le­bi­nin gö­rü­şül­dü.
İlçe­miz Ka­ra­köy Ma­hal­le­si, Kör­men Mev­ki­in­de ya­pı­mı devam et­mek­te olan Yat Li­ma­nı­na iliş­kin “Dat­ça-Ka­ra­köy (Ge­rin­ce-Muğ­la) Tali Yat Li­ma­nı ve Ba­lık­çı Ba­rı­na­ğı Dol­gu-İlave İmar Planı” mülga Özel Çevre Ko­ru­ma Ku­ru­mu Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan 24/09/2008 ta­ri­hin­de onan­mış­tır.
İlgili plan­da liman ar­ka­sın­da ya­pı­laş­ma ko­şul­la­rı be­lir­len­me­miş ol­ma­sı ne­de­ni ile “Yat Li­ma­nın­da E:0,05 ve hmax:6.50 metre ile Ba­lık­çı Ba­rı­na­ğın­da E:0,02 ve hmax:6.50 metre” ola­rak be­lir­le­ne­rek, Be­le­di­ye­miz­den kurum gö­rü­şü talep edil­mek­te­dir.
Plan de­ği­şik­li­ği ta­le­bi­nin imar ko­mis­yo­nu ta­ra­fın­dan gö­rü­şül­me­si için ko­mis­yo­na ha­va­le edil­me­si­ne oy­bir­li­ği ile karar ve­ril­di.(DATÇA HABER)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!